Sådan pyntes fødselsdagskagen med blomster

Imponér dine gæster ved at dekorere din lagkage eller anden lækker fødselsdagskage med blomster. Uanset om det er et enkelt touch eller et totalt blomsterlook, vil naturlige blomster bringe farve, glæde og poesi til din kage. De kan komplimentere den klassiske lagkage, løfte en simpel fødselsdagskage eller være prikken over i’et på  allerede avanceret kage. Find ud af, hvilke blomster du vil vælge, og hvordan du bedst bruger dem.

Den til fødselsdagen Premium fra 799 kr.
De lyserøde roser med hjerte med mintchokolade fra 408 kr.
Den helt rigtige med Sankt Thomas, Carribean Rum - Oak Aged fra 618 kr.
Den kære fra 319 kr.

Tips til at dekorere en lag- eller fødselsdagskage med blomster

Det er sjovt og ikke spor kompliceret at dekorere en fødselsdagskage med blomster; det kræver blot at vælge de rigtige blomster og forberede dem ordentligt.

Hvilke blomster skal du vælge som dekoration på en fødselsdagskage?

Intet gør en kage mere uimodståelig end ægte blomster. Der skal dog tages visse forholdsregler, uanset om de udelukkende tjener som dekoration eller er beregnet til at spise. 

Selvom de kun er til dekoration, er det vigtigt at vælge blomster, der ikke er giftige. Det er derfor tilrådeligt at undersøge lidt om emnet på forhånd eller læse op på den blomst, du har i tankerne til kagens udsmykning. spørge til råds, . Vil du være på den sikre side, kan du også altid holde dig til velkendte spiselige blomster såsom blomster af aromatiske planter (f.eks. timian, lavendel, purløg eller mynte) eller tallerkensmækker, hjulkrone, katost, stedmoderblomster, morgenfrue, rose, hibiscus og tusindfryd.

Sørg også for, at blomsterne er usprøjtede. Det er bedre at købe dine dekorative blomster på et grøntsagsmarked frem for hos en blomsterhandler, eller selv plukke dem fra haven eller områder langt fra veje og marker.

Du kan bruge friskplukkede blomster, tørrede blomster (som har den fordel, at de holder omkring et år) eller en blanding. Vælg de varianter og farver, der matcher stilen på din kage og det ønskede look.

Hvordan forbereder man friske blomster til kagedekoration?

Det er vigtigt at vaske blomsterne grundigt for at fjerne støv, pollen og jord og derefter tørre dem, før du tilføjer dem til din kagedekoration.

Opbevar de rensede friske blomster i køleskabet pakket ind i fugtig køkkenrulle, indtil du er klar til at bruge dem.

Tag dem ud i sidste øjeblik og læg dem på kagen lige før servering for at undgå, at de visner for hurtigt. Håndtér blomsterne forsigtigt, gerne med en pincet, da de er sarte.

Den til fødselsdagen Premium fra 799 kr.
De lyserøde roser med hjerte med mintchokolade fra 408 kr.
Den helt rigtige med Sankt Thomas, Carribean Rum - Oak Aged fra 618 kr.
Den kære fra 319 kr.

Blomster som kagepynt for enhver smag

Fremhæv kagens form

Blomsterdekorationer passer til alle typer kager, om det er en traditionel lagkage, en trendy kage med endnu flere lag, en mere simpel kage eller hvilken som helst anden type kage. Brug kagens form som inspiration til dekorationen.

Man kan for eksempel præsentere en kage i flere lag ved allerede at skære og fjerne en skive for at vise lagene. Du kan udnytte den idé til at skabe en kaskade af blomster, der flyder fra toppen af kagen ned på tallerkenen via den afskårne sektion.

Der er uendeligt mange stilarter til en blomsterkage

Hvilken slags kage vil du have? 

  • En forårskage, dekoreret med frugter og forårsblomster, der er arrangeret naturligt, eller en blanding af friske blomster, blomsterknopper og blade. Skøn til en fødselsdag i den smukke årstid.
  • En rød-hvid lagkage i ægte fødselsdagsstil. Giv vores allesammens elskede lagkage et friskt twist og supplér pynten af jordbær og flødeskum med rosenblade eller hele roser i Dannebrogs farver.
  • En Flower Power-kage er lidt mere excentrisk. Den kan dekoreres med store farvestrålende blomster som solsikker, og er velegnet til en fødselsdag med hippietema eller til en, der er født i 50’erne eller 60’erne.
  • En lyserød blomsterkage i pastelfarver til fødselaren med en blomstrende personlighed. Denne kage kan desuden bruges ved romantiske anledninger som f.eks. bryllupsdage eller årsdagen for en første date.
  • En kage dekoreret med tørrede blomster til en bohemeagtig fødselsdag.

Find også ud af, hvordan du kan holde en fødselsdag præget af blomster i forbindelse med andre fødselsdagstemaer.

Variér toppings

Start med en smuk frosting, f.eks. smørcreme, royal icing eller glasur, som du kan dryppe med chokolade eller frugtsauce, inden du tilføjer blomsterne.

Du kan også kombinere ægte blomster med blomster eller blade af fondant for på den måde at skabe en original kagedekoration. Bland små og store blomster og få mere dybde og et naturligt look.

Overvej at kombinere dine naturlige blomster med makroner, skumfiduser eller marengs i matchende toner. Du kan også skabe kunstige blomster af hvid eller farvet flødeskum. Det vil komplementere dine naturlige blomster.

Til sidst skal du vælge smukke fødselsdagslys, der matcher kagekreationen. Det kan endda være nummerlys, der angiver den alder, der fejres. Det tilføjer volumen og gør kagen endnu mere spektakulær.

Den til fødselsdagen Premium fra 799 kr.
De lyserøde roser med hjerte med mintchokolade fra 408 kr.
Den helt rigtige med Sankt Thomas, Carribean Rum - Oak Aged fra 618 kr.
Den kære fra 319 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top