Liljen og dens farver: En symbolsk blomst, der taler for sig selv

Dens skønhed, variation og mange farver gør liljen til en populær blomst både i haver og i smukke buketter velegnede til mange anledninger. Liljen er den femte mest solgte afskårne blomst i verden. En liljebuket er en fin og dyrebar gave på grund af blomstens betydning og elegance. Hvis du vil vide mere om liljens farver og deres betydning, fortæller Interflora dig her alt om denne smukke, symbolske blomst.

Hvilke farver fås liljer i?

Liljen er lige så mangfoldig i farver  som dens former, størrelser og sorter. Derfor er det nemt at skabe en særlig stemning i dit hjem med liljer, da de egner sig til de mest udsøgte kombinationer og deres tilstedeværelse vil udsmykke ethvert spot i hjemmet. Hvis det ikke var nok, udsender de også en kraftig, men behagelig, duft. 

Du kan finde buketter med hvide, lyserøde, røde, gule, orange, blå og endda stribede og plettede liljer. Lilla liljer findes ofte i haver og parker og er en del af vores byer og landskaber fra det tidlige forår.
Da liljens blomster desuden kan måle op til 25 cm i diameter, bringer de en stor dosis af deres farve og munterhed til hvilken som helst buket.

Den smukke hvide liljebuket fra 519 kr.
Den flotte fra 449 kr.
Floristens kreative buket i lyserøde nuancer fra 279 kr.
Den smukke lyserøde liljebuket fra 549 kr.

Hvad symboliserer liljens farver?

Liljeplanten og dens blomster symboliserer noget forskelligt i alle kulturer og igennem historien, men liljen er generelt tæt forbundet med moderskab, renhed, femininitet og kærlighed. For grækerne og romerne var det et symbol på moderskab og et langt live, når man gav kvinder liljer, mens de i den victorianske periode vidnede om uforbeholden og romantisk kærlighed. 

Afhængigt af farven kan liljer have forskellige betydninger og nuancer. Liljens mest almindelige farver er følgende:

detaljer på gule liljer

Den gule lilje: Lykke, taknemmelighed og glæde

Den gule lilje formidler positiv energi, glæde, lykke og imødekommenhed over for nye ting. Den betyder også taknemmelighed og venskab.

orange liljer i farverig buket

Den orange lilje: Energi, kreativitet og positivitet

Den orange lilje er som en eksplosion af energi. Den formidler beslutsomhed, kreativitet, entusiasme og lidenskab i alle aspekter af livet, herunder kærligheden.

lyserøde liljer

Den lyserøde lilje: Venlighed, ømhed og opfindsomhed

Den er forbundet med ungdom og glæde ved livet. I kinesisk kultur repræsenterer den overflod og rigdom.

elegante hvide lilje

Den hvide lilje: Renhed, uskyld og skønhed

Som alle hvide blomster symboliserer den hvide lilje renhed, kvindelighed, uskyld og gode følelser. 

røde liljer i naturen

Den røde lilje: Kærlighed og forførelse

Røde eller mørkerøde liljer betyder kærlighed og forførelse, lyst og lidenskab. De kombineres gerne med hvide eller lyserøde liljer for at skabe en balance mellem lidenskab og renhed.

lilla liljer i naturen

Den lilla lilje: Lidenskab, retfærdighed og ro

Den lilla lilje er en lidenskabelig lilje, men den repræsenterer også balance, kontrol og et ønske om retfærdighed og ro. Den er ”royal” og prestigefyldt og formidler også beundring og værdighed.

Den blå lilje: Tillid, loyalitet og ømhed

Den blå er loyalitetens lilje, et budskab om ubetinget tillid. Den signalerer balance i parret eller forholdet mellem to mennesker.

Hvordan vælger man den rigtige farve lilje til en særlig lejlighed?

På grund af deres mange forskellige farver og subtile sprog bruges liljer ved en lang række begivenheder. Det kan være bryllupper og andre særlige fester, men også som buketter til mødre, ved fødselsdage og endda ved begravelser og bisættelser. Så nu ved du, at denne kamæleonlignende blomst kan tilpasses alt; dog kan den være mere eller mindre egnet til bestemte begivenheder – alt efter af farven:

– Orange liljer: Send en buket af orange liljer, når du vil opmuntre nogen og overføre en masse god energi, f.eks. til en, der skal bestå en eksamen eller nå et mål (f.eks. komme sig efter en ulykke eller sygdom).

Lyserøde liljer: Benyttes gerne til at pynte op ved begivenheder knyttet til barndommen, til at forære en ung datter, til et familiemedlem, som du ønsker at takke for hans eller hendes hengivenhed, eller til den bedstemor, der repræsenterer uendelig kærlighed og ømhed.

Hvide liljer: Ideelle til brudebuketter, Mors Dag og til kvinder, der lige er blevet mødre. De er også perfekte til at udtrykke gode intentioner og god bedring. 

– Røde liljer: Perfekte til Valentinsdag, da de demonstrerer kærlighed og lidenskab. Sammen med hvide liljer er de ideelle til at formalisere et forhold eller tage et vigtigt skridt… Op til dig!

– Lilla liljer: Ideelle til bryllupsrejser og bryllupsdage såvel som til en der går på pension eller som fødselsdagsbuket til en, du beundrer og respekterer. Også i bårebuketter, hvor du vil udtrykke din respekt er den lilla lilje et godt blomstervalg.

– Gule liljer: Vælg disse liljer, hvis du vil bede din partner om en ny chance eller vække den romantiske flamme igen, eller hvis du vil udtrykke loyalitet over for en ven, der befinder sig i en svær periode. 

kvinde på sofa holder flot lyserød liljebuket

Husk dog, at valget af liljer frem for alt er et spørgsmål om finfølelse og smag. At kombinere flere farver af liljer i samme buket eller give liljer i forskellige farver kan også være en god mulighed, der ikke nødvendigvis formidler modstridende følelser. Det vigtige er, at modtageren forstår det budskab, du vil sende. Derfor er det en god ide at lade dine liljer ledsage af en personlig note, der sikrer, at dine liljer taler endnu tydeligere.

Den smukke hvide liljebuket fra 519 kr.
Den flotte fra 449 kr.
Floristens kreative buket i lyserøde nuancer fra 279 kr.
Den smukke lyserøde liljebuket fra 549 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top