16 uforglemmelige lykønskninger til en fødselar

At ønske en særlig person tillykke med fødselsdagen er en kunst. Hvis du tager dig tid til at skrive en spændende fødselsdagshilsen, vil modtageren blive glad og rørt, hvilket gør den til en gave i sig selv. Men nogle gange kan inspirationen være svær at grave frem. Derfor giver vi dig her nogle stilfulde forslag til at ønske fødselaren tillykke.  

Sådan skriver man en fødselsdagshilsen

Fødselsdagshilsener ventes ivrigt af dem, der fylder år – især fra de mennesker, de værdsætter mest. Undgå et banalt “Tillykke med fødselsdagen” og gør dig lidt mere umage med din tekst.

Trin 1: Det visuelle udtryk og rigtige format

Et kort, en lykønsknings-sms, en video, en historie, et billede eller endda en sang for de mest kunstneriske blandt jer. Der er nok at vælge mellem. Vælg det format, du har det bedst med, og som vil give mest genklang hos modtageren.

Vi behøver ikke at påpege, at ældre mennesker er særligt glade for at få et kort med posten, da det er det, de er vant til, og derfor finder det tryggest. De glæder sig over at have et smukt kort i hånden. Men yngre mennesker er også glade for at modtage post. Når alt kommer til alt, hvem er ikke det? Så længe det ikke er en regning! At finde et rørende eller sjovt kort i postkassen, med en håndskrevet personlig hilsen og tilmed en festlig illustration, vil glæde enhver. Send derfor et sjovt kort med posten, så fødselaren kan glædes ved dine veltænkte ord, selv hvis du ikke ser dem på dagen.

Den muntre fra 399 kr.
Den til fødselsdagen med tillykkekarameller fra 414 kr.
Den søde omtanke fra 399 kr.
Den lille hilsen med Na.Ti.Vo Pinot Grigio fra 381 kr.

Trin 2: Gør indholdet personligt

Du behøver ikke at være digter, komiker eller forfatter for at udforme dine lykønskninger. Tænk på en fælles anekdote, hvad du føler for personen, eller hvad du ønsker for ham eller hende. Tilføj et touch af humor eller følelser, og din mission er fuldført.

Trin 3: Giv en gave sammen med din hilsen 

Alle kan finde ud af at ønske tillykke. Men at ønske nogen tillykke med stil er straks mere udfordrende. Og alligevel er det det, der gør hele forskellen. Det handler om at overraske modtageren, fremkalde følelser, et smil eller endda et grin.

Så hvis du vil være original, bør du starte med at vælge et usædvanligt format. I det tilfælde kan du glemme det almindelige fødselsdagskort, medmindre det er gjort personligt med en tegning, et foto e.l.

Du kan også spille på omgivelserne. I stedet for fødselarens hjem kan du sende blomster og et fødselsdagskort til hans eller hendes arbejdsplads, forudsat at det ikke vil gøre vedkommende forlegen.

Skabeloner til fødselsdagshilsner til en kvinde

Til din hustru

“Den dag, du blev født, er også den lykkeligste dag i mit liv. Så derfor fejrer vi din fødselsdag dobbelt så meget.”

Til din mor

“Tillykke med fødselsdagen til den mest geniale designer i verden. Fra dit absolutte mesterværk.”

Til din bedstemor

“Jeg håber, at jeg har arvet dine gener, så jeg kan ældes lige så smukt som dig, bedstemor. Jeg ønsker dig en vidunderlig fødselsdag og en smuk dag. Dit elskede barnebarn.”

Til din søster

“Fødslen af en slægt, der er så vellykket som vores, bør fejres, så lad os skåle for din fødselsdag. Tillykke, kære søster.”

Til din bedste ven

“Hvis der er en dag, jeg absolut ikke vil gå glip af, er det din fødselsdag. Af to grunde: For det første for at ære fødslen af en så enestående person som dig, og for det andet, fordi det giver mig endnu en chance for at feste sammen med dig. Tillykke med fødselsdagen, min ven.”

Til din kæreste

“Selvom du er lidt ældre end sidste år, så slår dit hjerte lige varmt – det beviser du over for mig hver eneste dag. Tillykke med fødselsdagen, min elskede.”

Skabeloner til fødselsdagshilsner til en mand

Til din mand

“Selvom det er din fødselsdag, føler jeg, at jeg er den heldige, fordi jeg har dig ved min side. Tillykke, min elskede.”

Til din far

“Tillykke med fødselsdagen til den eneste mand, der kan holde mig ud, og som støtter mig i alt. Jeg elsker dig far.”

Til din bedstefar

“Hej bedstefar, hvad er din opskrift på evig ungdom? Årene går, men synes ikke at efterlade nogen spor på dig. Du er min største inspiration. Jeg ønsker dig en fødselsdag, der er lige så skøn, som du er.”

Til din bror

“Hvert år, hvor jeg får lov til at fejre din fødselsdag, fylder mig med glæde, fordi det minder mig om, hvor heldig jeg er at have dig som bror. Tillykke med fødselsdagen, brormand.”

Til din ven

“Et år ældre, et år yngre, hvem bekymrer sig! Venskab har ingen alder. Tillykke med fødselsdagen, kære ven.”

Til din kæreste

“Jeg håber at kunne ønske dig tillykke så mange gange, at jeg til sidst løber tør for inspiration. Men lad os nyde denne magiske dag sammen. Tillykke med fødselsdagen, min elskede.”

Skabeloner til en humoristisk fødselsdagshilsen

 “Du har ungdommens utålmodighed. At blive endnu et år ældre vil give dig alderdommens visdom. Men frem for alt, lad være med at have travlt! Tillykke med fødselsdagen.”

“Hvor er du heldig – du er et år yngre, end du vil være næste år. Nyd det! Tillykke med fødselsdagen!”

En stilfuld forsinket lykønskning 

“Et forsinket tillykke med fødselsdagen. Det beklager jeg, men lover at være lidt tidligere for sent på den næste år.”

“Tillykke med fødselsdagen, en dag for sent. Men det forlænger selvfølgelig bare fejringen en smule. Det fortjener du!”

Og hvad angår dig selv, hvad er så den bedste fødselsdagshilsen, du nogensinde har modtaget?

Den muntre fra 399 kr.
Den til fødselsdagen med tillykkekarameller fra 414 kr.
Den søde omtanke fra 399 kr.
Den lille hilsen med Na.Ti.Vo Pinot Grigio fra 381 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top