Guide: Sådan tørrer du blomster

Tørrede blomster og evighedsbuketter er en populær dekoration i mange hjem – og ikke uden grund. Når du tørrer dine blomster, bevarer du ikke blot deres skønhed i længere tid, du forlænger også deres liv. Det gør tørrede blomster til en mere bæredygtig løsning.

Vil du give dig i kast med at tørre dine egne blomster? Så får du her step-by-step guide til tørring af blomster.

tørrede orange blomster

Hvilke blomster egner sig til tørring?

Ikke alle blomster egner sig til tørring. Før du kaster dig ud i dit eget tørringsprojekt, er det derfor en god idé at undersøge, hvilke blomster der giver dig det bedste resultat.

Blomster med lavt væskeindhold bliver virkelig smukke, når de tørrer. Blomster der indeholder mindre vand, har nemlig både nemmere ved at tørre og lettere ved at bevare deres farve.

Blomster som lavendler, roser, brudeslør, mandstro, hortensiaer og kornblomster, der alle har et lavt indhold af vand, egner sig derfor særlig godt til at blive tørret.

Floristens kreative buket, flerfarvet fra 299 kr.
Den kære fra 359 kr.
Den yndige fra 369 kr.
Den farverige fra 399 kr.

Step-by-step guide: Sådan tørrer du blomster

Når du har udvalgt dine blomster, er det tid til at komme i gang med projektet. Her er en step-by-step guide til tørring af blomster:

1. Lad blomsterne stå i en vase med en smule vand i bunden. Dette hjælper med at holde blomsterne friske, indtil de begynder at tørre. Når blomsterne begynder at tørre ind, kan du hælde vandet fra vasen.

2. Spray blomsterne med hårlak eller et produkt specielt designet til at bevare blomsters skønhed under tørring. Det hjælper med at bevare farven og forhindrer blomsterne i at drysse.

3. Lad blomsterne stå i vasen, mens de tørrer helt ind. Dette kan tage cirka 14 dage, afhængigt af blomsternes type og størrelse.

kurv fyldt med tørrede blomster
buket af lilla og gule tørrede blomster

Andre gode tips og tricks

Når du skal tørre dine egne blomster, er der nogle andre forhold, som er gode at være opmærksomme på, før du kaster dig ud i projektet. Her er nogle ekstra tips og tricks, der kan hjælpe dig til at opnå det bedste resultat:

  • Vælg frisk blomster. Friske blomster tørrer bedre og bevarer deres farve og form bedre end blomster, der allerede er ved at visne.
  • Tør blomsterne et køligt og tørt sted, med god luftcirkulation. Dette hjælper med at forhindre mug og skimmel i at danne sig.
  • Trim blomsterne regelmæssigt under tørring for at fjerne eventuelle visne dele og sikre, at de tørrer jævnt og smukt.
  • Opbevar de tørrede blomster et sted væk fra direkte sollys for at bevare deres farve og forhindre dem i at blive bleget.

Vær kreativ med tørrede blomster

Tørrede blomster kan være dekorative på mange måder. De kan bruges i vaser som et smukt og varigt arrangement, som en personlig og unik dekoration på gaver eller indpakning, som blomsterkrans til dit hår eller blomsterdekoration i din indretning. Mulighederne er uendelige, når det kommer til at være kreativ med tørrede blomster.

Lad din kreativitet blomstre og skab noget unikt og personligt.

buket af lilla og lyserøde tørrede blomster

Køb dine blomster hos Interflora

Når du bruger friske blomster til at lave din buket af tørrede blomster, kan du opnå et smukt resultat.

Hos Interflora har vi et stort udvalg af smukke blomster, der egner sig godt til tørring. Får du brug for råd og vejledning, er du velkommen til at kontakte os på tlf: 77 77 77 77 eller via vores kontaktside. Her sidder vores dygtige florister klar til at hjælpe dig med at de rette blomster til din evighedsbuket.

God fornøjelse!

Floristens kreative buket, flerfarvet fra 299 kr.
Den kære fra 359 kr.
Den yndige fra 369 kr.
Den farverige fra 399 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top