Idéer til brug af visne rosenblade

Er bladene på dine roser fra Valentine’s Day eller en anden romantisk anledning begyndt at falde af? Er de smukke hvide og røde roser fra dine bryllupsdekorationer ved at visne? Ingen grund til panik! Du behøver ikke vinke farvel til den buket roser, som betyder så meget for dig. Her kommer nogle idéer til, hvordan du kan forevige dette smukke kærlighedssymbol og give det nye former…

De store klassikere: Sådan kan du let lave smukke DIY-projekter

Efter et par dage i vasen, begynder dine roser at miste deres friskhed. Så er det tid til at finde på en måde at forlænge deres levetid med flere uger eller måske måneder, inden den flotte røde farve falmer.  

En af de mest populære Do It Yourself idéer er evighedsbuketten. Du behøver bare at stille din buket ind i et mørkt og tørt rum med en god udluftning, og så har du på kort tid en meget smuk blomsterdekoration af tørrede roser. Du kan også vælge den mere klassiske teknik og presse dine blomster. Læg dem mellem bladene i en bog med en tung genstand ovenpå. Du kan derefter sætte de tørrede blomster i en ramme og hænge den op på væggen. 

Rosenblade

Men denne, både originale og traditionelle teknik, er ikke altid mulig at udføre. Hvad kan du så gøre, hvis du kun har de visne rosenblade tilbage? Du kan tørre dem og lave din helt egen kreation. Et hjemmelavet potpourri er en meget personlig gave, som din ven eller et familiemedlem helt sikkert vil blive endnu gladere for, end hvis det var købt i en butik. Der er intet skønnere end et potpourri med rosenblade i en smuk designgenstand eller en mere klassisk krukke, der dufter skønt i ethvert rum. Du kan også blande rosenbladene med andre af dine yndlingsblomster, for eksempel er en blanding af roser og lavendel altid en succes. Tilføj nogle parfume forstærkende dufte, såsom f. eks. vetiver-rødder, sandeltræ bark eller duftende krydderier, og så er den klaret! 

Når du sammensætter dit potpourri, kan du også tilføje elementer, som udover ekstra duft også tilføjer et æstetisk element: For eksempel en smuk grankogle, som du fandt på din sidste tur i skoven, eller en lille ting fra din foretrukne interiørbutik.

Rosenblade: De kan spises, og de smager godt!

Der skal ikke kun være noget for øjnene, men også for smagsløgene! Visne rosenblade er faktisk også hovedingrediensen i et hav af opskrifter, den ene bedre end den anden. De er nemlig spiselige og anvendes i mange lande, i både det salte og det søde køkken. 

Rosenmarmelade er en god klassiker, som vores bedstemødre allerede lavede. For at lave en skøn rosenmarmelade skal du bare lade dine usprøjtede rosenblade ligge i blød i vand tilsat citronsaft et par timer. Kog dem derefter i vand tilsat sukker under omrøring. Lad marmeladen køle af, og så er den klar til at blive hældt på søde marmeladeglas. Hvis du er mere til lidt stærkere frugtsmag, kan du lave en rosensirup. Bring dine rosenblade i kog sammen sukkerrørsirup -, helst økologisk. Lad blandingen køle af og stå natten over. Filtr den og bring den igen i kog, inden den hældes på flaske og opbevares koldt. Du kan bruge siruppen til at blande i saft eller drinks eller i en dessert. 

Foruden rosenmarmeladen og rosensiruppen findes også andre lette opskrifter med rosenblade. Med rosenblade kan du sætte dit personlige præg på dine retter. De egner sig især til hyggestunder med gode veninder.

Du kan også invitere dine nærmeste til en uforglemmelig Tea time med rosentema.

Du kan lave den dejligste rosen te, ved at blande tørrede rosenblade med samme mængde grøn te.

Du kan også variere ved at blande rosenblade med melisse eller salvie. Hvis du blander nogle rosenblade med piskede æggehvider og derefter vender dem i sukker og lader dem tørre flere timer, får du de skønneste små lækkerbiskner til teen. 

Rosenmarmelade

Hjemmelavede skønhedsprodukter med rosenblade

Det er blevet meget ‘in’ at lave hjemmelavede skønhedsprodukter. Du kan med økologiske rosenblade lave dine egne skønhedsprodukter. Lad dine rosenblade ligge i blød flere dage i solen eller kog dem, også har du det kendte rosenvand. Du kan anvende rosenvand til både madlavning og hudpleje. Du kan forstærke duften ved for eksempel at tilsætte æstetisk olie af Damaskus rose også kaldet rosenessens. Udover at dufte dejligt er det et naturligt middel mod små irritationer i ansigtet. Blomstervand har generelt en beroligende og beskyttende virkning. Rosenvand er kendt for at opfriske og give huden glans, mens orangeblomst beroliger og blødgør. Modsat den mere koncentrerede rosenolie er rosenvandets naturlige aroma fortyndet, og det egner sig derfor særlig godt til at parfumere dine kreationer eller søde sager. 

skønhedsprodukter og rosenblade

Hvorfor ikke lade sig friste af et dejligt bad med rosenblade til selvforkælelse midtvejs mellem hjemmespa og komfort og nydelse? En skøn måde at genbruge sine rosenblade på. Der findes mange forskellige opskrifter på bade med rosenblade. Du kan for eksempel blande pulvermælk med tørrede rosenblade og epsom salt, og du får det dejligste bad med rosenmælk. Og så til den ultimative oplevelse: hæld rosenvand og mandelmælk i dit bad sammen med et par dråber æterisk rosenolie, drys med rosenblade. 

Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top