Luk menu

Barselsgave

 

Når man tager på barselsbesøg for at hilse på en lille ny ven eller et nyt familiemedlem, har man brug for en barselsgave. Man giver en barselsgave første gang, man besøger en nyfødt og dens forældre for at markere den festlige dag og de store forandringer i den unge families liv.

Hvad man vælger som barselsgave, afhænger først og fremmest af ens egen smag og præferencer, men hvad end man vælger, kan man være sikker på, at en fin barselsgave til den lille og dens forældre altid falder i god jord. Her på siden giver vi dig inspiration til dit valg af barselsgave til mor, far og barn samt gode råd til dit barselsbesøg. Bliv klar til at fejre en stor dag i den nybagte families liv, og find ud af, bliv rustet til at vælge den perfekte barselsgave.

Hvorfor giver man en barselsgave?

Herhjemme har vi tradition for at give en barselsgave, når vi besøger en nyfødt dens familie for første gang. Med et barselsbesøg fejrer vi, at strabadserne er overstået, og hilser på det lille nye menneske. Selvom barnet selvfølgelig er den største gave for forældrene, kan du være sikker på, at de også vil blive glade for en fin og sød barselsgave til mor, far og baby.

Traditionen med at give barselsgave er lang og menes at datere tilbage til middelalderen, hvor man gav en barselsgave til kongen for at fejre, at der var kommet en arving til kongeriget. I dag er tingene knap så dramatiske, og du behøver ikke længere at være royal for at fejre, at der er kommet en arving til familiens vidunderlige kongerige.

Barselsgave til hele familien

I familier, der har fået et barn for første gang, eller hvor der er kommet en ny lillebror eller lillesøster til, er der som regel ikke så meget overskud de første uger og måneder. Det er derfor en god ide at tænke forud og spørge den nybagte familie om deres ønsker i forvejen, da de på denne måde undgår at skulle forholde sig til flere ting end nødvendigt, når først babyen er kommet.

I mange familier er det almindeligt at give en lille gave til babyen og blomster til moren, men efterhånden er det blevet almindeligt også at give en barselsgave til faren. Når du spørger forældrene om deres ønsker til barselsgave, kan du med fordel spørge dem om deres ønsker til barselsgave til mor, far og baby. Her får du lidt inspiration til barselsgaver til de tre.

Barselsgave til baby

I sagens natur er den nyfødte hovedpersonen ved et barselsbesøg. Dette er også grunden til, at en barselsgave til baby står øverst på listen. Det er som sagt det bedste at spørge forældrene om en ønskeliste i forvejen, men hvis det ikke er muligt, kan du med fordel overveje følgende barselsgave til baby: 

·         Babytøj: Er der noget sødere end en nyfødt baby? Ja, en nyfødt baby i nuttet babytøj. Alt efter om babyen er dreng eller pige kan du overveje at købe noget sjovt, sødt og nuttet tøj i lyserød eller blå, eller bare i den farve, du selv synes om som barselsgave. Du kan dog med fordel overveje, om babyen er den førstefødte, eller om der er ældre søskende til den lille, da forældrene i nogle tilfælde vil kunne genbruge babytøj, hvorfor en anden gave i nogle tilfælde kan være en bedre ide som barselsgave.

·         Babylegetøj: Baby har brug for legetøj til at afprøve sig selv og sine færdigheder og træne sin egen motorik. Der findes et hav af skønt babylegetøj. Husk igen, at legetøj godt kan genbruges, hvis der er ældre søskende. Du kan for eksempel give robuste bøger i stof, rasler eller legetøj til badekarret som barselsgave til baby. 

·         En sangbog: Der findes mange dejlige sangbøger til børn, som baby kan have glæde af fra dag ét og mange år i fremtiden. Overvej for eksempel ”Alberte synger med de små” eller ”Abel spendabel” som barselsgave til baby.

·         Babybestik eller smykker med navn på: Giv en personlig gave som minde om den store dag. Du kan for eksempel give et armbånd, en sølvske eller en halskæde med navn og et lille gravure på. 

Barselsgave til mor

Ofte er det almindeligt at give blomster til moren efter en fødsel for at sprede god stemning og fejre den store dag. Hvide blomster symboliserer den nyfødtes uskyld, mens en smuk blandet buket spreder liv og farver i den unge families liv. Valget er dit. Hvis du er nært beslægtet med moren, kan du også overveje et flot smykke som barselsgave. Det vil altid minde hende om denne store dag og sprede glæde i mange år.

Det skal du huske, når du skal på barselsbesøg

Hvad end du vælger, kan du være sikker på, at en flot barselsgave vil falde i god jord hos den nybagte familie, og at forældrene glæder sig til at vise deres lille skat frem til venner og familie. Det er dog vigtigt at have i mente, at tiden efter en fødsel og de første uger og måneder som nybagt familie også kan være en udmattende tid med mange forandringer og lidt nattesøvn. Husk derfor følgende, når du tager på barselsbesøg:

·         Besøg kun den nybagte familie efter aftale.

·         Hold dine besøg korte, og giv plads til den nybagte familie.

·         Spørg, om der er ting, du kan være behjælpelig med.

·         Gør besøget så let for dem som muligt: Tag for eksempel selv kaffe og kage med.

·         Husk din barselsgave.

·         Husk blomsterne.

Vi vil gerne hjælpe dig med at finde en flot barselsgave

Har du brug for hjælp til at finde en fin barselsgave til venner eller familie? Så vil vi fra Interfloras side gerne hjælpe dig med at finde den perfekte barselsgave til mor, far og baby. Du er velkommen til at kontakte os. Så finder vi i fællesskab en flot barselsgave.