Blomsterlevering til bisættelse og begravelse 

Blomster ledsager traditionelt bisættelser og begravelser. De pynter kisten og kirken eller kapellet og er en hyldest til den afdøde optil det endelige farvel på kirkegården. Det er ligeledes almindeligt at få bragt blomster ud til de efterladte for at sende dem en varm hilsen i den smertefulde stund. Men hvad skal du vælge? Hvor, hvornår og hvordan? Her er nogle brugbare tips til at arrangere din blomsterlevering, hvad enten det er i professionel eller privat sammenhæng.

Flotte farverige blomster på kiste

Hvilke blomster skal man vælge til en bisættelse/begravelse?

Hvide blomster er meget populære, fordi de er forbundet med renhed, respekt og oprigtighed. Det gælder f.eks. den hvide rose eller andre hvide sæsonbetonede blomster, der kan være en naturlig del af begivenheden, afhængigt af hvilken tid på året bisættelsen eller begravelsen finder sted.

I de senere år har blomsterarrangementer til bisættelser og begravelser ofte omfattet rustikke toner og sobre nuancer som pastelfarver, creme eller laksefarve, der elegant supplerer hvid. Muntre og stærke farver bør kun vælges, hvis det er på anmodning fra familien eller et ønske udtrykt af den afdøde.

Oplysninger til levering af blomster til bisættelse/begravelse

Visse oplysninger er nyttige for at sikre vellykket levering af dine valgte blomster: Efternavn (evt. pigenavn) og fornavn på den afdøde samt sted, adresse og tidspunkt for ceremonien. Disse oplysninger er især vigtige i større byer, hvor flere bisættelser og begravelser kan finde sted på samme dag og på samme sted.

Interfloras rådgivere står klar til at vejlede dig, hvis du mangler oplysninger. Ofte vil den faguddannede blomsterhandler, der er ansvarlig for din blomsterlevering, være i kontakt med familien og kende arrangementerne for bisættelsen eller begravelsen samt de ønsker, der udtrykkes af den afdødes pårørende.

Bårebuket - Et eksklusivt farvel fra 1099 kr.
Rundpyntet krans med bånd fra 1449 kr.
Bårebuket med bånd fra 799 kr.
Bårebuket i klassisk stil - pink fra 649 kr.

Hvor skal blomsterne leveres ved bisættelser/begravelser?

Leveringen af blomsterne foretages til bedemandens adresse, kirken eller kapellet. Bedemanden eller nogle gange blomsterhandlerne er ansvarlige for levering og arrangement af blomsterne som en del af ceremonien. Du kan således være sikker på at din blomsterdekoration pryder kirkegulvet ved bisættelsen eller begravelsen.

Levering af blomster til de efterladtes hjem i forbindelse med en bisættelse eller begravelse anbefales ikke, medmindre familien selv efterspørger det. Måske finder bisættelsen eller begravelsen ikke sted tæt på hjemmet, og det er ikke en god idé at belaste de pårørende yderligere, i den vanskelige tid de går igennem.

Måske du også er interesseret i: Kan man pynte et gravsted uden at gå på kirkegården?

Hvornår skal du planlægge levering af dine blomster?

Ved et dødsfald arrangeres udbringningen af blomsterne først, når du har de nødvendige oplysninger, der normalt leveres af afdødes familie. Levering dagen før eller samme dag som bisættelsen eller begravelsen er mulig, afhængigt af hvornår du afgiver din ordre. Interflora vil tjekke med sin lokale blomsterhandler for at se, om det er muligt at få leveret blomsterne til tiden.

Og endelig, hvis ceremonien allerede er overstået, kan du få dine blomster leveret til kirkegården. I det tilfælde skal du vælge en blomsterdekoration eller grønne og blomstrende planter, som kan tåle at stå udendørs.

Måske du også er interesseret i: Kan man nægte nogen at lægge blomster på en grav?

Bårebuket - Et eksklusivt farvel fra 1099 kr.
Rundpyntet krans med bånd fra 1449 kr.
Bårebuket med bånd fra 799 kr.
Bårebuket i klassisk stil - pink fra 649 kr.

Vidste du?

Når den hvide rose er den mest almindelige blomst i blomsterdekorationer ved bisættelser og begravelser, er det fordi den formidler et budskab om ren kærlighed og respekt. Den hvide rose er dog ikke kun forbundet med denne sørgelige lejlighed. Med sit kyske, næsten religiøse udseende er den hvide rose Jomfru Marias blomst og symbol på fødslen. Givet i en romantisk sammenhæng fremhæver den stor skønhed, inviterer til oprigtig kærlighed eller styrker eksisterende forbindelser. Den hvide rose har også den fordel, at den fås året rundt hos blomsterhandleren. Den kan desuden plukkes i haven fra maj til oktober.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top