Hvordan laver man en kærlighedserklæring?

En erklæring af sin brændende kærlighed er det smukkeste…og det sværeste! Sommerfugle i maven, en masse tanker i hovedet, hjertet banker hårdt i brystet: Men her kan man også virkelig mærke, at man lever! Der er tusindvis af måder, hvorpå du kan åbne dit hjerte for den, som du gerne vil have i dit liv. Et utroligt romantisk citat, et gør-det-selv-projekt lavet med hjertet eller en ikonisk buket roser: Alt er muligt, når du skal udtrykke dine følelser og din lidenskab. Kom nu, tag fat med begge hænder og kom i gang: Her er alt, hvad du skal vide, hvis du vil erklære din kærlighed.

Kærlighedserklæringen – vær godt forberedt

Buket af røde og lyserøde roser

Traditionen tror, så er kærlighedserklæringen tit noget, der kommer sammen med en buket blomster. Men udviklingen af nye teknologier tillader nu mere originale, sjove, endda usædvanlige måder at gøre tingene på. 

Den kan formuleres mundtligt, filmet eller måske nedskrevet, hvis det skal give en mere klassisk og højtidelig effekt. Det vigtigste er, at modtageren får budskabet omkring dine romantiske følelser og samtidig invitere dem til også at afsløre deres følelser. 

En kærlighedserklæring er et afgørende skridt i forholdet mellem to mennesker. Derfor er det altafgørende, at du gør dit allerbedste og er så klar som mulig omkring dine følelser. Du vil ikke tage chancen og gå glip af dit livs kærlighed. De smukkeste udsagn er de mest personlige: Vælg deres yndlingsrestaurant til en valentinsdagsmiddag eller et sted, der betyder meget for dem. 

Og ligesom valentinsdag er et super øjeblik for smukke erklæringer, kan du også vælge et andet symbolsk øjeblik som fx datoen for jeres allerførste møde. Hvis du mere konkret planlægger en weekend for to, hvor du vil komme med din store kærlighedserklæring, så husk at tjekke, at de er ledige på datoen. 

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

De smukkeste erklæringer: mundtlige eller skriftlige?

En skriftlig erklæring er en traditionel måde at udtrykke kærlighed på. Hvis du gør dig umage med at skrive, så viser brevet eller kortet en stor intimitet, og det vil folk, der elsker sprog og det skrevne ord, sætte stor pris på. Derudover vil kvinden eller manden, der modtager et så flot kærlighedsbrev, kunne beholde det hele livet. 

Hvis du hellere vil give din erklæring mundtlig, så kræver det en vis grad af forberedelse – både med præsentation og med sin tale. Her kan du skabe en overraskende effekt og opleve følelserne, uanset om erklæringen er romantisk, komisk eller spektakulær. 

Med moderne teknologier er det også blevet mere moderne at filme sin erklæring. Her er der ikke noget efterladt til tilfældighederne – talen og alt andet er dygtigt orkestreret her. Erklæringer i Tik Tok- eller Instagram-stories er en sjov måde at åbne dit hjerte på. 

SMS er naturligvis ikke så klassisk og romantisk som et brev, der kan beholdes hele livet, men det er en effektiv måde at sige, hvad der ligger dig på hjerte. Især hvis vi sender et pænt citat. Nogle gange er de enkleste ord nok til at gøre din elskede lykkelig! 

En mand og en kvinde holder en buket røde roser

Hvornår er det bedste tidspunkt for kærlighedserklæringer?

Det er ikke let at fortælle sine følelser til den person, du holder af, så du skal vælge tidspunktet for at fortælle dem, at deres kærlighed ville være virkelig værdsat i dit liv. For at afgive en kærlighedserklæring skal du frem for alt bruge tid sammen med det andet menneske. 

  1. I begyndelsen af et forhold: I kender ikke hinanden særlig godt, men det er kærlighed ved første blik, og du ved, at gensidige følelser med denne kvinde eller denne mand ville gøre dig glad? Skab gode øjeblikke med fx en frokost eller et smukt valentinsdagskort med romantiske ord, men ikke for stærke. 
  1. I et allerede forpligtet forhold: Vil du forsikre over for din partner, at de gør dig glad ved at dele livet sammen? Prøv noget som en fantastisk romantisk weekend, eller endda fornyelse af løfter i en meget kærlig ceremoni! 
  1. Efter et brud eller et skænderi: Når forholdet ikke er helt forbi, giver en sms eller et par ord ansigt til ansigt og en smuk buket dig mulighed for at lade dit hjerte tale, så I kan overvinde midlertidige vanskeligheder. 

Kærlighedserklæring: eksperternes mening

Buket af røde roser

Selvom det ikke er officielt, er kærlighedserklæringen afgørende, når et par dannes og bekræftes. Det repræsenterer et fundament for forholdet og giver det mulighed for at udvikle sig. 

Det siges generelt, at kærlighedserklæringen ikke kommer til udtryk på samme måde mellem mænd og kvinder, men det er en fordom: Alle mænd og alle kvinder lader sit hjerte tale på sin individuelle måde. Derfor findes der ikke nogen rigtig måde at gøre det på. Vælg det, der passer dig bedst, fra det mest klassiske brev til den sjove SMS, da det vigtigste er, at du gør det, der føles mest oprigtigt for dig. 

Kærlighedserklæringen kan være med til at ændre vaner eller åben op for den mangel på dialog, der nogle gange mindsker lidenskaben i et parforhold. Måske er det noget, man gør mest i starten af et forhold, men der kan gøres på alle tidspunkter: Du kan være romantisk hele livet!

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

Vis din kærlighed: de smukkeste citater

Det er nogle gange svært at finde de rigtige ord til at udtrykke kærlighed. Mange forbinder Frankrig med store forfattere, digtere og filosoffer, der har tænkt og skrevet om den store kærlighed. Så du kan finde noget inspiration fra dem ved at kigge på nogle af disse citater: 

“At elske er at handle”

Victor Hugo

“At elske kun halvvejs betyder at elske med forbehold”

Pierre Corneille

“Kærlighed er godt, at vide hvordan man elsker, er alt”

François René de Chateaubriand

“At elske er i sin essens projektet om at blive elsket”

Jean-Paul Sartre

“Grunden til at elske er kærlighed”

Antoine de Saint-Exupéry

“At elske meget er at elske lidt! Vi elsker, intet mere og intet mindre”

Guy de Maupassant

“Når du elsker nogen, er det skræmmende, hvor lidt du tænker på andre” 

Marcel Pagnol

“Krumningen af dine øjne kredser om mit hjerte”

Paul Eluard
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

“Poeter hjælper os med at elske”

Anatole France

“Husk at elske!”

Abbé Pierre

“Jeg er fuld af den øredøvende stilhed af at elske”

Louis Aragon

“At elske godt er at elske galt”

André Suarès

“For at elske nok, skal man elske for meget”

Antoine de Rivarol

“Du skal elske ud over dine evner”

Jacques de Bourbon-Busset

“At elske er først og fremmest at tage en risiko”

Marc Levy

“At elske er et tankeløst verbum”

Henri Jeanson

Men selvfølgelig er det ikke kun store franske tænkere, der findes – men citater og mere generelle erklæringer om kærlighed er universelle begreber, der inspirerer tanker og ordsprog rundt om i verden. Her er et par stykker:

“For at blive elsket, skal du elske”

fransk ordsprog

“Af kærlighed til en rose er gartneren de tusinde tornes tjener”

tyrkisk ordsprog

“Lykkelige er de kærligheder, der løser sig uden omveje” 

engelsk ordsprog

“Du kan ikke stoppe et hjerte fra at elske” 

ordsprog fra Québec

“Man skal forlade hinanden ofte for altid at elske hinanden” 

fransk ordsprog

“Kærlighed er en dug, der fugter både nælder og liljer” 

skandinavisk ordsprog

“I kærlighed er tiggere og konger ligeværdige”

indisk ordsprog

“Forelsket er den, der, mens han løber i sneen, ikke efterlader sine fodspor” 

tyrkisk ordsprog
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.
Den farverige fra 359 kr.
Den til fødselsdagen fra 369 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top