I Danmark fejrer vi altid Fars Dag d. 5. juni – altså den samme dag som Grundlovsdag. På Fars Dag hylder vi fædre og faderfigurer. Dagen er den perfekte anledning til at udtrykke taknemmelighed og kærlighed til vores fædre og fejre og anerkende deres rolle i vores liv. Læs med og blik klogere på Fars Dag, og hvorfor vi fejrer den.

Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.
en far bag en buket hvide blomster

Historien bag Fars Dag

Fars Dag er udsprunget af Mors Dag. Ophavskvinden til dagen menes at være Sonora Smart Dodd fra USA, der i 1910 ville fejre sin far, der var krigsveteran og alenefar. I 1930’erne begyndte man at fejre Fars Dag i USA, og allerede d. 5. juni 1935 fulgte Danmark trop og fejrede for første gang dagen.

I dag er essensen af Fars Dag stadig den samme, som da den opstod – vores fædre er en stor del af vores liv, og de skal fejres på en helt særlig dag.

Hvornår er det Fars Dag? 

I modsætning til Mors Dag ligger Fars Dag altid fast d. 5. juni. På trods af det har Fars Dag i Danmark traditionelt set ikke har været den store fejringsdag, hvilket måske skyldes den store opmærksomhed vi har på Grundlovsdag selvsamme dag.

Fars Dag fejres på forskellige dage rundt om i verden. Det er f.eks. kun i Danmark, at Fars Dag fejres den 5. juni. I mange lande, herunder USA, Canada og Storbritannien, bliver Fars Dag fejret den tredje søndag i juni. Mens man i vores nordiske nabolande som Norge, Sverige og Finland fejrer Fars Dag den anden søndag i november. 

Hvad skal vi lave på Fars Dag?

’Mor er den bedste i verden..’ hedder det i en gammel sang. Men derfor skal man hverken glemme far eller Fars Dag, som måske nogle gange kommer til at stå lidt i skyggen af Mors Dag. Der er dog kommet et større fokus på Fars Dag i de senere år, og der er masser af muligheder for at arrangere en god dag for sin far eller faderfigurer på denne dag.

Tag udgangspunkt i ham du skal arrangere dagen for og overvej, hvad der ville falde i god smag hos ham. Overrask for eksempel din far med et sødt kort og med morgenmad på sengen, se en god film eller saml hele familien om et lækkert måltid. Der findes masser af gode aktiviteter i kan lave på Fars Dag, og de behøver ikke koste dig en formue.

En far leger med sine børn på en mark med solsikker.

Send en gave med Interflora

I Danmark har vi, ligesom på Mors Dag, også tradition for at give en gave på Fars Dag. Lækkerier og gaver til smagsløgene er kan være en god løsning, hvis du er i tvivl om, hvad du skal give din far.

Hvis din far sætter pris på smagfulde produkter skabt med førsteklasses råvarer, godt håndværk og masser af kærlighed, så vil vores sortiment af ASK øl fra Næstved Bryghus falde i god smag. Forkæl f.eks. din far med flere forskellige slags øl krydret med nordiske urter. Hvis din far er gin-elsker, er ASK Nordlig Gin et fantastisk godt udgangspunkt for lækre drinks. ASK Nordlig Gin er vores egen gin produceret i Danmark og destilleret på gamle nordiske lægeurter som jernurt, stenurt, sarurt og salturt – en ægte hyldest til det nordiske.

Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top