Hvilke planter er de bedste at forære på Valentinsdag?

Hvis du er forelsket eller tror på at kærlighed flytter bjerge, er Valentinsdag med sikkerhed en helt speciel dag for dig. Den 14. februar er en meget speciel dag for dem, der ønsker at erklære deres grænseløse kærlighed, lidenskabelige kærlighed, fine og blide kærlighed eller ubetingede kærlighed. At købe blomster til Valentinsdag er en smuk måde at vise, hvor meget du holder af en person, men der er tusind måder og gaver, der kan udtrykke “Jeg elsker dig” på Valentinsdag.

Hos Interflora mener vi, at planter udgør et ret oplagt valg – er du enig? Planter kan være en perfekt gave til mænd på Valentinsdag og en varig og levende gave til kvinder, der vil have et minde om denne dag i længere tid end en buket rosers flygtige skønhed. Vil du vide, hvilke planter du kan forære til Valentinsdag? Så læs videre!

Hvem skal man forære planter på Valentinsdag og hvorfor

Røde roser er utvivlsomt de mest oplagte blomster at give på Valentinsdag og et typisk valg på denne særlige dag. En ubestridt klassiker der kan involvere farvevariationer og andre blomster, men på denne dag vil den altid være en af de smukkeste måder at sige ’jeg elsker dig’. Rosen er dog ikke den eneste gave, der er fuld af symbolik, og som du kan give den elskede på Valentinsdag.  Planter er et stadig mere populært gavevalg på Valentinsdag takket være de mange valgmuligheder som tegn på din kærlighed. Planter er et originalt valg for dem, der ønsker at erklære en varig og voksende kærlighed. De glæder hver dag i hjemmet eller haven og kræver pasning og hengivenhed. Hvis du vil vide, hvem du kan forære en plante til på Valentinsdag, er her nogle clues:

grøn plante gave til partner
  • Til den, der har en stor lidenskab for planter, og som nyder at passe dem indendørs eller bruger mange timer på at dyrke dem i en smuk have. Plus, da vedkommende har grønne fingre, vil han eller hun nyde din gave i lang tid.
  • Til den partner, du lige er flyttet sammen med. Intet er bedre til at indvie jeres nye fælles hjem end at plante en særlig plante i haven eller have den indendørs, hvor I altid kan se den.
  • Til den, der sørger, når de afskårne blomster visner. Det kan virke mærkeligt, da vi alle sammen ved at afskårne blomster har en begrænset holdbarhed, men nogle mennesker kan ikke tåle at se deres smukke buket visne. Hvis de modtager en rosenbusk som gave, i stedet for en rose, vil deres glæde vare meget længere.
  • Til den person du forærer blomster hver uge, hver måned, eller når du har chancen. Denne vidunderlige tradition har givet dig et privilegeret sted i den elskedes hjerte, men en original plante vil overraske og helt sikkert være en velkommen variation til traditionen, uanset hvor dejlig denne er.
Anthurium inkl. potte fra 229 kr.
Arrangement med orkideer fra 499 kr.
Den yndige fra 279 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Hvilke planter kan du give på Valentinsdag

Nu hvor du ved, at planter vil være en perfekt gave på Valentinsdag, giver Interflora dig nogle ideer til, hvilke planter du kan give til din eneste ene:

pink lyserød rosenbusk potteplante på bord

Endnu bedre end en rose: en rosenbusk!

Som sagt, er en rose en rose. Men en rosenbusk af røde roser har en meget stærkere symbolik: Den er lidenskabelig som de afskårne roser, men varer meget længere, kræver pasning og opmærksomhed og blomstrer hver sommer ligesom din evige kærlighed!

pink lyserød orkidé i potte på bord

En elegant orkidé

Orkidéernes skønhed er ubestridelig, men deres ry som sarte planter er uberettiget. Omsorg for en orkidé er sikker på at glæde den person, der modtager den. Vælg den sort, du bedst kan lide, og lær at passe den sammen med din partner, ligesom din kærlighed!

Anthurium lyserød potteplante holdes i hænder

Anthurium, en plante med et hjerte

De hjerteformede røde blade og diskrete aflange blomster gør Anthurium, også kaldet flamingoblomst, til en plante fuld af kærlighed og sensualitet. Ifølge grækerne er Amors pile lavet af flamingoblomster, så du kan ikke finde en bedre plante, hvis du håber, at den særlige person bliver forelsket i dig eller fortsætter med at elske dig hver eneste dag.

Neoregelia Meyendorfii potteplante pink grøn

Neoregelia Meyendorfii, et hjerte fuld af farver

Denne plante, der tilhører familien Bromeliad, har en smuk form med lange grønne blade og intense farver i hjertet. Neoregelia Meyendorfii fremkalder en kærlighed, der åbner sig for verden, og et hjerte med en intens farve, der slår for den elskede hver dag.

Hoya heart grønne planter i potter

Hoya, et hårdført hjerte

Den hjerteformede voksblomst handler om kærlighed. Så meget, at den faktisk er formet som et hjerte! Det er en perfekt plante at forære på Valentinsdag, og den kræver ikke meget pasning. Det er en original plante af sukkulentfamilien, der er meget modstandsdygtig og nemt tilpasser sig mange miljøer og omstændigheder, ligesom en kærlighed der har varet i mange år!

lilje potteplante lyserød

Liljen, blomsten for skønhed og femininitet

Liljer er den perfekte gave – hvad enten det er som buket eller i potte – til personen, du elsker højt. De symboliserer femininitet, moderskab og varig kærlighed. Liljen egner sig glimrende til at udtrykke et ønske om at opbygge noget sammen eller at pleje et fælles liv, der varer ved.

Pas jeres valentinplanter ligesom I plejer jeres kærlighed

Med undtagelse af orkideerne, der kræver lidt mere specifik pleje, selvom de ikke er specielt komplicerede, behøver resten af valentinplanterne, vi har introduceret dig for, kun grundlæggende pasning for at trives og fortsætte med at afspejle den kærlighed, der motiverede dig til at give dem i første omgang. Hvad er så hemmeligheden, der skal få dem til at se bedst muligt ud? Plej dem med kærlighed! Og anvend nogle grundlæggende pasningsprincipper tilpasset den pågældende type plante:

  • Plant dem i passende jord, og hvis du har dem i krukke eller urtepotte, skal du sikre dig, at den passer til deres vækstbehov.
  • Giv dem den rigtige slags gødning så ofte som nødvendigt.
  • Generelt må du ikke udsætte dem for direkte sollys eller ekstreme eller meget foranderlige temperaturer. Find deres specifikke behov.
  • Vanding skal være rigtig for plantetypen og sæsonen. For eksempel har et Hoya-hjerte brug for mindre og sjældnere vanding end en Anthurium.
  • Fjern døde blade og blomster, idet det ansporer planten til at fortsætte med at blomstre. I liljens tilfælde, der er en løgplante, kan der være dvaleperioder, hvor planten vil virke død, men ikke er det.
orkidé pink pasning
Anthurium inkl. potte fra 229 kr.
Arrangement med orkideer fra 499 kr.
Den yndige fra 279 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top