Spiselige blomster – Blomster som kan spises 

Den lille hilsen fra 259 kr.
De smukke pæoner fra 419 kr.
Den til sommer fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Viol

Violen vokser vildt, og både blomster og blade er spiselige. Smagen passer godt til syrlige smagsnoter, og de er gode til at pynte både desserter, kager og madretter med. Hvad er f.eks. mere sommerligt end en salat med violer i forskellige farver og størrelser?

Stedmoderblomsten, der er beslægtet med violer, er også spiselig.

Purløgsblomst

Med deres lilla små kugler er purløgsblomsterne et dejligt farvestrejf på middagsbordet. Skær blomsterne ud og kom dem i din salat eller hvorfor ikke på en sandwich. Blomsterne smager som purløg, men lidt mildere og sødere. Purløg er bedst, når de lige har blomstret, men de kan også spises senere.

Lavendel

Lavendel er en ægte favorit, fordi den både er dekorativ og har en tydelig, let parfumeret smag. Lavendelblomster passer godt til søde sager. Brug dem i kagedej eller til at smage sukker til. Du kan også bruge en kvist som drikkepind i sommerdrinks. Hvis du vil, kan du også fryse kvistene ned og lave blomstrede ispinde til lemonaden.

Hjulkrone 

Hjulkrone eller agurkeurt er en lille, blå, stjerneformet blomst, der med sin svage smag af agurk er et godt supplement på mad som f.eks. salater og kartoffelsalater. Blomsterne visner ret hurtigt, så pluk dem ikke for længe før servering. Et andet tip er at putte agurkeblomsterne i vandet, når du laver isterninger, så får du smukke blomster i sommerdrikken.

Blomsterkarse 

Blomsterkarse er en smuk og letdyrket blomst i gule, orange og røde farver. Den har en pebret og sødlig smag, og man kan spise både blomster og blade. Denne blomst er fantastisk effektiv som dekoration til de fleste retter. Eller hvorfor ikke bruge den til at lave en krydret smør til grillmad?

Den lille hilsen fra 259 kr.
De smukke pæoner fra 419 kr.
Den til sommer fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Syren

Syrener er elsket af mange, men få er klar over, at de også kan spises. Ligesom hyldeblomster kan man f.eks. lave limonade af dem. Ved at blande blomsterne med sukker får man lækker syrensukker. Du kan enten si blomsterne eller blende dem, når de er tørret. Syrener er også gode til at dekorere kager og desserter med. Du kan bruge dem, som de er, eller pensle dem med æggehvide og dyppe dem i sukker.

Hyldeblomst

Hyldebær er måske den plante, som flest forbinder med at have spiselige blomster. Hvad er mere forfriskende end et glas hyldebærsaft på en varm dag? Hyldeblomstsaft er også fantastisk til at give smag til kager, is eller andre desserter. Du kan også dyppe blomsterklaserne i dej og friturestege dem.

Morgenfrue

Morgenfruen er en blomst, der er nem at dyrke, og som du kan have glæde af i lang tid. Blomsterne kommer i orange og gule farver, og smagen er mildt bitter. Du kan spise hele planten, men det mest populære er at bruge kronbladene som farverig dekoration i salater eller i f.eks. kryddersmør. Morgenfrue har også længe været brugt i medicin og skønhedspleje. Man kan bruge blomsten i cremer og olier til tør hud.

Roser

Roser er fantastisk dekoration, og kronbladene er spiselige, så længe de ikke er sprøjtet. Roser smager, som de dufter; blomsteragtige og let parfumerede. De er smukke til at dekorere kager, bagværk og desserter med. Brug dem, som de er, eller tør dem først. Hvis du vil have lidt ekstra sødme, kan du også kandisere rosenbladene med æggehvide og sukker.

Den lille hilsen fra 259 kr.
De smukke pæoner fra 419 kr.
Den til sommer fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.

Squashblomst

Courgetteblomster er fantastiske at dekorere med. Men de færreste er klar over, at de også er en sand delikatesse at spise. Du kan stege eller friturestege dem. Pluk dem om morgenen, når de er mest åbne. Fjern pistillen, og fyld dem med ost, krydderier, eller hvad du har lyst til.

Solsikker

Solsikker giver os både olie og frø. Men du kan også koge blomsterknopperne og spise dem som en artiskok. Desuden er kronbladene spiselige og gode til at drysse over f.eks. en salat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top