I farvesymbolikken er orange den opløftende og optimistiske farve, som både give associationer til bl.a. varme, lys og glæde. Orange blomster er tit med til at bidrage med kontrast og vitalitet til enten haven, potten eller buketten. Derfor vil der i dette indlæg blive præsenteret nogle af de mest populære blomster, farven orange, kan tilbyde.

Morgenfrue

Morgenfrue

Morgenfruer har en god evne til at formere sig og dukker ofte op steder, hvor man ikke regner med at se dem. Dog finder langt de fleste ikke dette problematisk, da de med deres fine dufte og skønne farver pynter hver en tilværelse. Dukker de op i din køkkenhave, er der heller ingen grund til at luge dem væk, for de egner sig nemlig også i køkkenet som både spise og pynt. Morgenfruen er en frodig blomst og kræver derfor nogle vækstbetingelser, for at nå sin op til 70 centimeters højde. Derfor er vand og rigeligt med sol en god forudsætning, for at lyse din have op i sommermånederne.

Fløjlsblomst

Fløjlsblomsten bliver også kaldt appelsintagetes og har da også en appelsinagtig duft. Fløjlsblomsten udvikler massevis af kompakte små orange blomster. Disse blomster er faktisk spiselige og kan passende bruges i salater osv. Sorten giver fyldige blomster i en ren orange farve. Fløjlsblomsten stiller krav om at blive placeret solrigt, men trives også periodevist i koldt og regnfuldt vejr. Blomsten vokser rigt og frodigt hele sommeren, men har godt af at stå i gødet jord. Fløjlsblomsten skal gerne klippes til løbende. Klip de første blomsterknopper af for netop at opnå en fyldigere og mere frodig plante.

Fløjlsblomst
Sibirisk valmue

Sibirisk valmue

Den sibiriske valmue trives bedst i fuld sol og passer ellers på mange punkter til det danske klima. Den kræver lidt til mellem mængde gødning og kræver ikke betydelig mængde vand. Valmuen spreder sig nemt og bør helst have sit eget hjørne i bedet. Valmuen sås i grupper for at opnå optimal effekt af dets vækstpotentiale. Den tåler også dyrkning i magert til tør jord og vandes først ved næsten tørke. Valmuen blomstrer i perioden juni til september og er en rigtigt pålidelig, smuk sommerblomst.

Purpursolhat

Solhatten er yderst bemærkelsesværdig med sin neon orange farve, der giver den en vis dybde og varme eksotiske udseende. Solhatten bliver op til 40 centimeter høj og blomstrer i perioden, juni til september. Solhatten placeres solrigt i veldrænet muld og tåler ikke at stå i vand. Også bierne elsker solhatten og sværmer flittigt omkring blomsten og kvitterer med bestøvning. Ofte ses sommerfugle også blive tiltrukket af blomsten og tilfører lidt ekstraliv og farve til den allerede smukke populære blomst, hos både mennesker og dyr.

Purpursolhat

Sig det med blomster

Har du forelsket dig i en af de orange blomster, er du velkommen til at kontakte os. Vi står altid klar til at rådgive og hjælpe med sammensætning af buket, som netop passer til dine ønsker.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top