Fars Dag

Fars Dag ligger fast hvert år d. 5. juni i Danmark, samme dag som Grundlovsdag. Selvom Fars Dag traditionelt set ikke har været den store fejringsdag i Danmark, så skal din far naturligvis fejres med manér.

En mærkedag, man ikke altid lægger mærke til

En mærkedag, man ikke altid lægger mærke til

’Mor er den bedste i verden..’ hedder det i en gammel sang. Men derfor skal man hverken glemme far eller Fars Dag, som måske traditionelt har stået lidt i skyggen af Mors Dag. Der er dog kommet et større fokus på Fars Dag i de senere år, og derved er der også kommet flere muligheder for at sende en hilsen eller en gave på Fars Dag Hvornår er det Fars Dag? I Danmark ligger Fars Dag den 5. juni, altså på Grundlovsdag, der nok er det tætteste vi kommer på en dansk nationaldag. Måske har netop denne dato gjort, at Fars Dag bliver lidt ’forstyrret’ af den almindelige opmærksomhed omkring Grundlovsdagen? Men i modsætning til Mors Dag , hvor datoen skifter fra år til år, så ligger Fars Dag altså fast d. 5. juni hvert år. I øvrigt er det kun i Danmark, at Fars Dag ligger den 5. juni. I vores nordiske nabolande ligger Fars Dag eksempelvis i november, hvilket man også prøvede engang i Danmark. Vi valgte dog at flytte den tilbage til 5. juni igen – og der ligger den endnu.

Forkæl far med en rigtig mande-gave

Historien bag Fars Dag

Fars Dag er udsprunget fra Mors Dag. Ophavskvinden til dagen menes at være Sonora Smart Dodd fra USA, hun ville i 1910 gerne fejre sin far, der var krigsveteran og alenefar. I 1930'erne begyndte Fars Dag at blive fejret nationalt i USA, og allerede i 1935 blev dagen altså fejret i Danmark første gang d. 5. juni. Det specielle ved Fars Dag er, at datoen varierer fra land til land. I USA bliver dagen fejret hver 3. søndag i juni. Mens Sverige fejrer Fars Dag hver anden søndag i november. Traditionen er altså udsprunget fra Amerika, og essensen af dagen er den samme som i dag - vores far er en stor del af vores liv, og han skal fejres på en helt særlig dag.

Den helt rigtige heltegave