Kærlighed: blomsternes betydning

Fra første møde, til forlovelsen – og nogle gange helt til man går fra hinanden – fortæller blomsterne en historie om vores forhold og kærligheden. “Jeg elsker dig lidt, meget, lidenskabeligt, helt vanvittigt, slet ikke?” Med denne guide til blomsternes sprog kan du nemt udtrykke dine følelser!

Blomster til første møde: Hvid rose, kodriver, gladiolus

nærbillede af hvide roser

I blomsternes sprog forbindes den første date måske logisk med forårets første blomster. Kodriveren eller vintergækken er derfor med til at symbolisere kærligheden i sit spæde stadie, når den første titter frem, og alt er nyt. Som buket er den spirende kærlighed symboliseret ved den meget elegante hvide rose. Selvom den ofte bruges til storslåede ceremonier som bryllup og ægteskab, så symboliserer blomsten frem for alt uskyld og renhed. Mere utålmodige bejlere kan gøre brug af gladiolen.

Navnet kommer fra det latinske gladius og henviser til de sværdformede blade. Med sine imponerende kronblade og dens glitrende farver leder denne blomst tankerne hen mod smukke eventyr. Syrener kan bruges til at sende en invitation, der byder på at opdage kærligheden mere nært. Med dens fortryllende duft er denne blomst et symbol på trofasthed og et varigt forhold.

Den helt rigtige fra 299 kr.
Den kære fra 299 kr.
Den yndige fra 289 kr.
Den søde omtanke fra 459 kr.

Blomster til at erobre: Pink rose, amaryllis, gerbera

Erobringen i​​ kærlighed er historisk repræsenteret af den lyserøde rose. Blomsternes symbol på ømhed og forførelse, der fremhæver både skønhed og femininitet. Jo stærkere den lyserøde farve er, jo mere antydes budskabets sensualitet.

Amaryllis (også kendt som belladonnalilje) er også en lovprisning af kvindekroppen. Det er en generøs blomst, der bliver helt uimodståelig med den skønhed. Blomstens symbolik har her et tydeligt erotiske mål, og den siger med en vis sikkerhed: “Ikke modstå mig!”

Hvis man er ude efter at erobre sin kærlighed, er blomster ikke nærige med komplimenter. De flotte og spektakulære smørblomster bekræfter: “Du stråler!” Imens kommer blåregn med en tvetydig besked: “Du kommer til at give efter for mig – frivilligt eller med magt!”

Hvis du finder kærlighed ved første blik, eller hvis du er ude på at erobre en mand, kan du stole på, at gerberaen hjælper dig. Den er relativt ny på plantescenen, men denne muntre og moderne blomst lyser kærlighedsmissionen op og siger: “Du er lyset i mit liv!”

Gerbera

Blomster til at gå fra hinanden: Gul rose, krysantemum, tidsløs

gule roser

Normalt forbinder vi skilsmisse, brud eller at gå fra hinanden med den gule rose, da den kan være en indrømmelse af forræderi eller utroskab. Det er dog ikke en fastsat symbolik, og den skal derfor håndteres med omtanke, da det kan gå hen og have katastrofale følger, hvis det tolkes forkert.

I vestlige samfund forbindes krysantemum med sorg og er derfor også et symbol på et forholds afslutning. Jo mørkere farverne på blomsten er, jo stærkere og/eller uoprettelig er intentionen om at gå fra den anden person.

Den mindre seriøse akeleje siges ofte at være tilståelse af ​​utroskab. Denne vægelsindede blomst med melankolske farver er siden middelalderen blevet forbundet med vanvid, løgne og uregelmæssigheder: “Jeg har mistet forstanden!”

Mere generelt repræsenteres hjertesorg af blomster, som man finder i slutningen af ​​sommeren som bl.a. colchicum (også kaldet tidsløs på dansk). Midt i blandt tårer og jalousi har den været et symbol på bekymring, smerte og lidelse siden antikken.

Blomster til erklæringer: rød rose, tulipan, dahlia

Et afgørende skridt i et romantiske forhold er, når man kommer med den helt store erklæring ­– gerne ledsaget af selve blomsternes dronning: den røde rose udtrykker et stærkt og ligefrem budskab: “Jeg elsker dig helt vanvittigt!” Med sine røde kronblade formidler tulipanen følelser med stor naturlighed og en smule erotik: “Vær min!”

Solsikken har en mere strålende og lidenskabelig tilgang, der passer perfekt til at give en kærlighedserklæring. Solsikken er oprindeligt fra Peru, hvor den blev æret af inkaerne, og på stolt og overbevisende vis kommunikerer den: “Du er mit livs sol!”

Der er selvfølgelig mange blomster derude, som kan give andre eller mere nuancerede erklæringer. Romantikerne vælger måske den teatralske kamelia, mens de mere vovede erklærer deres kærlighed med den generøse og flamboyante dahlia.

tulipaner i forskellige farver
Den helt rigtige fra 299 kr.
Den kære fra 299 kr.
Den yndige fra 289 kr.
Den søde omtanke fra 459 kr.

Blomster til at vise engagement: Pæon, oliventræ, magnolia

røde og lyserøde pæoner

I Asien er det blomsternes dronning! Pæonen symboliserer overflod og sindsro og er et beroligende vidnesbyrd om kærlighed og engagement. Blomsten siges at have en beskyttende kraft, og den kan findes i blomsterdekorationer til bryllupper.

I en halvreligiøs sammenhæng siges oliventræet også at være et billede på fred og visdom. Inden for et forhold symboliserer oliventræet lykke, velstand og frugtbarhed. Det gives symbolsk efter et skænderi eller en periode med konflikt.

Hvis man taler blomsternes sprog, så er der mange blomster, der symboliserer troskab og fred i hjemmet. Fra den evigt skønne magnolia til den elegante alpeviol kan de sættes sammen med lavendel som symbol på loyalitet, hvor kærlighed møder respekt.

Blomster til kærlighed og forsoning: Anthurium, hyacint, lilje

Kærligheden kan også erklæres med et touch af eksotisk stemning. Med sin stolt oprejste pistil er anthurium en eksplicit tilskyndelse til det kødelige begær. Man kan opnå samme resultater med arum, hibiscus eller jasmin.

I den vestlige verden bruger man hyacinten og påskeliljen, der har masser af friskhed til at skabe forårshygge. Begge symboliserer kærlighed med lykke, glød og ekstase: “Med mig vil du opleve lykke!”

Efter et brud, hvor man går fra hinanden, kan forsoningen forsegles med liljekonvaller. Det er en fantastisk smuk blomst, og liljekonvallen er et symbol på genopdaget kærlighed. Dens fantastiske duft taler til kroppen og alle dens sanser: “Du er fantastisk og eftertragtet!”

I en mere dydig stil udtrykker liljen også glæden ved at elske eller forsone. Men blomsten af ​​konger og helgener er ikke så from, som den ser ud til, da liljen også legemliggør hemmelige og umulige kærligheder.

Liljen har et mere dydigt udtryk og kommunikerer også glæden ved at elske og/eller forsone. Men ​​kongernes og helgenes blomst er ikke helt så from, som den ser ud til. Liljen kan nemlig også repræsenterer hemmelige og umulige kærligheder.

hvid lilje

Hvad siger blomsterne?

Blomster, der kan gives til et første møde eller date: kornblomst, bougainvillea, gladiolus, hortensia, lilla, vintergæk, fersken, periwinkle, primula, hvid rose.

Blomster, som kan gives ved kærlighed ved første blik: skønhedsøje, rasleblomst, stikkende pære, gerbera, valmue, portulak, rododendron.

Blomster, som kan gives til den person, du finder tiltrækkende: akacie, amaryllis, kosmos, krokus, daphne, blåregn, hellebore, passionsblomst, æbletræ, ranunkel, pink rose.

Blomster, som kan gives for at erklære din kærlighed: ananas, anemone, kamelia, nasturtium, dahlia, gardenia, storkenæb, gloriosa, tusindfryd, tusindfryd, rød rose, solsikke, tulipan.

Blomster, som kan gives til en hemmelig eller uopnåelig kærlighed: jødekirsebær, japansk lygte, klokkeblomst, krognål, isop, aftenstjerne, laurbær, lilje, violet.

Blomster, der udtrykker glæden ved at elske: anthurium, arum, natskygge, celosia, gedeblad, cymbidium, heliconia, hibiscus, hyacint, jasmin, påskelilje, orkidé, tiaré.

Blomster, der kan gives ved romantiske forhold: vedbend, perlehyacinth, nellike, appelsintræ, pæon, orange rose, jernurt.

Blomsterne, der kan gives ved et brud: adonis, akeleje, krysantemum, tidløs, vild rose, ensian, forglemmigej, åkande, morgenfrue.

Blomster, som kan gives ved forsoning og den evige kærlighed: lyng, citrontræ, cyclamen, fresia, vægblomst, iris, lavendel, magnolia, mimose, liljekonval, oliventræ, hassel, rosmarin.

Den helt rigtige fra 299 kr.
Den kære fra 299 kr.
Den yndige fra 289 kr.
Den søde omtanke fra 459 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top