Sådan bruges friske blomster i fødselsdagsdekorationer 

Undervurdér ikke blomsternes evne til at gøre din fødselsdag  uforglemmelig. Deres skønhed kommer i alverdens former og kan bruges på utallige måder som pynt ved både små og store anledninger –  blomstermotiver, farverige buketter, dejlige dufte og endda som dekoration på kager! Så her er vores ideer til at forskønne din fødselsdag med blomsterdekorationer.

Fødselsdagsdekorationer med blomstertema fra start til slut

Hvis du kunne tænke dig en livlig og levende blomsterdekoration til fødselsdagen er der intet der slår smukke friske blomster, nøje udvalgt efter årstid og den ønskede stemning. Til dette kan du nemt stole på din yndlingsblomsterhandler eller blive guidet af Interfloras udvalg af blomsterbuketter til fødselsdage. En budgetvenlig idé er at blande friske blomster med kunstige stofblomster eller papirblomster, som du selv kan lave.

Lagkage med margueritter og lilla stedblomster på blomstrende bord udenfor

En blomstrende velkomst

Sæt blomsterstemningen allerede ved dine gæsters ankomst ved at forære dem en smuk blomsterkrans, en blomsterhalskæde eller en knaphulsblomst lavet af smukke friske blomster, der matcher din udsmykning. Det vil glæde deres øjne og næse og give dem et dejligt minde.

Et blomstrende fødselsdagsbord

Bordet er omdrejningspunktet for enhver fødselsdagsfest, uanset om du serverer et helt måltid eller blot har et kaffebord. Vi opfordrer dig derfor til at gøre lidt ekstra ud af dette års fødselsdagsborddækning. Og til en fødselsdag med blomstertema bør blomster i deres forskellige former og farver selvsagt udgøre omdrejningspunkt. 

Fang dine gæsters opmærksomhed med en detaljerig og imponerende blomsterdekoration, der straks sætter stemningen. Skab for eksempel et midtpunkt i form af store blomstrende tal, som angiver det antal år, der fejres, på en sjov og original måde. Eller stil en række vaser i forskellige størrelser fyldt med flotte blomsterbuketter. For en mere diskret version med færre blomster kan du placere en lang række høje smalle vaser eller glas med en enkelt blomsterstilk i hver, hvilket vil give din blomsterborddækning et kunstnerisk udtryk. Du kan supplere blomsterdekorationen med en grøn bordløber, der laves ved at flette friske blomster, smukke blade eller vedbend sammen med en lyskæde eller stearinlys.

Hvis du dækker fødselsdagsbordet i haven, og den står i flor netop nu, så udnyt den grønne og blomstrende natur. Placér for eksempel gyldne rammer foran de smukkeste blomster for at fremhæve dem. Eller dekorér en gren, der hænger over bordet, med smukke blomster.

Hvad angår dugen er ideen at holde sig til blomstertemaet uden at overdrive det ved at blande blomsterprint (som f.eks. Liberty) med ensfarvede servietter. Og en billig model er blot at sprede kronbladene fra blomster på en smuk hvid dug. 

Leg med de små fine detaljer i udsmykningen. Der er mange gør-det-selv-projekter, der kan inspirere dig til dit eget blomsterdekorerede  fødselsdagsbord. Du kan for eksempel lave små blomsterkranse som servietringe.

Den flotte fra 449 kr.
Badeanstalten - Gavesæt med flydende sæbe og bodylotion, 300ml fra 349 kr.
Gavekurv med buket (Floristens kreative valg uden alkohol) fra 499 kr.
Den til fødselsdagen med Sankt Thomas, Carribean Rum fra 711 kr.

Pynt op med blomster

Sørg også for at pynte op rundt om bordet, uanset om det er indendørs eller udendørs. Skab en væg af kunstige eller friske blomster. Det vil give en perfekt baggrund på billeder, så du kan forevige begivenheden på en smart og original måde. En flot bue med en blanding af balloner og store blomster vil også se fantastisk ud.

Ingen fødselsdag uden kage, så den skal selvfølgelig også bære præg af blomsternes verden. Dekorer din lag- eller fødselsdagskage med ægte, spiselige blomster. Det vil klart bidrage til en mindeværdig fejring.

Vælg den dekorative stil for din blomsterfødselsdag

Det er en god idé at  vælge et blomstertema til fødselsdagen men er du fortsat lidt i tvivl om, hvilken stil du ønsker? Valget af farver og blomstersorter vil sætte stemningen for  fødselsdagen.

Til en bohemeagtig eller romantisk fødselsdag kan du vælge buketter af tørrede blomster og skabe blomsterdiademer i naturlige eller pastelfarver.

Blomstertema er også oplagt til alverdens andre fejreringer, som bryllup eller en årsdag for den første date. Her skal du gå efter roser – symbolet på kærlighed. Hvis der er lidenskab i luften, eller du ønsker at genoplive den, skal du vælge røde roser. Dermed sikrer du, at din partner modtager beskeden højt og tydeligt. For en minimalistisk blomsterdekoration kan du holde dig til at sprede rosenblade ud på en smuk hvid dug og dække bordet med dit bedste stel.

Hvis du er født i 50’erne eller 60’erne, så kan du fejre ungdomsoprør og frigørelse med en hippiedekoration med store, farvestrålende blomster som solsikker, og lave Peace & Love-kroner pyntet med smukke blomster. Flower power forever!

Hvis du vil have forårsstemning, kan du gå efter en række forskellige former og farver og vælge årstidens blomster. Tøv ikke med at blande blomster, blade og blomsterknopper som symbol på naturens cyklus og den spirende årstid.

For en rustik blomsterdekoration skal du gå efter vilde og tørrede blomster, hvilket vil bringe et unikt twist til borddækningen.

Når du har besluttet dig for dine fødselsdagsdekorationer skabt med tørrede eller friske blomster, kan du stole på Interflora og vores udbringning lige til døren – det er den bedste gave, du kan give dig selv.

Den flotte fra 449 kr.
Badeanstalten - Gavesæt med flydende sæbe og bodylotion, 300ml fra 349 kr.
Gavekurv med buket (Floristens kreative valg uden alkohol) fra 499 kr.
Den til fødselsdagen med Sankt Thomas, Carribean Rum fra 711 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top