Som mange er bekendt med, siges farven grøn at være håbets farve. Grøn er nemlig farven der symboliserer vækst og frugtbarhed, men sætter også associationer til sundhed og naturen. Farven grøn har nemlig en afslappende effekt for øjet og kan for mange forbindes som en helbredende kraft, når den sættes i relation til at kurere sygdomme og dårligdom.

I forbindelse med farven grøn, introduceres du her for 3 populære grønne blomster, der kan dyrkes i haven eller tilføre lidt ekstra farve til hjemmet.

Den yndige fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

3 af de mest håbefulde grønne blomster

Herlige Hareøre

Herlige Hareøre

Trods dens ”herlige” navn, er Herlige Hareøre, også en frisk og smuk limegrøn sommerblomst, som kan pryde både haven og buketten.

Hareører, er for mange florister en drøm, når der skal vælges fyld i buketterne. Hareøre giver med sit lette og elegante udtryk, supplement til de fleste farver og giver buketter med voluminøse blomster et lettere udtryk. Stilkene er stive og egner sig godt til buketter, bladene er eucalyptus agtige og blomsterne er fine og limegrønne.

Hareøre blomstrer hen over hele sensommeren, hvor der normalt er masser af andre afskæringsblomster i haven at sammensætte den med. Derudover er Herlige Hareøre også populær blandt andet liv og tiltrækker både insekter og flotte sommerfugle, som et ekstra plus til dets herlige udseende.

Purpursolhat

Purpursolhat er med god grund kendt under navnet ’Green Jewel’, som er et passende kælenavn til denne pompøse blomst.
Purpursolhat er en staude med ovale og spidse blade. Purpursolhattens blomster sidder på de hårde mørkegrønne stilke, hvor midten af blomsterne er halvkugleformet og ligner mest af alt en blød pude.

Purpursolhat ’green jewel’ tiltrækker også liv, såsom sommerfugle, diverse insekter og bier. Det er derfor en god staude at have udendørs, fordi det netop øger chancen for bestøvning af andre planter og træer for eksempel bærbuske og frugttræer.

Purpursolhatten er som tidligere nævnt en staud. Stauden er en, større gruppe af forskelligartede urteplanter som lever flerårigt. Dette betyder, at staudernes rodnet overlever imens den overjordiske grønne del ved mange af sorterne, vokser ud om foråret og derefter visner hen over efteråret og vinteren når månederne bliver mørkere og koldere.

Purpursolhat Green Jewel

Hortensia

Hortensia

Denne havehortensia går under navnet, ’little lime’, da den med sin fine sarte limegrønne farve og små pom-pom-lignende blomster formår at frembringe glæde hos de fleste. Hortensiaer har den tryllebindende effekt med deres store, smukke blomsterskærme. Dog har nogen en fejlagtig opfattelse af, at hortensiaer er besværlige at passe og forlanger en del opmærksomhed.

Det er rigtigt, at hortensiaer sætter krav til pasningen, men så snart du giver dem de enkelte rette forhold, vil de belønne dig med hundredvis af smukke blomster, som på den måde vil være hele ’besværet’ værd.

Placeringen af hortensiaen er derfor vigtig. De kræver halvskygge og at stå i læ for vinden. Derudover kræver de konstant fugtig jordbund uden at soppe i vand. 

Glæd en du elsker med naturens grønne blomster

Bestil en buket med de smukke grønne blomster hos os i Interflora. Eller kontakt os, og vi hjælper dig med at sammensætte en buket, som matcher dine ønsker.

Den yndige fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top