En Premium øl

inspireret af den rige nordiske natur

I nordisk mytologi kaldes asketræet “livets træ”, Yggdrasil. Træets krone, der altid er grøn, går helt op til himlen. Under træets rødder springer en kilde frem med visdommens vand til træet. Den dug, der falder fra dets blade, holder Jorden grøn.

Hvad er en ASK øl?

Hvad er en ASK øl?

ASK er en serie af helt unikke øl, inspireret af den rige, nordiske natur og brygget på kraften og smagen fra nordiske malte og urter. Hver øl har sin helt egen smag, der er resultatet af en dygtig brygmesters arbejde i kombination med 4 udvalgte urter, der tidligere blev brugt i køkkenerne eller som lægeurter.

Jærnurt

Jærnurten er en gammel, nordisk lægeurt, som man mente styrkede hjerte og lever. Øllen er amberfarvet og overgæret med toner af karamel, sveske,
kastanje og røget mandel fra den ristede malt. med en behagelig bitterhed, som afrunder smagen.

Jærnurt

Steenurt

Steenurten er en gammel, nordisk lægeurt, som man mente kunne nedsætte blodtrykket. Øllen er mørk, undergæret og brygget på 5 forskellige slags malt og steenurt med toner af rugbrød, karamel, røget hassel og med en behagelig bitterhed, som afrunder smagen.

Steenurt

Sarurt

Sarurten er en gammel, nordisk urt med en mildt pebret smag og en duft af sommermark i flor. Øllen er mørk gylden, brygget på humle, ristet malt og sarurt. Smagen er floral med en behagelig bitterhed af humle, som afrunder smagen.

Sarurt

Salturt

Salturten anvendtes i det gamle, nordiske køkken som erstatning for salt. Øllet er næsten sort og har en duft af tjæret tovværk og lakrids. En let røgsmag kommer fra røgmalten, der giver øllen en behagelig bitterhed, som afrunder smagen.

Salturt
En unik smagsoplevelse

En unik smagsoplevelse

Urterne tilfører øllen nye smagsnuancer, der udfoldes yderligere når øllet serveres til god mad.

Årstidernes urter

Nogle tider på året kalder på særlige smagsnuancer i øl. Derfor fås ASK også i tre årstids inspirerede smagsnuancer.

Strandurt

Denne øl er brygget med velsmagende Strandurt, som på hin tid blev betragtet som gavnlige og med helbredende egenskaber. Øllen er helt lys og meget frisk med noter af citron. 

Strandurt

Juleurt

Hjulkrone urten er en gammel lægeurt, som man mente styrkede hjertet og lindrede luftvejene. Øllen er mørk og slåen, og en behagelig efterbitterhed afrunder smagen.

Juleurt

Paaskeurt

Denne øl er brygget med brændenælde, som er en både velsmagende og gavnlig urt med nærende og helbredende egenskaber. Øllen er mørk brun, sødmefyldt og med toner af malt, brændenælde og hyldeblomst. En behagelig efterbitterhed afrunder smagen. 

Paaskeurt