Fars Dag

Fars Dag ligger fast hvert år d. 5. juni i Danmark, samme dag som Grundlovsdag. Selvom Fars Dag traditionelt set ikke har været den store fejringsdag i Danmark, så skal din far naturligvis fejres med manér.

En mærkedag, man ikke altid lægger mærke til

’Mor er den bedste i verden..’ hedder det i en gammel sang. Men derfor skal man hverken glemme far eller Fars Dag, som måske traditionelt har stået lidt i skyggen af Mors Dag. Der er dog kommet et større fokus på Fars Dag i de senere år, og derved er der også kommet flere muligheder for at sende en hilsen eller en gave på Fars Dag

Hvornår er det Fars Dag? 


I Danmark ligger Fars Dag den 5. juni, altså på Grundlovsdag, der nok er det tætteste vi kommer på en dansk nationaldag. Måske har netop denne dato gjort, at Fars Dag bliver lidt ’forstyrret’ af den almindelige opmærksomhed omkring Grundlovsdagen? Men i modsætning til Mors Dag , hvor datoen skifter fra år til år, så ligger Fars Dag altså fast d. 5. juni hvert år. 

I øvrigt er det kun i Danmark, at Fars Dag ligger den 5. juni. I vores nordiske nabolande ligger Fars Dag eksempelvis i november, hvilket man også prøvede engang i Danmark. Vi valgte dog at flytte den tilbage til 5. juni igen – og der ligger den endnu.  
 

Historien bag Fars Dag

Fars Dag er udsprunget fra Mors Dag. Ophavskvinden til dagen menes at være Sonora Smart Dodd fra USA, hun ville i 1910 gerne fejre sin far, der var krigsveteran og alenefar. I 1930'erne begyndte Fars Dag at blive fejret nationalt i USA, og allerede i 1935 blev dagen altså fejret i Danmark første gang d. 5. juni. Det specielle ved Fars Dag er, at datoen varierer fra land til land. I USA bliver dagen fejret hver 3. søndag i juni. Mens Sverige fejrer Fars Dag hver anden søndag i november. Traditionen er altså udsprunget fra Amerika, og essensen af dagen er den samme som i dag  - vores far er en stor del af vores liv, og han skal fejres på en helt særlig dag. 

Hvad bliver far glad for?

Lækkerier og gaver til smagsløgene er traditionelt meget populære til verdens bedste farmand. Måske er din far en af dem, der sætter pris på smagfulde produkter skabt med førsteklasses råvarer, godt håndværk og masser af kærlighed?


Så tag et kig på vores sortiment af ASK øl fra Næstved Bryghus. Du kan fx forkæle din far med flere forskellige slags øl krydret med nordiske urter. Eller måske er din far gin-elsker? Vores egen ASK Nordlig Gin er produceret i Danmark og blandt andet destilleret på de gamle nordiske lægeurter jernurt, stenurt, sarurt og salturt. En hyldest til det nordiske og et fantastisk godt udgangspunkt for lækre drinks med gin.