Kan man nægte nogen at lægge blomster på en grav?

Plastikblomst i orange nuancer på grav

Når en familie sørger tabet af et elsket familiemedlem, kan det ske at der er en uønsket person, hvem det er svært at overvære lægge blomster på graven. Kirkegårdene er stedet, hvor vi kan tage afsked og erindre, vores nære som hviler der. Ved disse lejligheder lægges blomster på den afdødes grav. Imidlertid kan spændinger i relationerne undertiden føre til udfordringer blandt den afdødes nærmeste. Så kan man formene nogen at lægge blomster på en grav?

Kan en person forbydes at lægge blomster på en grav?

Udover at vores kirkegårde danner ramme om begravelser og bisættelser, er de også offentlige rum, hvor enhver frit kan bevæge sig rundt. I Danmark er lovgivningen meget klar på dette punkt. Det er ikke muligt at forbyde nogen at lægge en buket blomster på en grav. På samme måde er det ikke muligt at forbyde nogen at passe et gravsted. Ved at nægte en person adgang til en grav risikerer man dermed at bryde loven.

Det er dog muligt at nå frem til en mindelig aftale ved at de indblandede parter har forskellige dage eller tidspunkter at besøge gravstedet. En anden løsning kan være at få blomster leveret til den afdødes grav.

Bårebuket, farverig (Floristens kreative valg) fra 449 kr.
Bårebuket i klassisk stil - pink fra 649 kr.
Floristens farverige kondolencebuket fra 359 kr.
Bårebuket, lyse nuancer (Floristens kreative valg) fra 449 kr.

At få blomster leveret til et gravsted

Interflora tilbyder udbringning til kirkegårde, hvilket giver dig mulighed for at vise din kærlighed til en afdød, selv når du ikke personligt kan være til stede. Således kan du bestille en buket eller en smuk blomsterdekoration og få den leveret til den relevante kirkegård.

Når du vælger dine blomster, skal du blot oplyse gravens placering. Det er også nødvendigt at angive afdødes for- og efternavn for at den rette gravplads bliver fundet og blomsterne leveret korrekt.

De bedste kirkegårdsblomster

Krysantemum er et klassisk valg. Krysantemum har den fordel at de er blomstrende planter, hvor bestemte sorter er relativt hårdføre og derfor mere modstandsdygtige over for kulde. De smukke solfarvede planter er dog ikke de eneste, der blomstrer sent på efteråret.

Alpeviol, hellebore, lyng, stedmoderblomster og hyacinter er andre blomster, der modstår efterårstemperaturer godt. Læs vores store artikel om blomster til bisættelser og begravelser. Vores faguddannede blomsterhandlere tilbyder også smukke blomsterkreationer hele året rundt. Uanset om det er til at lægge på en grav eller til en bisættelse eller begavelse, kan du finde et bredt udvalg af buketter og blomsterdekorationer.

Bårebuket, farverig (Floristens kreative valg) fra 449 kr.
Bårebuket i klassisk stil - pink fra 649 kr.
Floristens farverige kondolencebuket fra 359 kr.
Bårebuket, lyse nuancer (Floristens kreative valg) fra 449 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top