Bæredygtighed

Her kan du læse om, hvordan Interflora Danmark arbejder med bæredygtighed.

en indpakket buket roser

Blomster betyder noget helt særligt, og har en speciel plads i vores hjerter. Vi hverken kan eller vil forestille os en verden uden. Det gælder både, når vi ser dem i naturen og når vi får dem ind i stuerne i smukke buketter.

Fra livets begyndelse med den første fødselsdag og barnedåb til konfirmationer, studenterfester, bryllupper og til vores afsked med begravelser og bisættelser. Blomster spiller en vigtig rolle i alle livets vigtigste stunder.

Blomster fortæller historier og siger ord, vi nogle gange ikke selv kan finde. Og vi er dybt taknemmelige for at levere smukke buketter fyldt med historier til danskernes store og små begivenheder.

Lige som de fleste andre ting, som spiller en rolle i vores hverdag og tilværelse, så bliver der brugt ressourcer i produktionen af blomster, i emballagen og de andre ting, det kræver for at få en buket frem til den glade modtager. Vi arbejder hver dag benhårdt på at gøre hele vores forretning så bæredygtig som mulig.

Vi er også klar over, at vores forretning strækker sig ud over Danmarks grænser. Derfor er vi bl.a. en del af det europæiske GFS-samarbejde, hvor vi sammen med de øvrige Interflora-lande har slået kræfterne sammen for at finde løsninger, der er så effektive som muligt.

Læs mere herunder om, hvordan vi arbejder med bæredygtighed.

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.
Den farverige fra 319 kr.
Den til fødselsdagen fra 349 kr.
Sukkulenter og buske i potter

Internationalt samarbejde om bæredygtighed

Interflora Danmark er en del af Global Flower Services (GFS), som er en europæisk forening, hvor vi og de øvrige Interflora-lande i Europa arbejder for større bæredygtighed i vores branche.

Vi tror på, at vi som samlet branche kan inspirere og påvirke hinanden og derigennem skabe endnu større gennemslagskraft for de aktiviteter, vi igangsætter.

GFS hjælper de mange Interflora-lande til at implementere bæredygtighedsprojekter i deres markeder.

Sammen med GFS har vi udviklet en fælles strategiplan for landene, som gennem de næste fem år (2020-25) bl.a. skal fremme denne bæredygtighedsdagsorden:

En buket blomster i en cykelkurv
en sti gennem en grøn skov

Vi er forpligtet til at mindske miljøpåvirkningen af vores drift og produktion.

Vi vil fremme bæredygtigt køb af blomster, så vores kunder kan nyde smukke blomster dyrket på ansvarlig vis.

en kvinde holder en farverig buket
landlig buket i en kurv

Vi vil offentligt kommunikere prioriteter, mål, forpligtelser og fremskridt til markedet og eksterne stakeholdere.

Vi vil bevæge os mod en zero-waste-forretningsmodel og bestræber os på at bruge så bæredygtige materialer som muligt.

en landlig buket
bæredygtig emballage til buketter

Bæredygtig indpakning

Farvel cellofan! Hej bæredygtig indpakning!

Det er vigtigt for os, at danskerne kan huske hinanden med god samvittighed. Derfor pakkes alle vores buketter og gavehilsner nu ind i bæredygtigt og FSC®-certificeret kraftpapir og silkepapir, FSC® N003571.

Da bæredygtighed er vigtigt for Interflora er flere af vores produkter er også allerede nu i FSC godkendt emballage og vi arbejder løbende på at dette skal omfatte hele vores sortiment.

FSC® står for Forest Stewardship Council®, og er en International NGO. Du kan se om dine produkter er FSC mærket – ved at se om produktet er stemplet med et FSC-logo.

Interflora er stolt af at være certificeret med EcoVadis’ prestigefyldte bronzemedalje inden for bæredygtighed og CSR.

EcoVadis er den største, mest betroede bæredygtigheds- og CSR-vurderingsorganisation. De evaluerer virksomheder på væsentlige spørgsmål (miljø, medarbejder- og menneskerettigheder, etik og bæredygtigt indkøb) i henhold til deres størrelse, beliggenhed og sektoraktivitet.

I juni 2022 blev Interflora evalueret for første gang og scorede 10 point over sektorgennemsnittet. Certificeringen anerkender Interfloras styrker inden for miljø, arbejdskraft, menneskerettigheder og bæredygtigt indkøb. I Interflora bestræber vi os på at sikre høje CSR-standarder fremadrettet og altid forbedre os på området.

mærke for bæredygtig udvikling

Forkæl dig selv eller én du holder af

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.
Den farverige fra 319 kr.
Den til fødselsdagen fra 349 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top