Inspiration til advents- og julekranse samt juledekorationer

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er tid til at få pyntet op. En smuk julekrans på hoveddøren er en fin måde at byde sine gæster velkommen på. Juledekorationer og kranse er med til at skabe hygge og julestemning i hjemmet. Mangler du inspiration til moderne julekranse adventskranse og adventskranse? Så er der hjælp at hente hos Interflora. Vi er Danmarks førende og mest betroede blomsterhandler, med omkring 400 florister fordelt rundt i landet. Få inspiration til hvordan du laver din egen julekrans i vores guide nedenfor.

Lav årets fineste julekrans

Julekranse kan laves på uendeligt mange måder, kun fantasien sætter grænser. Tendensen for julekranse er i år, at der er meget fokus på kontraster. Materialerne i kransen skal skille sig ud fra hinanden, så nuancerne træder mere frem.
 

Når materialerne skiller sig ud fra hinanden, sætter de samtidig hinanden i fokus. Du bestemmer selv, om du er til klassisk sølv eller mere moderne farver i din julekrans. Sæt dit eget helt personlige præg på jule- og adventskransen med materialer, du selv har samlet i naturen.

Hvad er trenden for julekranse netop nu?

Den traditionelle julekrans

Er du mest til den helt traditionelle og moderne julekrans, er gran og kogler et hit. Ønsker du at få lidt flere farver i spil, kan du pynte din julekrans med røde og orangebær, som du finder i skoven. 

En traditionel julekran og adventskrans består helt grundlæggende af en krans af gran eller halm. På en adventskrans er de fire lys placeret symmetrisk. Den er typisk pyntet med sløjfer eller bånd og kugler, ligesom en julekrans er. Juledekorationerne kan bl.a. laves af skovens materialer - kogler, bøg, grene etc.

 

Den moderne julekrans

Det moderne look er i år præget meget af eukalyptus planten. Eukalyptus skaber med sine gråtoner en kontrast til de traditionelle grønne toner. I år er det også populært at lave krans af eukalyptus i stedet for en krans dekoreret med gran. Giv din julekrans et personligt udtryk ved at pynte den med et flot bånd eller noget fint julepynt fra gemmerne.

Det er helt op til dig selv, hvor stor en julekrans du ønsker. Det er vores erfaring, at en stor krans fungerer rigtig godt på hoveddøren. Indenfor kan det derimod være fint at have et par mindre kranse, som kan stå rundt omkring i hjemmet. En julekrans kan f.eks. være fin i vindueskarmen eller på spisebordet - og du kan sagtens have både en julekrans og en adventskrans derhjemme.


Den perfekte krans starter med en base

For at lave en flot og velformet julekrans er det en god idé at starte med en base. Ønsker du en fyldig julekrans, har vi to forslag til dig. Enten kan du købe en krans i hø, som du selv dekorerer med gran eller du kan vælge den lette version og købe en spidsbundet krans, som allerede er dekoreret med gran. De to fyldige kranse er også oplagt at bruge som adventskrans. Går du efter en mindre fyldig og stor krans, kan du selv forme en krans i grov ståltråd.


Nu er det tid til at dekorere basen.

Har du valgt en julekrans i hø eller selv lavet en i ståltråd, er du nu nået til det step, hvor den skal pyntes med gran og grene. Påfør grene og gran med en tynd ståltråd. Her er det vigtigt, at du sørger for, at ståltråden kommer ind mellem grenene, så den ikke er synlig. Ligeledes er det vigtigt, at gran og grene ligger samme vej for at opnå så ensartet en julekrans som muligt.


Giv din julekrans et naturligt look

Prøv at binde kransen så løst som muligt, da en løst bundet krans giver et mere personligt og naturligt udtryk. Et vigtigt og godt råd fra blomsterdekoratøren er, at man skal være opmærksom på, naturens materialer ændrer sig. Det er derfor en god idé at binde kransen, og herefter lade den tørre i et par dage, inden du begynder at pynte den.

Jo flere ting du samler fra naturen, jo mere naturlig vil din julekrans se ud. Så tag en tur ud i skoven med familie og venner, hvor I sammen samler ind til året julekrans. På den måde skaber I hyggelige minder, samtidig med at din krans bliver endnu mere personlig.

 

Se Interflora's udvalg af juledekorationer her. 

Et godt råd fra blomsterdekoratøren

Tænk over hvilke materialer du bruger til at pynte din julekrans og adventskrans med, da temperaturer har stor betydning for materialets holdbarhed. Nogle materialer forbliver smukke, mens andre falmer hurtigt, da de ikke kan tåle varmen indenfor. Det vil være synd med en julekrans, der ikke kan holde helt til jul.

Bruger du skov- eller pudemos i dine dekorationer, kan du holde det smukt og grønt med regelmæssige sprøjt fra en vandforstøver. Især pudemos har en tendens til at få en kedelig grå farve, når det står i en tør stue. Men sørger du for at holde det fugtigt, vil det bevare sin fine grønne farve og bløde udseende igennem hele julemåneden. 

Adventskransen er en fast juletradition

Adventskransen er en fast juletradition i Danmark. På en adventskrans er der placeret fire lys, som symboliserer de fire søndage i advent inden jul. Traditionen med adventskransen er faktisk ligesom juletræet blevet importeret fra vores naboer i syd – Tyskland. Mens den traditionelle adventskrans var bundet i gran, findes der i dag både klassiske adventskranse og mere eksperimenterende fortolkninger af den klassiske adventskrans – alle adventskranse har dog de fire lys til fælles. Adventskranse kan pyntes på alverdens måder. Dekorér eksempelvis din adventskrans med grankogler, bær, julekugler eller anden form for julepynt. 

Julen er en tid for traditioner

Derfor er den traditionelle adventskrans og julekrans svær at komme uden om. Overrask et familiemedlem eller en du står nær med en smuk krans. 

Bestil en skøn julekrans hos Interflora

Du er velkommen til at gå på opdagelse i vores udvalg af blomster samt adventskranse og juledekorationer og samle inspiration til årets højtid. Hos os kan du ikke bare samle inspiration, men også få leveret dine blomster, adventskranse og juledekorationer samme dag, som du bestiller dem. Har du brug for hjælp til at finde den perfekte julekrans, adventskrans eller juledekoration, er du velkommen til at kontakte os på telefonnummer 43434747.