Vælg det rette juletræ

Farven, formen og duften af ​​et ægte naturligt grantræ er et klassisk symbol på julen og spreder altid julestemning. Her er Interfloras tips til, hvordan du vælger det helt rigtige.

Bæredygtige og genbrugelige juletræer

Lad os lige gøre en ting klart: De grantræer, der sælges til jul her sidst på året, bidrager ikke til hverken skovrydning eller ørkendannelse i landskabet. Faktisk kommer de fra en speciel produktion med meget specifikke standarder, der respekterer miljøet. Alle træer, der skæres ned eller rykkes op med rod til julesæsonen, udskiftes systematisk efter en periode, når jorden er kommet sig.

Et andet element, der er en fordel: Det naturlige grantræ kan sagtens genanvendes, når det først har tjent sin levetid. Hvis du har potter, kan det genplantes, skæres og komposteres uden problemer.

Bæredygtige og genbrugelige juletræer

De forskellige måder, du kan købe træet på

  • ● Hvis træerne, der sælges, er fastgjort på en støtte, må foden ikke udgøre mere end 10% af den samlede størrelse.
  • ● Nogle gange sælges de med en del af grantræets rødder omgivet af jord i en plastikbeholder eller lignende.
  • ● Nogle gange sælges de i en container, hvor træet rives op med roden lige før forsendelse og placeres med sine rødder og sin jordklump.
  • ● Den bedste måde at sikre god opbevaring og senere genoprettelse er at have den i en potte. Hvis den er plantet i en potte fra starten, lider træets rødder ikke og forbliver uskadte.
De forskellige måder, du kan købe træet på

De mest populære sorter af grantræer

Rødgran (Picea abies)

Rødgran (Picea abies) er det mest traditionelle type blandt juletræer og har da også længe været den mest solgte sort. Træet har en smuk dybgrøn farve, og det afgiver den varme duft af harpiks, som vi forbinder med at fejre højtiden. Træets største problem? Det mister hurtigt sine nåle, især i den varme og tørre miljø, der er indenfor.

Rødgran (Picea abies)

Nordmannsgran (Abies nordmanniana)

Nordmannsgran (Abies nordmanniana) er i dag den mest markedsførte sort. Træet har en harmonisk silhuet, der skabes under dens meget langsomme vækst. Den største fordel? Det mister ikke sine nåle – heller ikke længe efter det er blevet fældet – og derfor skal der heller ikke meget vedligeholdelse til. Hvis det er købt i en potte og genplantet i haven, kan det blive fra 8 til 10 meter i højden! Træets eneste mangel: Det har en ikke den samme hyggelige duft!

Nordmannsgran (Abies nordmanniana)

Sølvgran (Abies procera)

Sølvgran (Abies procera), også nogle gange kaldt nobilis, ligner meget Nordmannsgran i sit udseende, og dens nåle falder heller ikke hurtigt af. Med mere blålige nuancer er det meget blødt at røre ved, og så har det en skøn duft. Hos din blomsterhandler bliver kranse og andre dekorationer hovedsageligt lavet af grene fra enten Nordmanns- eller sølvgran.

Sølvgran (Abies procera)

Søjlegran (Picea omorika)

Søjlegran (Picea omorika), også nogle gange kaldt serbisk gran, er den sort, der bedst kan tåle genplanting. Den er slank og har et majestætisk udseende med mørkegrønne nåle og sølvfarvet underside. Dens ulempe ligger i de relativt svage grene, som måske bøjer for meget med overbelastning fra juledekorationer.

Søjlegran (Picea omorika)

Blågran (Picea pungens)

Blågran (Picea pungens) er en favorit blandt dem, der elsker grantræer. Det er et smukt træ, som du kan genplante i haven, og det har en flot blålig farve. Indendørs skal du dog være opmærksom på dets nåle, der er lange, tykke og frem for alt meget skarpe.

Blågran (Picea pungens)

Du kan selvfølgelig også finde andre sorter alt efter hvor i verden du befinder dig, og hvilke traditioner gør sig gældende i området. Der findes for eksempel almindelig ædelgran, douglasgran, kæmpegran og mange andre.