Valentinsdagstraditioner rundt om i verden

Romantisk bord på stranden Valentinsdag

Valentinsdag er dedikeret til kærligheden, og denne særlige dag antager forskellige former afhængigt af, hvor i verden man er. Således byder Valentinsdag på spændende kulturelle traditioner forskellige steder på jorden. Tag med på en verdensturne af romantiske ritualer, der alle finder sted den 14. februar. Måske kan du selv hente inspiration fra de forskellige skikke på Valentinsdag!

Europa: Hvor traditionerne på Valentinsdag blev skabt

I Europa, hvor Sankt Valentin blev født, findes en række forskellige traditioner:  

• På Valentinsdag i Skotland kan et simpelt møde med den første forbipasserende af det modsatte køn den 14. februar forvandle denne person til en symbolsk Valentine.  

• På Valentinsdag i Østrig går elskende par gennem gaderne i parade for at vise deres fælles lykke.  

• På Valentinsdag i Tyskland understreges det religiøse aspekt, hvilket tilføjer en åndelig dimension til fejringen.  

Hvordan fejres Valentinsdag i Asien? Traditioner i Japan og Sydkorea

I Japan er det en fast tradition, at kvinder forærer chokolade den 14. februar. “Giri-choko” er chokolade, der gives ud fra en følelse af forpligtelse og er beregnet til kolleger og chefer, mens “honmei-choko” symboliserer ægte kærlighed.  

I Sydkorea er Valentinsdag en af mange kærlighedsrelaterede begivenheder. Den 14. marts, kaldet “White Day”, gengælder mænd gaven til de kvinder, der gav dem gaver i februar. Singler glemmes ikke med “Black Day” den 14. april, når de samles for at spise en ret tilberedt med sorte nudler.  

Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.

Valentinsdag i Italien: Mellem gammel og moderne romantik

I Italien plejede Valentinsdag at blive fejret i parker og haver. Elskende par samledes for at læse poesi og lytte til musik.  

Denne tradition har imidlertid ændret sig og udviklet sig til romantiske middage og udveksling af gaver. Blandt de mest eftertragtede gaver er de berømte “Baci Perugina”, der er lækre italienske chokolader. Således kombinerer Italien elegant gammel romantik med et moderne gastronomisk præg.  

Valentinsdag i Sydafrika: En gammel romersk tradition

I Sydafrika er Valentinsdag forankret i en romersk tradition, der stammer fra Lupercalia. Ved denne lejlighed skriver kvinder navnet på deres udkårende på et stykke papir, som de fastgør til ærmet.  

Den praksis fører nogle gange til overraskende opdagelser for de mænd, der således får afsløret identiteten på deres hemmelige beundrer!  

Således blander Sydafrika fascinationen af fortiden med et nutidigt udtryk for kærlighed

Valentinsdag i Kina overskygges af Qixi Festival

Selvom Valentinsdag fejres i Kina, overskygges den en del af Qixi-festivalen, der finder sted om sommeren. Denne festival kaldes undertiden “Lunar Valentinsdag” og fejrer en legendarisk kærlighed mellem en mand og en kvinde.  

Kærlighedshistorien, der stammer fra kinesisk mytologi, giver Qixi Festival en særlig romantisk aura. 

Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.
Den til fødselsdagen fra 319 kr.

Valentinsdag i Argentina er starten på sødmeugen

I Argentina markerer Valentinsdag begyndelsen på en meget bedre kendt periode: “Sødmeugen”. Denne uge finder sted i juli og giver argentinerne en særlig periode, hvor de kan vise deres kærlighed.  

I løbet af ugen udveksler venner og kærestepar kærlighedserklæringer, kys og søde sager. En blid og sød stemning hersker, og den kulminerer i “Venskabsdagen “, hvor venskaber fejres og hædres.  

Valentinsdag i Frankrig er prydet med røde roser

I Frankrig sporer Valentinsdag sin oprindelse tilbage til det 15. århundrede og skyldes prinsen og digteren Charles of Orleans. Efter at have siddet fængslet i England i 25 år bragte han en romantisk engelsk tradition med sig tilbage til Frankrig: nemlig at sende kærlighedsbreve til sin elskede på Valentinsdag.  

Siden da har Valentinsdag udviklet sig i Frankrig og er blevet meget populær. Franske par udveksler små gaver, herunder chokolade og blomster. Den mørkerøde rose, der er et symbol på kærlighed, er den blomst, der oftest udbydes af franske blomsterhandlere på Valentinsdag!

Scroll to Top