Kan man pynte et gravsted uden at gå på kirkegården?

Vi ønsker alle at hylde vores kære afdøde. Det er dog ikke altid nemt at komme forbi og lægge en buket blomster eller dekoration på gravstedet. Nogle gange forhindrer afstand, arbejde, transport eller dårligt helbred os i fysisk at ære vores kære afdøde. Men heldigvis kræver udsmykning af et gravsted ikke altid at du er der personligt. Det er muligt at pynte et gravsted langvejsfra og endda at gøre det hele året rundt uden at skulle besøge det!

Hvordan pynter man et gravsted på afstand?

store lyserøde blomster på kirkegård i solstråle

Vedligeholdelse og udsmykning af grave er ikke altid nemt i en travl hverdag eller hvis vi bor langt fra vores fødeegn. Hvis du ikke har mulighed for at pynte et afdødt familiemedlems grav personligt, kan du bruge Interflora, der har en udbringningstjeneste til kirkegårde. Online og hjemmefra har du adgang til et stort udvalg af buketter og blomsterdekorationer.

Med få klik kan du bestille en buket eller en dekoration til levering på et gravsted overalt i Danmark. Når du har foretaget dit valg, kan du forvente udbringning indenfor 24 timer. Tjenesten kan også bringe ud til kirkegårde i weekender og på helligdage. Bemærk, at der også leveres bårebuketter og blomsterarrangementer til begravelser og bisættelser.

Som med standardlevering skal du blot opgive for- og efternavn på den afdøde, hvortil du sender blomsterne. Du skal også angive adressen på kirkegården samt oplysninger om gravstedets placering.

Hvilke blomster skal du sende til et gravsted?

Når man pynter et gravsted fra afstand, opstår ofte spørgsmålet om, hvordan man så kan passe planterne. Folk, der får blomster leveret til en grav, har måske ikke mulighed for selv at tage sig af vanding og vedligeholdelse. I det tilfælde er det muligt at vælge blomster, der kræver mindre pleje, så de holder længere.

Blandt dem du finder hos blomsterhandlerne er hellebores, alpeviol og lyng. Disse stauder har den fordel, at de holder længe på trods af kulde og mangel på sol. Og hvis du vælger dem som potteplanter, kan de endda blomstre igen året efter. Derudover giver regn i løbet af efteråret og vinteren som regel tilstrækkelig vanding.

Med en blomstrende potteplante skal du blot trimme stilkene og løvet i slutningen af vinteren eller begyndelsen af foråret. Hvis du ordner gravstedet, er der også mulighed for at vedligeholde blomsterne ved at fjerne visne stængler og anvende lidt gødning.

Bårebuket i klassisk stil - rød og hvid fra 649 kr.
Bårebuket med bånd fra 799 kr.
Dekorativ bårekrans med bånd fra 1049 kr.
Bårebuket fyldig fra 549 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top