3 sommerblomster der skaber liv

Sommerblomster er elsket af mange årsager. De bidrager med liv og glæde til denne dejlige farverige årstid. Se årstidens udvalg af håndplukkede unikke buketter her.  

Fælles for alle sorter som gror om sommeren er, at de sprudler og vokser i et hastigt tempo, i den ellers relative korte tidsperiode de har. Dette resulterer således i et strålende blomsterflor hele sommeren igennem.

Herefter er de egnede til kompostbunken og ender som en del af kredsløbet, der til stadighed fornyer og forbedrer jorden og livet i haven.

Sommerens blomstring er en intensiv oplevelse. De utallige farver og udtryk som sommeren tilbyder, skaber varme, glæde og de dejligste dufte. Her giver vi dig et overblik over nogle af sommerens prægtige blomster, og hvordan du giver dem de bedste forhold

stort blomsterarrangement af georginer

Georginer

Georginer også kendt som Dahlia, er smukke flamboyante blomster, som under de rette kår kan sprudle hele din sommer og efteråret med. Georginer klar til sin opblomstring, når nattefrosten er ovre og jorden går mod de lunere tider. Oftest lægger man georgineknolde i jorden omkring april/maj. Dog kan du også godt lægge georginer i jorden før denne tid.

Det anbefales, at du gransker udvalget af georginer i marts måned og køber knoldene i april, for så at lægge dem i jorden midt april/start maj, her mindskes risikoen for frost og forholdene er derfor gunstige for dine georginer.

Stokroser

Den idylliske stokrose er høj og rank og er efter dens lange historie i Danmark et allemandseje. Den vokser nemlig vildt flere steder i Danmark og trives gerne steder, hvor man skulle tro intet kunne gro.

Bemærk dog at planten både kan være en ét-årige, toårige og flerårige stauder. En stokrose blomstrer nemlig ikke af sig selv det år, den bliver sået. Det er først i løbet af andet år, at den blomstrer. Stokrosen kan blive flere år gammel og kan også “narres” til at opføre sig som en flerårig staude. Du skal blot skære blomsterstænglen ned, inden den sidste blomst på stænglen er visnet.

Stokrosen placeres lyst og tempereret og spirer så i marts-april og plantes ud på voksestedet i maj. Stokrosens blomstringsperiode ligger mellem juli og september og formår at tilføje charmerende idyl til ens hjem. Stokrosen adskiller sig også, fordi den ofte skifter farve og har en bred vifte af nuancer, fra gul, hvid, creme og laks til rosa, men der findes også mørkere nuancer af røde til næsten sorte blomster, der kan være fyldte eller enkelte.

stokrose
Pelargonier

Pelargonier

Pelargonie er et populært valg til danskernes sommerhave og findes i mange nuancer, herunder lyserød, blå, hvid og rød. De er nemme at passe og er en god tilføjelse til staudebedet. Danskernes favorit pelargonie er Dronning Ingrid, der pryder enhver tilværelse med sine smukke lyserøde og fyldte blomster.

Pelargonier tåler ikke frost eller for meget tørke, men hvis de passes korrekt, holder de hele sommeren igennem. Hvis dine pelargonier begynder at falme, skal de blot klippes til, for at fremme den fremadrettet bestand af blomster. Du kan med god grund løbende vande regelmæssigt og tilføje gødning, på den måde har du smukke udtryksfulde blomster til at nyde i din sommer.

Forkæl en af dine nærmeste med de varme sommerblomster

Hvis du ønsker at forkæle en af dem du holder af, er vi klar til at hjælpe og rådgive dig i forbindelse med dine ønsker. Vi tilbyder også at en af vores dygtige florister hos Interflora sammensætter en buket af årstiden. Du er velkommen til at at kontakte os, så hjælper vi dig med valg af blomster.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top