Hvornår gives den hvide rose: Hvad er symbolikken bag den elegante blomst?

En buket af hvide roser, eller hvide roser kombineret med lyse farver som pink og lilla er en tidløs klassiker og indbegrebet af en stilren brudebuket. Det er ikke tilfældigt, at farven hvid er symbol for ægteskab, mens roser med deres association til sødme og kærlighed er ”æresgæster” ved den uforglemmelige begivenhed, som et bryllup er.

Men hvad er den symbolske betydning af den hvide rose, og hvornår skal du vælge den eller give den som gave? Lad os udforske dette sammen!

Den til tvillingerne fra 799 kr.
Den til mor og datter fra 549 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Den til mor og søn fra 549 kr.

Legender omkring den hvide rose

For bedre at forstå dens betydning, så lad os se på de forskellige legender, der findes om den hvide rose. En af dem fortælles af Anacreon, en gammel græsk digter fra det 6. århundrede f.Kr. Ifølge Anacreon optrådte den hvide rose for første gang da skønhedens gudinde, Afrodite, blev født.

Med sine beskrivelser maler han et smukt billede af, at da Afrodite kom til verden, faldt hun i havet, og havskummet, der opstod ved kysterne, skabte pragtfulde hvide roser. 

Den hvide roses symbolske betydning

Rosen selv udtrykker skønhed, kærlighed og styrke, men hvad betyder det at give, modtage eller selv pynte med hvide roser?

Ifølge blomsternes sprog symboliserer den hvide rose platonisk og ubetinget kærlighed samt renhed, lys, glæde, uskyld og nye begyndelser. Den hvide rose kan også forbindes med åndelig vækst takket være sin association til begreberne bevidsthed og introspektion – skuen indad i sin egen sjæl.

Hvad angår betydningen af den hvide rose står der i en tysk artikel om blomstersproget fra 1899, at “dens kronblade indikerer den lykkelige tilstedeværelse af evig og ren kærlighed, fri for jordiske lidenskaber.”

Betydningen af disse blomster går ud over romantisk kærlighed, hvilket gør dem alsidige og velegnede til mange forskellige lejligheder.

Den til tvillingerne fra 799 kr.
Den til mor og datter fra 549 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Den til mor og søn fra 549 kr.

Hvorfor og hvornår giver man hvide roser?

Med deres tidløse charme og ekstreme elegance er roser perfekte til at overraske ens elskede. Deres skønhed og tilgængelighed året rundt gør dem til et evigt populært valg.

Det er dog værd at bemærke, at roser kommer i en bred vifte af farver, hver med en bestemt symbolik. Når man kender deres forskellige betydninger, står det også klart, at en gave af hvide roser er en dybfølt gestus, der udtrykker modtagerens renhed og uskyld.

Hvid rosenbuket i hånd

Hvide roser udtrykker mere end lidenskabelig kærlighed

Hvide roser er også ideelle til at fejre tætte venskaber og familieforhold, der ikke er baseret på romantisk kærlighed, men afspejler den rene ånd hos den person, man giver dem til.

For eksempel vælges hvide roser ofte til Mors Dag eller til en særlig fødselsdag. Se vores dybdegående artikel om rosefarver, du kan give til din mor.

Hvide roser til religiøse begivenheder

Du har sikkert bemærket, at hvide roser ofte bruges ved religiøse begivenheder som f.eks. bryllupper. I den kristne ikonografi repræsenterer den hvide rose Jomfru Maria og symboliserer renhed og uskyld og dermed den direkte adgang til himlen.

Hvid er en af de mest sarte og rene farver og er derfor perfekt til fødselsdage og andre og festlige lejligheder. Mange kommende brude inddrager hvide roser, når de skal skabe deres drømmebrudebuket. Ud over at matche farven på traditionelle brudekjoler symboliserer de også begyndelsen på en kærlighed, der er bestemt til at vare evigt.

Denne tradition går tilbage til 1840, da Englands dronning Victoria blev gift, og den har været blandt de mest brugte blomster i brudebuketter lige siden.

Dekorationer med hvide roser

En buket roser er en af de smukkeste dekorationer ved et romantisk og elegant bryllup. Men vi kan også skabe unikke kompositioner ved at matche hvide roser med andre slags blomster i forskellige farver.

Tænk på en buket af hvide roser og solsikker eller en buket af hvide roser og liljekonvaller, hvor blomsterne kan arrangeres, så de skaber en original effekt.

Vi kan også vælge en buket med hvide roser og lavendel eller hvide og røde roser, der spiller på farvernes kontrast.

Den til tvillingerne fra 799 kr.
Den til mor og datter fra 549 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Den til mor og søn fra 549 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top