Krysantemum – sensommerens fine, farverige blomster

Du er sikkert allerede stødt på den skønne krysantemumblomst. Krysantemum er en populær blomst i de danske haver, hvor blomsten pryder i et væld af farver. Men faktisk behøver du ikke nøjes med at se på de smukke krysantemumblomster udendørs. Krysantemum er nemlig en fin snitblomst, som du kan få masser af glæde af indendørs i buketter og dekorationer. Læs med og bliv klogere på krysantemumblomsten og dens anvendelsesmuligheder.

Nærbillede af en lyserød krysantemumblomst

Skab et farverigt festfyrværkeri med krysantemumblomster

Krysantemum eller chrysanthemum, som blomsten hedder på latin, er efterårets farverige festfyrværkeri! Krysantemumblomsten er en staude, der oprindeligt stammer fra Asien men blomsten har været kendt i Europa i mere end 300 år. Krysantemumblomster kan have meget varierende udtryk alt efter sorten. Krysantemum findes i et væld af farver, som du kan bruge til at skabe liv og glade dage udendørs som indendørs.

De smukke, farverige blomster har lagt navn til krysantemum-bomben – et fyrværkeri, der ligner en krysantemumblomst på himlen. Krysantemum blomstrer hele sensommeren og helt indtil frosten sætter ind. Med krysantemumblomster kan du derfor forlænge blomstersæsonen og spreder fest og farver i efteråret og helt frem til, at vejret bliver koldere.

Den yndige fra 329 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den venlige fra 299 kr.
Den kære fra 319 kr.

Sådan passer du krysantemumblomster

Krysantemum stiller ikke store krav til pasning. Blomsterne skal vandes godt men kan også godt tåle at tørre lidt ud imellem vandingerne. Det er dog en god idé at sørge for at holde blomsterne våde i særligt blomstringsperioden, hvor blomsterne har brug for masser af saft og kraft.

Krysantemumblomster er perfekte til havens krukker, men kan også sagtens plantes i havens bede. Krysantemum trives bedst i en god, næringsrig jord. Blomsterne har glæde af både solrige og skyggefulde placeringer, men stiller du dine krysantemumblomster et køligt sted, vil de blomstre længere.

Krysantemum er ikke vinterhårdfør. Planter du dine krysantemumblomster i krukker, kan du dog få glæde af dem året efter ved at lade blomsterne overvintre i et drivhus, et væksthus, en garage eller lignende.

orange og lyserøde krysantemum

Brug krysantemumblomster i dine buketter og dekorationer

Kender du maleriet Bouquet of Chrysanthemums? Den franske maler Pierre Auguste Renoirs maleri er en skildring af en smuk buket med hvide, gule og orange krysantemumblomster i en vase. Og faktisk havde Renoir fat i den lange ende.

Krysantemumblomsten er en fin snitblomst men overses ofte i blomsterbuketter og -dekorationer. Tøv derfor ikke med at bruge de skønne krysantemummer i både vaser og dekorationer, hvor de nemt kan bruges som smuk og farverig pynt indendørs.

Blomsterne har en god holdbarhed, hvis du blot sørger for at skifte vandet til dine buketter dagligt.

Pynt dit hjem med smukke blomster i sæson

Selvom krysantemummer blomstrer længe, blomster de ikke hele året. Hvis dit hjem trænger til et blomstrede pust, når krysantemumblomsten ikke længere er i sæson, står vi altid klar til at hjælpe dig med at sammensætte en smuk buket med sæsonens flotteste blomster.

Den yndige fra 329 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den venlige fra 299 kr.
Den kære fra 319 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top