15 smukke og kærlige lykønskninger til bryllup

Er der nogen i din familie eller vennekreds, der skal giftes eller er blevet gift for nylig? Så er lykønskninger på sin plads. Mangler du inspiration til at ønske de nygifte tillykke? Fortvivl ikke – vi præsenterer en række ideer til lykønskninger, som du frit kan benytte.

Hvordan skriver man en smuk lykønskning til et bryllup?

Et bryllup er en af de lykkeligste dage i en persons liv. Du vil helt sikkert gerne bidrage til at gøre det så smukt som muligt. I hvert fald vil du som gæst gerne gøre det rigtige, og det tjener til din ære.

kvinde skriver bryllupshilsen ved bord med blomster

Har du svaret på invitationen og sagt, om du vil være til stede på den store dag? Har du fundet noget smart tøj, der matcher brylluppets dresscode? Har du valgt gaven? Så mangler du blot at skrive en smuk lykønskning til det kære brudepar på deres særlige dag.

Men det er ikke simpelt, for det er jo ikke noget du gør hver dag. Du har sikkert tusind spørgsmål: Hvilket kort skal du skrive din lykønskning på? Hvornår skal du ønske de nygifte tillykke? Og frem for alt, hvordan kan du formulere dine lykønskninger? Du kan tage det helt roligt, for her kommer svarene på alle dine spørgsmål.  

Hvor og hvornår skal du skrive din lykønskning til brylluppet?

Det er helt i orden at lykønske de fremtidige ægtefæller, så snart du modtager deres bryllupsinvitation. Du behøver ikke at vente på den store dag, især ikke hvis du ikke kan deltage i selve brylluppet. 

Men bryllupsdagen er og bliver det bedste tidspunkt at lykønske de nygifte. Ønsk dem tillykke, når de cirkulerer rundt blandt gæsterne. Dog er det stadig en god idé samtidig at udtrykke dine lykønskninger på skrift på en mere formel og struktureret måde. Det er trods alt en kendt sag, at talte ord er flyvske, mens de skrevne ord forbliver. Og bruden og brudgommen vil være glade for at have et minde med dine velvalgte ord, så de kan genlæse dem senere.

Du har flere muligheder. Skriv dine lykønskninger direkte i gæstebogen, hvis en sådan lægges frem til gæsterne. Ellers kan du lægge dit lykønskningskort i krukken, der er beregnet til dette formål, eventuelt ledsaget af et gavekort til en bryllupsgave. Eller vedhæft et kort med din lykønskning til den gave, du giver på dagen.

Den helt rigtige med Nicolas Feuillatte, Sélection Brut, Champagne fra 648 kr.
Gavekurv med buket (Floristens kreative valg uden alkohol) fra 499 kr.
De røde roser med marcipanhjerter fra 449 kr.
Den yndige fra 279 kr.

Et andet passende øjeblik at lykønske bruden og brudgommen er efter brylluppet. Det er sædvanligt at sende et kort, der udtrykker både dine lykønskninger til de nygifte og din tak for festen. Kortet kan ledsages af en buket blomster eller et andet tegn på påskønnelse.

Hvordan formulerer du dine lykønskninger?

Hvordan du formulerer dit budskab, afhænger hovedsageligt af dit forhold til bruden og brudgommen. Det er klart, at jo tættere du er på dem, jo bedre kan du tillade dig en personlig eller sjov lykønskning. Hvis du vil skrive en personlig besked, skal du nævne et fælles minde eller vise dem, at du kender dem godt. Fremhæv for eksempel den lille ting, der definerer dem – og kun dem – som par.

Hvis du ikke ved ret meget om de fremtidige ægtefæller, kan du henvise til brylluppet, f.eks. den gave, du giver dem, eller deres bryllupsrejsedestination. Eller hold dig til en klassisk bryllupshilsen. En anden mulighed er at bruge et citat om ægteskab til at lykønske de heldige ægtefæller.

Selvfølgelig kan du skrive til både brud og brudgom på én gang, som et par, eller du kan adressere dem hver for sig og tilpasse din lykønskning til graden af kendskab til dem.  

gæster kaster ris på glad brud og brudgom
Den helt rigtige med Nicolas Feuillatte, Sélection Brut, Champagne fra 648 kr.
Gavekurv med buket (Floristens kreative valg uden alkohol) fra 499 kr.
De røde roser med marcipanhjerter fra 449 kr.
Den yndige fra 279 kr.

Eksempler på klassiske lykønskninger til et bryllup

Nu er du klædt på til at skrive din personlige bryllupshilsen til brudeparret. Måske er du helt klar til at nedskrive dine tanker og ønsker til de to værdsatte hovedpersoner, men hvis du forsat kunne bruge lidt inspiration til formuleringen, følger her konkrete eksempler: 

Send en lykønskning før brylluppet 

“Tillykke kære brud og brudgom. Må I opleve glæde og lykke i alle dele af det vidunderlige eventyr, som et ægteskab er.”

“Nyheden om jeres bryllup har gjort os så glade, og vi sender vores bedste ønsker til at ledsage jer fremadrettet gennem hele ægteskabet. Husk på dem når som helst – I fortjener det virkelig.”

Ønsk tillykke på selve dagen

“Længe leve de nygifte! Må den kærlighed og glæde, I føler i dag, vare hele livet og smitte af på alle jeres kære.”

“Tillykke – og længe leve brud og brudgom! Vi ønsker jer al lykke i fremtiden og meget mere.”

“På denne særlige dag sender vi jer alle vores bedste ønsker om lykke samt oprigtig lykønskning med jeres nye ægteskab.”

“Må denne skønne dag være udgangspunktet for en lang, lang række af lykkelige dage.”

Lykønsk det lykkelige par efter brylluppet

“Bravo – og tak for et bryllup, der var lige så smukt som I to, er det. Alt var perfekt! Nu hvor festen er forbi, skal I til at tilpasse jer et liv som ægtepar. Må det blive fuldt af kærlighed og vare evigt.”

“Tillykke til de nygifte. I udstrålede så meget kærlighed og lykke ved jeres bryllup, at der helt sikkert vil være lys gennem hele ægteskabet til jeres dages ende.”

“Vi var så glade for at overvære jeres smukke bryllup og ønsker jer et ægteskab fyldt med glæde og kærlighed.”
Den helt rigtige med Nicolas Feuillatte, Sélection Brut, Champagne fra 648 kr.
Gavekurv med buket (Floristens kreative valg uden alkohol) fra 499 kr.
De røde roser med marcipanhjerter fra 449 kr.
Den yndige fra 279 kr.

Lykønskninger hvis I ikke deltager i brylluppet

“Vi er kede af, at vi ikke kan være til stede ved jeres bryllup. Men vi har et helt liv til at fejre jeres kærlighed med jer, og I kan regne med os. I mellemtiden må I nyde denne helt specielle dag og tage imod alle vores bedste ønsker.”

“Vi ville have elsket at være sammen med jer på den store dag. Men da vi ikke kan lykønske jer på dagen, er her et kort og en gave til at ønske jer alt det bedste i jeres fremtidige liv sammen.”

“Vi kan ikke være sammen med jer til jeres bryllup, men vi glæder os til at se bryllupsbillederne, næste gang vi ser hinanden. Frem for alt ønsker vi jer masser af kærlighed.”

Skabeloner til lykønskninger til et familiemedlem

Hvis du er nær slægtning af bruden eller brudgommen, kan du skrive en smuk og personlig hilsen til deres bryllup, som helt sikkert vil røre dem.

“Jeg er glad for, at du nu officielt er en del af familien. Min bror fandt sin bedre halvdel, og jeg har fået en søster. Jeg glæder mig til at følge jeres rejse sammen og  ønsker dig alt det bedste i dette nye eventyr.”

“Dette er en vidunderlig dag for dig, men også for vores familie. Vi er glade for at byde [bruden/brudgommens fornavn] velkommen i vores familie. Modtag vores lykønskninger og taknemmelighed for at I har valgt at gifte jer.”

“I de senere år har jeg været vidne til den positive indflydelse, du har på min kære søn. Derfor er jeg begejstret for, at I nu siger ja til hinanden for livet, og at du officielt bliver min svigerdatter. Jeg ønsker jer et liv fuld af kærlighed, glæde og samhørighed.”
Den helt rigtige med Nicolas Feuillatte, Sélection Brut, Champagne fra 648 kr.
Gavekurv med buket (Floristens kreative valg uden alkohol) fra 499 kr.
De røde roser med marcipanhjerter fra 449 kr.
Den yndige fra 279 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top