Kampen mod ensomhed

Interflora og Røde Kors går sammen i kampen mod ensomhed

Vi har valgt at støtte kampen mod ensomhed, fordi det er en stor og alvorlig udfordring. Hverdagen er svær, men højtider som den forestående jul er endnu sværere. 

 

Christina Drescher Rasmussen, der er sektionsleder i Røde Kors’ fælleskabssektion, fortæller: ”Ensomhed kan ramme alle og konsekvenserne kan være voldsomme. Ensomhed forringer din livskvalitet, øger risikoen for depressioner eller for at du bliver syg. Ja, ensomhed kan i værste fald koste liv.” For de fleste danskere er julet forbundet med familietid. Nærvær, omsorg, gavmildhed og betænksomhed. Desværre er julen for et stort antal danskere lig med afsavn og isolation. De føler sig ensomme. 

 

Hos Interflora lever vi for – og af – at bringe mennesker tættere sammen. Administrerende direktør, Søren Flemming Larsen udtaler:”Uanset om det er din mormor i den anden ende af landet, som du ser for sjældent eller en ny kæreste, så sætter vi en ære i at hjælpe jer med at komme tættere på hinanden. Men der findes desværre alt for mange danskere, som føler sig isoleret og mangler nogle at komme tættere på. Det er trist og en sag vi gerne vil kæmpe for sammen med Røde Kors.”

En unik buket

med en personlig historie

Denne buket er nøje sammensat af Master Fatman med det ene formål at få modtageren til at føle sig fantastisk. Buketten er dedikeret til kampen mod ensomhed i julen 2017. Buketten er fuld af liv, med en fin variation af grønt og farverige blomster, der kan løfte humøret. Buketten er bundet i flere niveauer, og med en hel masse kærlighed.

Har du oplevet at føle dig ensom?

Som et led i vores samarbejde med Røde Kors, har Master Fatman og Annette Heick, skabt en personlig julebuket dedikeret til kampen mod ensomhed. Hør deres tanker om ensomhed i Danmark nedenfor. Buketterne er ude af sæson, og forhandles derfor ikke længere på websitet.

Interflora donerer mindst 500.000 kroner

Mere end 260.000 danskere føler sig ensomme. Derfor har vi indgået et samarbejde med Røde Kors for at sætte fokus på og indsamle penge til kampen mod ensomhed. For hver buket, der købes på interflora.dk, sender vi penge direkte til Røde Kors og donationen går fortrinsvis til arbejdet mod ensomhed og andre udsatte grupper. Jo flere, der køber en buket, jo flere penge går til kampen mod ensomhed. Der vil være en minimum donation på 500.000 kroner. 

Ensomhed kan afhjælpes

Selv om mange føler sig ensomme, så er ensomhed en følelse, der kan afhjælpes. Ensomhed opstår, når vi føler os isoleret og ude af kontakt med menneskene omkring os. Røde Kors’ Besøgsvenner og Julevenner er bare to eksempler på, hvor Røde Kors arbejder på at genetablere den kontakt, vi alle har brug for. Men noget så simpelt som øjenkontakt med de mennesker, du passerer i din hverdag, hjælper også. Læs mere om udfordringerne med ensomhed på Røde Kors’ hjemmeside lige her.

Send en buket og hjælp os med at bekæmpe ensomhed i samarbejde med Røde Kors