Bæredygtighed

Her kan du læse om, hvordan Interflora Danmark arbejder med bæredygtighed.

Blomster betyder noget helt særligt, og har en speciel plads i vores hjerter. Vi hverken kan eller vil forestille os en verden uden. Det gælder både, når vi ser dem i naturen og når vi får dem ind i stuerne i smukke buketter. Fra livets begyndelse med den første fødselsdag og barnedåb til konfirmationer, studenterfester, bryllupper og til vores afsked med begravelser og bisættelser. Blomster spiller en vigtig rolle i alle livets vigtigste stunder. Blomster fortæller historier og siger ord, vi nogle gange ikke selv kan finde. Og vi er dybt taknemmelige for at levere smukke buketter fyldt med historier til danskernes store og små begivenheder. Lige som de fleste andre ting, som spiller en rolle i vores hverdag og tilværelse, så bliver der brugt ressourcer i produktionen af blomster, i emballagen og de andre ting, det kræver for at få en buket frem til den glade modtager. Vi arbejder hver dag benhårdt på at gøre hele vores forretning så bæredygtig som mulig. Vi er også klar over, at vores forretning strækker sig ud over Danmarks grænser. Derfor er vi bl.a. en del af det europæiske GFS-samarbejde, hvor vi sammen med de øvrige Interflora-lande har slået kræfterne sammen for at finde løsninger, der er så effektive som muligt. Læs mere herunder om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed.

De tre folkeskove

De tre folkeskove

Efter vi sammen med vores kunder i 2019-2020 plantede næsten en halv mio. kr. træer i Zambia og Tanzania, har vi nu vendt blikket mod Danmark. I samarbejde med Growing Trees Network har vi lanceret et projekt, hvor vi og vores kunder planter tre folkeskove i Danmark. Den første er åbnet i maj 2021 nær Aarhus. Skoven hedder Folkeskoven i Geding og består af 75.000 træer. De to øvrige folkeskove bliver plantet i løbet af 2022 ved Slangerup på Sjælland og Biersted nær Aalborg i Nordjylland. Sammen vil de tre folkeskove, som plantes på Naturstyrelsens arealer, bestå af i alt 254.000 træer. De tre folkeskove skal medvirke til at beskytte de danske grundvandsmagasiner og derved vores drikkevand, øge biodiversiteten, reducere CO2-udledning samt skabe nye rekreative faciliteter for danskerne. Når du køber en buket blomster her på Interflora.dk, så donerer du samtidig et bidrag til rejsningen af de tre folkeskove. Vi vil løbende informere om, hvornår skovene plantes, så du selv har mulighed for at være med til første spadestik. Udplantningen af folkeskovene sker i samarbejde med Naturstyrelsen og Growing Trees Network. Growing Trees Network har siden 2012 været med til at rejse ca. 100 nye folkeskove rundt omkring i Danmark med over 3 mio. plantede træer.

Internationalt samarbejde om bæredygtighed

Internationalt samarbejde om bæredygtighed

Interflora Danmark er en del af Global Flower Services (GFS), som er en europæisk forening, hvor vi og de øvrige Interflora-lande i Europa arbejder for større bæredygtighed i vores branche. Vi tror på, at vi som samlet branche kan inspirere og påvirke hinanden og derigennem skabe endnu større gennemslagskraft for de aktiviteter, vi igangsætter. GFS hjælper de mange Interflora-lande til at implementere bæredygtighedsprojekter i deres markeder. Sammen med GFS har vi udviklet en fælles strategiplan for landene, som gennem de næste fem år (2020-25) bl.a. skal fremme denne bæredygtighedsdagsorden:

Vi er forpligtet til at mindske miljøpåvirkningen af vores drift og produktion.

Vi er forpligtet til at mindske miljøpåvirkningen af vores drift og produktion.

Vi vil fremme bæredygtigt køb af blomster, så vores kunder kan nyde smukke blomster dyrket på ansvarlig vis.

Vi vil fremme bæredygtigt køb af blomster, så vores kunder kan nyde smukke blomster dyrket på ansvarlig vis.

Vi vil offentligt kommunikere prioriteter, mål, forpligtelser og fremskridt til markedet og eksterne stakeholdere.

Vi vil offentligt kommunikere prioriteter, mål, forpligtelser og fremskridt til markedet og eksterne stakeholdere.

Vi vil bevæge os mod en zero-waste-forretningsmodel og bestræber os på at bruge så bæredygtige materialer som muligt.

Vi vil bevæge os mod en zero-waste-forretningsmodel og bestræber os på at bruge så bæredygtige materialer som muligt.

Bæredygtig indpakning

Bæredygtig indpakning

Farvel cellofan! Hej bæredygtig indpakning! Det er vigtigt for os, at danskerne kan huske hinanden med god samvittighed. Derfor pakkes alle vores buketter og gavehilsner nu ind i bæredygtigt og FSC®-certificeret kraftpapir og silkepapir, FSC® N003571. Da bæredygtighed er vigtigt for Interflora er flere af vores produkter er også allerede nu i FSC godkendt emballage og vi arbejder løbende på at dette skal omfatte hele vores sortiment. FSC® står for Forest Stewardship Council®, og er en International NGO. Du kan se om dine produkter er FSC mærket – ved at se om produktet er stemplet med et FSC-logo.

Interflora er stolt af at være certificeret med EcoVadis’ prestigefyldte bronzemedalje inden for bæredygtighed og CSR. EcoVadis er den største, mest betroede bæredygtigheds- og CSR-vurderingsorganisation. De evaluerer virksomheder på væsentlige spørgsmål (miljø, medarbejder- og menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb) i henhold til deres størrelse, beliggenhed og sektoraktivitet. I juni 2022 blev Interflora evalueret for første gang og scorede 10 point over sektorgennemsnittet. Certificeringen anerkender Interfloras styrker inden for miljø, arbejdskraft, menneskerettigheder og bæredygtigt indkøb. I Interflora bestræber vi os på at sikre høje CSR-standarder fremadrettet og altid forbedre os på området.