Efterårsblomster

Efteråret er rundt om hjørnet med sin smukke farvepalet af blandt andet rød, orange og gul. Efteråret i Danmark strækker typisk fra september til november. Det klassiske tegn på efterår er at bladene begynder at skifte farver, inden de falder af træerne og at vejret bliver køligere og mørkere.

Det er sikkert at sige, at vi elsker efteråret her hos Interflora, da det byder på en helt ny verden af muligheder, når det kommer til blomster! Det er tid til lave smukke efterårskranse til at hænge på døren og til at have de skønne efterårsblomster i krukker.

Se listen over populære efterårsblomster nedenfor, og hvorfor de er det bedste valg at nyde i et arrangement eller en gave til venner og familie i denne sæson.

Solsikke

Solsikke

Solsikker giver et flot udtryk i alle omgivelser, og selvom de er forbindes med solskin og sommerdage, blomstrer de sent nok på sæsonen til at blive betragtet som efterårsblomster.

Disse blomster udfolder deres smukke gule kronblade mellem juli og september. Deres lyse og livlige farver gør dem til det perfekte valg til en vase i dit hjem eller pakket ind og klar til at give til en, der har brug for lidt opmuntring. 

Leder du efter en anden måde at nyde solsikken på? For mange mennesker – især dem, der ønsker at opdatere deres Instagram-historie – er et besøg på en solsikkemark et must i august.

Dahlia

Den søde og næsten symmetriske dahlia gør et statement i enhver blomsterudstilling med sine mange rækker af sarte kronblade og et utroligt udvalg af farver at vælge imellem.

Nogle vil sige, at georginer er rene sommerblomster – men ikke os! Vi er her for at bekræfte, at dahliaer kan blomstre når som helst mellem slutningen af juni og begyndelsen af december, så du kan nyde disse skønheder meget senere på året end de fleste blomster.

Se efter dahliaer i levende røde nuancer, der siges at symbolisere kærlighed og lidenskab – den perfekte date-night buket – eller vælg en mørk pink blomst, hvis farve er beregnet til at repræsentere venlighed og ynde.

Dahlia

Asters

Asters

Søde, stjerneformede asters er tidlige efterårsblomster, der viser deres smukke lilla kronblade og lysegule nuancer i månederne august og september.

Asters har bånd til græsk mytologi, da de siges at være blevet til med tårerne fra den græske gudinde Astraea, der var ked af, hvor få stjerner der var på himlen. Hendes tårer faldt til jorden og i deres sted voksede asterblomster.

Nu er disse violblomster dyrket af en helt anden grund – for selvfølgelig at se vidunderlige ud – og de er særligt fantastiske, når de parres med solsikken fra det tidlige efterår i en stor vase fyldt med grønt løv.

Asters er også fødselsmånedsblomsten for dem, der er født i september, hvilket gør dem til den ideelle gave til dem, der er født i de tidlige efterårsmåneder.

Høstanemoner

Høstanemoner har en iøjnefaldende udstråling, uanset om du nyder dem i et delikat efterårsblomsterarrangement eller dyrker dem i din forhave.

Disse blomster ligner i form og størrelse valmuer og kommer i en bred vifte af fantastiske farver fra livlige hvide til bløde smukke pink.

Høstanemoner blomstrer i sensommeren og det tidlige efterår, hvilket gør dem til det perfekte valg til efteråret. 

Som tusindfryd lukker anemoner deres kronblade om natten og åbner dem igen om morgenen, og på grund af dette siges de at afspejle forventningen og tidens gang. Dette gør dem til den ideelle blomst at give til nogen, der venter på vigtige nyheder.

Høstanemoner

Prydkål

Prydkål

Hvis du aldrig har været fan af kål til dit måltid, så kan du endelig nyde dine grøntsager i blomsterform! Ideen om at have kål i en buket lyder måske mærkeligt, men det er ikke dine typiske bladgrøntsager.

Prydkål er virkelig unik og altid iøjnefaldende, typisk med pink eller creme centre og grønne omkringliggende blade. Det er værd at bemærke, at de blomstrer sent i efteråret, så du burde kunne nyde dem og give dem som gave hele denne sæson og ind i den tidlige vinter – eller endda inkludere dem i en efterårsbrudebuket!

De vokser på lange stilke, hvilket gør dem ideelle til buketter alene, samlet i en flok eller understøttet af mørkegrønt løv og delikate blomster såsom gypsophila.

Glæd en du holder af med de smukkeste efterårsblomster

Hos Interflora sørger vi altid for at have de smukkeste efterårsblomster inkluderet i vores udvalg af buketter.

Har du ikke mulighed for at finde de flotte efterårsblomster i naturen, så kan du altid bestille årstidens blomster hos os. Du kan være sikker på at en flot buket med de varme efterårsfarver vil hjælpe på humøret. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top