Den blå roses symbolik og mystik

Med deres fængslende skønhed og det mysterium, der omgiver dem, er blå roser sande juveler. De er meget mere usædvanlige, end du måske tror, og fortjener særlig interesse. Det er ikke underligt, at mange gerne vil kende symbolikken og alle hemmelighederne bag denne elegante blå blomst.

Først og fremmest er det vigtigt at præcisere, at den blå rose ikke findes i naturen. Den har ikke det særlige gen i sin genetiske sammensætning. Det, du oplever i naturen som blå roser, er faktisk hvide roser, der dør og som mister nogle af deres egenskaber og dermed skaber den særlige farve.

Men hvad gemmer der sig bag de blå roser, der findes på markedet? Hvad er deres symbolske betydning? Hvorfor give dem som gaver? Hvornår opstod denne tradition? Vi besvarer disse og andre spørgsmål i vores indgående kig på blå roser.

Den fortryllende fra 329 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Den til mor og søn fra 549 kr.
De lyserøde roser fra 399 kr.

Dyrkning af den blå rose

Som førnævnt, skyldes den blå farve ikke rosens oprindelige genetiske sammensætning. Dyrkning af blå roser er altså en ædel kunst, der involverer særlige teknikker for at opnå den ønskede nuance.

Den blå farve opnås ofte ved tilføjelse af naturlige pigmenter eller gennem udvalgte genetiske processer. At skabe sådanne roser kræver en gartnermæssig ekspertise, der gør dem endnu mere usædvanlige og dermed forstærker den betydning, der erforbundet med denne særlige blomst.

Legender forbundet med blå roser

Selvom den ikke findes som art i naturen, har det flere hundrede år gamle blomstersprog forsøgt at finde passende symbolske betydninger for den blå rose. Her har man valgt at stole på gamle legender, der tilskriver farven blå positive værdier, såsom visdom, spiritualitet, intellekt og kyskhed, og disse er blot nogle af dens betydninger.

Blå rosers symbolske betydning

Normalt repræsentererfarven blå fred og sindsro, som det ses i kunst, maleri eller psykologi. Men når det drejer sig om roser, er forbindelsen ikke så indlysende. 

Faktisk er blå roser et symbol på mysterium, magi og det umulige i naturen, der fremkalder en følelse af undren og fortryllelse. Deres sjældenhed gør dem endnu mere dyrebare, hvilket gør dem til en ekstraordinær gave til at udtrykke unikke følelser.

På grund af den måde, rosen opnås, symboliserer de uopnåeligt begær, ofte fortolket som ideen om en umulig eller vanskelig kærlighed. Ikke overraskende blev de skabt ved hjælp af genetisk bioteknologi på grund af den store forbrugerinteresse for at eje blå roser. Netop fordi de er så sofistikerede, kan disse smukke blomster ses som adelige, sjældne og unikke symboler.

Endelig repræsenterer de ifølge nogle legender visdom og intelligens, mens de for andre er symboler på falskhed og bedrag, ligesom naturen er blevet bedraget ved deres skabelse. Men netop derfor kan betydningen af den blå rose også være positiv som en påmindelse om at undgå løgne og hykleri og altid være sig selv.

Kort sagt kan blå roser fortolkes som symboler på mystik og det umulige, eller endda som en repræsentation af uendelighed, hvilket tilføjer et strejf af dybde og originalitet til de særlige budskaber.

Den fortryllende fra 329 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Den til mor og søn fra 549 kr.
De lyserøde roser fra 399 kr.

Hvornår skal man give blå roser?

Nu hvor vi har gransket deres symbolske betydning, kan vi overveje, hvornår vi skal forære dem som gave, og hvad det betyder at give en blå rose. 

Med alle de modsatrettede betydninger, vi har opremset, kan det virke risikabelt at give en blå rose. Men en blomsts sande betydning kommer nu fra de følelser, dens giver lægger i den. Hvis gaven er motiveret af en ren og oprigtig følelse, vil den helt sikkert blive værdsat.

Den blå rose er den perfekte gave, hvis du ønsker at formidle en unik og uforglemmelig følelse, der ledsager et øjeblik, du vil huske for evigt.

Om det er for at fejre evig kærlighed eller kommunikere kærligt venskab, formidler disse roser et budskab, der strækker sig længere end ord.

Roserne vil være værdsat, uanset hvor mange roser du forærer, dog bør det altid være  et ulige antal. Ifølge traditionen kan buketter med et lige antal blomster, især roser, betyde ulykke for dem, der modtager dem.

Blå roser: Inspiration for kunstnere og digtere

Den blå farve og rosen har inspireret mange digtere og kunstnere gennem tiderne. Et eksempel er Michele Zarrillo, der har skrevet og sunget sangen “Una rosa blu” (En blå rose).

Så hvorfor ikke lade din buket blå roser ledsages af en hilsen og en sætning, der udtrykker dine følelser? Her er blot nogle få forslag:

Nu mangler du blot at vælge din buket fine roser. Med Interflora kan du sende buketter overalt i Danmark og rundt om i verden, hvilket garanterer kvalitet og friskhed når blomsterne når frem til modtager. Så hvorfor ikke overraske dine kære med en særlig gave?

Den fortryllende fra 329 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Den til mor og søn fra 549 kr.
De lyserøde roser fra 399 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top