Er det en god idé at give blomster til en mand?

Research lavet af Rutgers University, USA omkring menneskelig adfærd viser, at mænd, der modtager blomster, er både mere sociale og gladere. Deres research gik ud på at sammenligne to grupper af mænd i forskellige aldre, med forskellige sociologiske og professionelle baggrunde samt oprindelse. Det viser sig, at mænd reagerer lige så meget på blomster… som kvinder!

Blomster har en positiv indflydelse på mænds adfærd

ældre mand med en buket blomster i hånden

Den første gruppe mænd i undersøgelsen modtog helt uventet en blomstergave. Den anden gruppe modtog ingenting. Blandt de glade modtagere observerede forskerne, at mændene var mere tilbøjelige til at skabe øjenkontakt under en samtale, komme tættere på andre fysisk og gav formentlig mere oprigtige smil. Det var derfor nemt at se, hvordan blomster ubevidst var med til at påvirke herrernes humør.

En anden amerikansk undersøgelse har vist, at størstedelen af mænd ville blive glade for at modtage blomster på valentinsdag, men også ved andre lejligheder som fars dag. Det er nemlig med til at skabe vigtige og hyggelige minder med masser af kærlighed. Mænd kan lide at modtage blomster af de samme årsager, som de sender dem: De ser blomster som et tegn på anerkendelse eller tak – om end det er privat eller professionelt.

Den naturlige fra 429 kr.
Lakridskurv fra 286 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 289 kr.

Mænd kan også lide at blive overrasket!

Men der er andre ligheder, hvis man sammenligner med “det modsatte køns” adfærd. Faktisk mener begge køn, at den ALLERBEDSTE grund til at give blomster er…fordi man har lyst – altså uden der behøver være en særlig anledning Overraskelseseffekten spiller derfor en meget vigtig rolle, når man giver blomster: Og mænd kan også lide at blive overrasket.

Hvorfor har mænd i århundreder givet blomster til de kvinder, de elsker? Der er jo mange andre gaver, man kunne have fundet på at give… Der hersker nok ingen tvivl om, at de også sætter pris på synet af en smuk buket. Blomsterhandlere har i årtier vidst, at mænd elsker blomster og observeret, hvordan denne trend har været konstant opadgående. Mænd køber blomster til sig selv – både til deres hjem og kontor – fordi de også gerne vil have noget flot at se på.

ung mand med en buket gule blomster
Den naturlige fra 429 kr.
Lakridskurv fra 286 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 289 kr.

Former og farver, der tiltaler mænd

Det er altid en god idé at give blomster til en mand. Hvis gaven skal være en succes, skal du holde dig til et klassisk look og vælge en passende sammensætning. Derfor er det en god idé at gøre brug af bestemte æstetiker, der passer til mænd.

en mand holder en stor farverig buket

Bestemte æstetiker

Rene linjer og brug af naturlige planter ser ud til at falde i en del mænds smag. Uanset om det er i kunst eller design, har de ofte en forkærlighed for råmaterialer og originale former.

Et originalt – eller endda moderne – blomsterarrangement er derfor at foretrække. Lineære, vandrette eller høje blomsterdekorationer er populære, og det samme er mere slanke buketter. Det er ikke nemt at vælge, men vi foreslår, at du køber en buket, der er flot, kraftfuld, unik og ukonventionel.

En buket og en plante specielt til dem

Når det kommer til farverne, er det alt eller intet! Naturlige og neutrale toner eller helt fantastiske intense farver. De er også vilde med lyse blomsterdekorationer og planter til deres skrivebord eller duftende blomster i gangen derhjemme.

Hvis man tilføjer en form for dekoration eller andet tilbehør, der viser, at man virkelig kender modtageren godt, er det uden tvivl noget, der værdsættes. Man kan f.eks. tilkøbe et personligt kort med et motiv, der illustrerer modtagers hobbyer – golfbolde til en golfentusiast eller en garnnøgle til en, der elsker at strikke… Sådan signalerer du, at du kender modtagerens personlighed eller hobbyer, og at buketten er lavet specielt til dem.

Sukkulenter
Den naturlige fra 429 kr.
Lakridskurv fra 286 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 289 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top