Presserum


For kontakt venligst send os en mail til: 
presse@interflora.dk 
eller kontakt os på 43 43 47 47

Om Interflora

Siden 1925 har Interflora hjulpet danskerne med at sende gavehilsner. Den dag i dag, 95 år efter, er Interflora-florister Danmark over hver dag klar med blomstersaks, ordrebog og kvalitetssans til at fortsætte Interfloras historie og minde danskerne om at huske hinanden.

Interflora Danmark A/S en del af Interflora, som er en verdensomspændende organisation, der leverer personlige og unikke blomster- og gavehilsner på tværs af landegrænser. Interflora Danmark, som ejes af Interflora Frankrig/MyFlower, driver herudover en webshop på www.interflora. dk, hvor kunderne kan købe blomsterbuketter, chokolade, vin og specialiteter til lokal og personlig levering gennem vores butikker over hele Danmark.

Interflora er repræsenteret i mere end 140 lande, ved 40.000 florister og 32.000.000 årlige solgte buketter verden over. På verdensplan leveres omkring 32 millioner blomsterhilsener ud hvert år. Det svarer til én blomsterhilsen hvert sekund året rundt.

Det kræver sine mennesker, og i Interflora Danmark sidder vi cirka 30 hel- og deltidsansatte på hovedkontoret i Vallensbæk. Og selvom Interflora i dag er en verdensomspændende organisation, og meget har ændret sig siden, den første buket blev bragt ud i 1925, så er vi stadig os.

For mere end noget andet, så er vi et fællesskab, der dyrker noget så umoderne som den lokale forankring i en globaliseret tid. Hos os vil det altid være de lokale florister, håndværkstraditionen og den til lejligheden bundne buket, som står i centrum. Og sådan har det faktisk været siden 1925.

Hvem binder buketterne og bringer dem ud?

Det gør vores dygtige og passionerede Interflora-florister. Hos Interflora arbejder vi med sæsonens smukkeste blomster af højeste kvalitet og alle buketter er naturligvis udvalgt og håndbundne af vores professionelle blomsterbindere.

 

Hvem ejer Interflora?

Interflora Danmark A/S ejes af MyFlower SAS. MyFlower ejer også Interflora Frankrig, Italien,  Spanien og Portugal

 

Er Interflora landsdækkende?

Ja! Interflora leverer blomsterhilsner, chokolade, vin og specialiteter til lokal og personlig levering gennem vores butikker over hele Danmark. Til ikke-brofaste øer kan det forekomme, at vi ikke leverer personligt og må bede modtageren om selv at afhente bestillingen ved færgelejet.

Interfloras historie


1925: Ekspreslevering af Blomster – EB – stiftes i Odense den 26. marts 1925 som en speciel afdeling af Dansk Blomsterhandlerforening. Foreningens første formand er Carl Jørgensen.

1938: Som markedsføring sendes 1.000 balloner op - heraf 175 af dem med gavekort på 15 kr.

1947: INTERFLORA – Sig det med Blomster bliver nyt navn. Navnet EB bortfalder.

1955: Valentinsdag markedsføres for første gang! OG Interfloras første reklamefilm Sig tak til værtinden med blomster vises i biografer over hele landet.

1958: Interflora Danmark overtager Gave Radio A/S. På den måde kan søfolk og passagerer fremover bestille blomsterhilsner gennem Interflora.

1960: For første gang runder omsætningen 5 millioner kroner.

1961: Efter sammenslutningen med Blomsterringen skifter foreningen navn til INTERFLORA Danmark - ”Blomsterringen – Sig det med Blomster”

1979: Valentinsdag får nyt reklamemateriale til alle butikker og Sig det med hjertet – Sig det med blomster er det nye slogan. Men Valentinsdag bliver ikke den succes, som man havde håbet trods stor reklameindsats, for i dagene omkring d. 14. februar bliver Danmark ramt af et voldsomt kuldefrembrud. Dagtemperaturerne når den 15. februar ikke over minus 7,5 grader i København.

1981: Det bliver i oktober for første gang muligt at købe et Interflora-gavekort. Det støttes af en større landsdækkende presse- og reklamekampagne.

1997: Interflora er klar med sin første hjemmeside på internettet.

1999: Den første transaktion med Dankort gennemføres på Internettet i april. Administrerende direktør i PBS Peter Max bestiller blomster til daværende erhvervsminister Pia Gjellerup hos Interflora.

2005: INTERFLORA DANMARK A/S er nu en realitet.

2015: INTERFLORA får ny strategiplan. 3 x WOW – Service – Kvalitet – Levering – bliver fremtidens succeskriterier.

2018: Efter salget til Interflora Frankrig skifter foreningen navn til Foreningen af Interflora florister.

Valentins dag 2020: Kærligheden lever og har det godt i Danmark. I hvert fald hvis man dømmer efter de mange blomsterbuketter og gavehilsner, der er blevet givet og modtaget på Valentinsdag 2020. Interflora har fordoblet omsætningen på Valentinsdag siden 2013.

Mors dag 2020: Største Mors dag i 95 år hos Interfloras 260 blomsterhandlere. I alt 69.680 danske mødre fik søndag besøg af et bud fra den lokale blomsterhandler, der medbragte en gave i anledning af Mors dag. Rekorden svarer til en stigning på 28 pct. i forhold til 2019, som i sig selv repræsenterede et rekordår for den 95 år gamle blomsterkæde.

Fars Dag 2020: Fars dag fejrede 85-års fødselsdag med historisk rekord. 17.759 døtre og sønner sendte deres far en kærlig tanke gennem Interflora, en vækst på 51 pct. i forhold til 2019.

Mærkedage

Mors dag

Mors dag

I 1908 blev den først Mors Dag afholdt i West Virginia i USA, arrangeret af en amerikansk kvinde ved navn Anna Jarvis. Egentlig var dagen tænkt til at minde hendes egen mor, som var gået bort nogle år forinden, men tanken om en helt særlig dag for alle mødre bredte sig hurtigt. I 1914 vedtog Kongressen i USA, at dagen skulle være helligdag og officiel flagdag i USA. Mors Dag blev indført i Norge i 1919 og i Danmark 1929.

I 2019 kunne Interflora vise en fremgang på +32% ift. året før på Mors dag. I 2020 slog Interflora endnu engang rekord med næsten 70.000 ordrer, og op til dagen blev der indimellem lagt over 2.200 ordrer i timen.

Fars dag

Fars dag

Fars Dag blev for første gang fejret i USA i 1910. Ligesom ophavskvinden til Mors Dag som hyldede som sin mor, ville Sonora Louise Dodd, skabe en dag som hyldede hendes far - og andres fædre. Sonoras egen far afgik først selv ved døden i 1919 og oplevede derfor de første afholdelser af Fars Dag. Sonora nåede at opleve hvordan Fars Dag i 1972 blev gjort til en officiel helligdag i USA.

I Sverige blev dagen indført i 1931 og fire år efter kom Fars Dag til Danmark, som deler dagen med Grundlovsdag.

I 2018 kunne Interflora vise fremgang med +61% ift. 2017 på Fars Dag. I 2020 fejrede Fars dag 85 års fødselsdag og Interflora oplevede en vækst på +51% i forhold til året før.

Valentinsdag

Valentinsdag

Historien om Valentinsdag går langt tilbage - faktisk helt tilbage til det gamle Rom. Da Claudius II regerede, dømte han en kristen præst ved navn Valentin til døden, efter Valentin havde hjulpet forfulgte kristne. Inden henrettelsen mødte Valentin fangevogterens datter, som han blev venner med. Inden henrettelsen skrev han et brev til fangevogterens datter og underskrev det “Din Valentin”. Det skulle efter sigende være begyndelsen på at sende Valentinskort.

Valentinsdag bredte sig især i engelsktalende lande, hvor man ifølge folketroen mente, at Valentinsdag også var den dag, hvor fuglene fandt deres mage for livet. I dag er d. 14 februar kendt for at fejre kærligheden, og traditionen vinder større og større indtog i Danmark for hvert år som går.

I 2018 kunne Interflora vise fremgang med +30% ift. 2017 på Valentinsdag.

Bedsteforældredag

Bedsteforældredag

Hvert år den første fredag i september fejrer vi Bedsteforældredag. Det gør vi for at fejre og hylde vores allerkæreste mormor, morfar, farmor, farfar, bedstemor, bedstefar, momse, famse - ja, hvad vi nu end kalder dem. Intet slår et kram fra en bedsteforælder eller en hyggestund med dem.

På Bedsteforældredag kan vi give en smule tilbage til dem, som altid er der for os. At have bedsteforældre er en gave, og det skal de vide.