Kunsten at give roser: betydning af farve og antal

Rosen er dronningen blandt blomster og er stjernen i næsten alle buketter år efter år. Uanset om du elsker en person lidt, meget, lidenskabeligt eller helt vanvittigt, giver rosens mange forskellige farver dig mulighed for at kommunikere alle nuancerne af din kærlighed til den, dit hjerte har udvalgt.

Hvilken farve rose skal jeg vælge? Hvor mange roser skal din buket roser have? Se alle de tips, du bør følge, hvis du vil undgå de forkerte budskaber.

Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 349 kr.
Den til fødselsdagen fra 399 kr.
Den helt rigtige fra 269 kr.
en afskåret rose

Giv roser: et sikkert bud, hvis du vil vise din kærlighed

Når det kommer til at erklære sin kærlighed og hengivenhed, så skiller rosen sig ud blandt alle de andre blomster.

Allerede i løbet af antikken havde blomsten en vigtig betydning, da den var Venus’ favorit, gudinden for kærlighed og skønhed. Langt senere spiller rosen også en vigtig rolle i litteraturen. Dens farver, dens duft og dens former er med til at inspirere mange forfatteres og digteres tekster, lyrik og metaforer i et forsøg på at personificere kærlighed, feminin skønhed, tidens gang og skrøbelighed.

Når du vælger at give roser, følger du altså også denne lange tradition. Den romantiske aura fra disse blomster kender alle til, og derfor kan det ikke gå helt galt, hvis du vælger denne blomst til at udtrykke dine følelser.

En farve, flere budskaber

Roser kommer i mange forskellige farver, som hver især giver dig mulighed for at sende et budskab om en følelse. Hvis du gerne vil undgå fejl og sikre dig, at du kommunikerer det rigtige budskab til den, du holder af, er det bedst, at du lærer om betydningen af ​​de mest almindelige farver. Men vær opmærksom: Jo mere intens farven er, jo stærkere er budskabet.

●  Røde roser: Når man giver roser i farven rød, symboliserer det lidenskab og kærlighed. De er ideelle, hvis du gerne vil vise din kærlighed til nogen, du elsker, på valentinsdag.

●  Orange roser: Hvis de gives i venskabelig sammenhæng, symboliserer de beundring, mens orange roser i en kærlighedssituation leder tankerne mod kødelige begær. Det er uden tvivl en stærk måde at vise dine følelser over for den person, du bejler til.…

● Lyserøde roser: Sammen med røde roser er de blandt de mest populære. Da de er et tegn på ømhed, mildhed, renhed og troskab. Med dem kan du erklære din kærlighed på en blødere og mere beskeden måde end med røde roser. Lyserøde roser hylder også din elskedes skønhed..

●  Hvide roser: De minder en om kærlighedens renhed og/eller symboliserer en oprigtig forbindelse eller ønsket om fred. De kan også afspejle en spirende kærlighed og udtrykke en en smule generthed..

●  Gule roser: Denne farve skal håndteres med forsigtighed. Selvom den ifølge nogle traditioner er et tegn på venskab, kan den også være symbol på mindre behagelige budskaber som bl.a. at bede om tilgivelse, jalousi eller endnu værre, utroskab.

●  Blå roser: Denne kunstigt opnåede farve fremkalder ungdom og ønsket om, at ens bønner går i opfyldelse.

buket af flerfarvede roser
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 349 kr.
Den til fødselsdagen fra 399 kr.
Den helt rigtige fra 269 kr.

Hvor mange roser skal man give?

Hvad er det rigtige antal roser, når man skal vise kærlighed til sin anden halvdel eller til den person, du dater? Naturligvis er der ikke bare altid én regel, da alle forhold er unikke. Men sådan her ser det ud, hvis det skal gøres helt efter bogen:

røde roser

●  1 rose betyder kærlighed ved første blik

●  2 roser udtrykker tilgivelse

●  12 roser gives som tak til en elsket eller som et ægteskabsforslag

●  24 roser er et symbol på galanteri

●  36 roser er perfekte til en forlovelse

●  101 roser? Du er uden tvivl helt besat!

Antallet af roser, der gives til din udkårne, kan også referere til et symbolsk tal af særlig betydning: Det kan fx være antallet af måneder eller år, I har været sammen, eller måske jeres lykketal.

Når det kommer til ret etikette, siges det, at hvis man giver en buket på mindre end 10 roser, skal tallet være ulige, så man respekterer en vis æstetisk harmoni og samtidig undgå symmetri. Buketten skal også præsenteres stilkene opad.

Når du vælger roser, bør det dog ikke være en kilde til stress eller angst. Faktisk anses en buket blomster generelt for at være rigtig flot gestus og modtages ofte med glæde. Det er også godt at vedhæfte et kort til din buket, så din gave personliggøres lidt mere, og du kan sætte lidt flere ord på dine følelser og intentioner.

Vil du gerne give roser? Hvorfor ikke vælge blomsterlevering? Se alle rosenbuketter fra Interflora.

Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 349 kr.
Den til fødselsdagen fra 399 kr.
Den helt rigtige fra 269 kr.

Det kan også være en god idé at blande forskelligt farvede roser, hvis du vil formidle flere budskaber eller nuancere dem en smule. Røde og hvide roser vidner fx om en kraftfuld og oprigtig kærlighed. Man kan nemt give ens fantasi helt frie tøjler, så man kan sammensætte en ideel rosenbuket med det rette budskab.

Husk dog på, at nogle mennesker ikke rigtigt tænker over betydningen på de forskellige farver, når de giver roser væk, eller bare tænker på modtagerens yndlingsfarve eller bukettens æstetik – og så længe modtageren er glad, er vi også glade.

hvide roser

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top