I julen er et velsmagende måltid ikke det eneste, der kan garantere en vellykket aften. Udsmykningen af ​​bordet, hvor gæsterne mødes, er mindst lige så vigtig. Hvis du gerne vil vælge et godt tema og sikre dig, at materialerne, formerne og farverne passer korrekt sammen, har vi her nogle idéer til dekorationer, som uden tvivl vil give dem noget lækkert at kigge på… inden den mindst lige så lækre julemad serveres!

Borddekoration: Hvordan gør man?

Julelys og røde juleblomster

Den centrale borddekoration skal være selve midtpunktet. Det er fokusset for hele arrangementet, og det er netop derfor, den tiltrækker al opmærksomhed og bestemmer tema og tone for din overordnede oppyntning.

I modsætning til hvad mange tror, ​​skal en central borddekoration ikke være for prangende, for høj eller for stor, fordi det kan forstyrre gæsterne. Undgå også alt for mange ​​farver: Et par velvalgte dominerende farver er nemlig nok!

De mest raffinerede typer er blomsterkreationer, -samlinger eller -buketter, som du nemt kan pynte med dekorationer, som passer ind i resten af temaet. 

Borddekorationer til en magisk jul

Hvis du gerne vil føre dine gæster ind i en magisk atmosfære, skal du lave en sammensætning af hvide blomster og dekorerer med julepynt i guld eller sølv. Det er en tidløs kombination, der altid fungerer helt fantastisk.

Bordløberen placeres på langs, på en hvid bomuldsdug. Det er bedst med stoftyper som organdi eller abaca i metalliske eller gyldne toner. Du kan endda vove dig ud i nogle mønstre à la arabesk, så længe de er diskrete.

Den generelle udsmykning af dit bord og de elementer, du tilføjer, skal have en følelse af lethed: kunstige snefnug, fjer, pailletter eller bomuld. Den kan også gøre sig godt med lysestager eller en lyskæde.

Julelys

Borddekorationer til en autentisk jul

Julebordet og juletræ

Vælg en blomstersammensætning i julens ikoniske farver: rød og grøn. Du kan kombinere det med dekorationer i guld eller træ for at skabe en varmere stemning.

Det er bedst med en hvid eller gylden borddug. Som bordløber skal du lægge et tyndt, knaldrødt stof som fx silke eller organdi.

Uden dekorationen går hen og bliver for meget, kan du drysse bordet med små konfettistjerner i rød eller guld samt julekugler til pynt i samme nuancer. For mere autentisk hygge kan du tilføje et par matchende stearinlys eller fyrfadsstager.

Borddekorationer til en moderne jul

Du kan også lave en juledekoration i en mere nutidig og original atmosfære. Sammensætningerne af røde og hvide blomster, pyntet med en metalfarvet dekoration, passer perfekt sammen!

Vælg en hvid eller cremefarvet bomuldsdug. Placer to bordløbere på langs, hvor du kan sætte tallerkener. Hold farverne til mørkegrøn eller gråbrun.

Med et moderne tema er udsmykningen mere fri med plads til kreativitet. Mellem et par malede rattankugler og andre elementer i metal kan du placere fx flydende stearinlys.

Julebuket på julebordet

Borddekorationer til en landlig jul

Blomster til julebordet

I julen er det naturlige også inviteret indenfor. Vælg et rustikt arrangement med røde, hvide og grønne blomster. Din dekoration kan lede tankerne hen mod vinternatur med fx krist, torngrene og fyrkogler.

Vælg en dug i lyse toner, beige eller hvid, og placer en rød bordløber på langs, dekorer med motiver, der minder om julen: juletræer, snemænd osv.

Valget af dekorationer er mere traditionelle her, men inkluder gerne for naturmaterialer. Alt fra  honningkagehjerterr til træstammer. Inkluder en mistelten og finde nogle fine lanterner, hvor der kan komme et fint lys ud af.

Scroll to Top