Send en påskehilsen

Send en hilsen i anledning af påsken til en ven, en kollega, et familiemedlem eller én, som fortjener en flot påskebuket. Den forårsvarme højtid er en oplagt anledning til at glæde dem, som du holder af. 

En lille påskehilsen til den, du har kær 

Gul påskebuket på bord med chokoladeæg og et glas vin

Den traditionsrige højtid er en oplagt anledning til at sende en kærlig tanke til dem, som du har kær. Det kan være en, der bor langt væk, eller hvis du vil give en værtsgave til dem, der lægger hus til den årlige påskefrokost. 

Her er en buket påskeblomster en fin gave at give, fordi den vil kunne pynte fint i ethvert hjem, samtidig med at den vil tage sig godt ud på bordet til påskefrokosten. 

Det kan også være, at du skal sende et påskeæg til en, som har gjort sig fortjent. Oprindeligt var påskeæg farvede, hårdkogte æg, som man delte ud i gamle dage. Men med tiden er det blevet mere og mere populært at give chokoladeæg, blomster eller andre gaver til påske. 

Hos Interflora tilbyder vi et stort udvalg af gaver, som du kan sende i anledningen af påsken. Uanset om du er på jagt efter specialøl til ølentusiasten, chokolade eller andet sødt til ganen, en flot buket blomster eller et duftlys, så kan vi hjælpe med at sammensætte den helt perfekte gavekurv, der stråler af forår og påske. 

Ideer til, hvad du kan skrive i kortet 

Det er påske, og du vil sende en gavekurv til en, som du holder af. Når du har besluttet dig for, hvad kurven skal indeholde, så er det tid til at finde ud af, hvad du skal skrive i kortet – for der skal selvfølgelig en sød påskehilsen med til modtageren. 

Når du skal skrive en påskehilsen, kan du vælge at skrive et digt eller en almindelig tekst. Det kommer helt an på modtageren og på, hvad jeres relation er. Hvis det er en person, som du kender rigtig godt, kan du vælge at skrive om et godt minde eller en særlig ting, som kendetegner modtageren. 

Hvis du hellere vil skrive et digt, så er det også en god måde at formulere en fin påskehilsen på. Her kan du lade dig inspirere af gækkevers og -rim, som er klassiske for denne højtid. 

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.
Den farverige fra 319 kr.
Den til fødselsdagen fra 349 kr.

En påskehilsen til kunder eller medarbejdere 

At sende en hilsen i anledning af påsken er ikke kun forbeholdt dem, som du kender og holder af privat. I denne højtid er der også mulighed for at sende en lille hilsen til dine kunder, samarbejdspartnere eller medarbejdere. 

En påskehilsen til dine medarbejdere kan være en fin måde at anerkende deres indsats på. Du kan sende påskehilsnen med en buket blomster, lidt chokolade eller andet godt, som medarbejderen kan nyde. Lidt lækkert til ganen, noget flot at se på og et lille kort med en fin besked kan være med til at vise taknemmelighed over for medarbejderen. 

På samme måde kan du sende en hilsen til kunder eller samarbejdspartnere. Her kan en påskehilsen være med til at understøtte samarbejdet, da den fine gestus kan sætte streg under, hvor meget jeres relation betyder for virksomheden. 

Påsken er en traditionsrig højtid 

Påsken er en højtid, der fejres i både kristendommen og jødedommen. Denne århundreder gamle tradition stammer faktisk fra pesach, en jødisk fest, hvor man fejrede israelitternes frigørelse fra slaveri i Egypten. Senere trådte fejringen ind i en kristen kontekst, da det var under pesach, at Jesus blev korsfæstet og senere genopstod – hvilket er det, den kristne kirke i dag mindes til påske. 

Påsken er en højtid, der modsat julen, ikke falder på samme dato hvert år. I stedet afhænger den af forårsjævndøgn og den første fuldmåne efter. Det er nemlig påskesøndag den første søndag efter den fuldmåne, som følger forårsjævndøgnet. Derfor kan påsken falde mellem 22. marts og 25. april. 

Men for mange handler påsken ikke kun om religion. I dag fejres påsken bredt i den danske befolkning, da palmesøndag, skærtorsdag, langfredag, påskedag og 2. påskedag alle er helligdage, og disse betyder, for mange, at de har fri fra arbejde og skole. Her er der mange, der dyrker de forskellige påsketraditioner

Disse fridage er der mange, som benytter til at samles i familien, gerne over en påskefrokost. Denne frokost minder om den klassiske julefrokost, og byder gerne på et overdådigt udbud af forskellige retter. Sådan har det dog ikke altid været, for i gamle dage var påsken en højtid, som blev indledt med 40 dages faste fra askeonsdag til påskesøndag. 

frodig grøn og gul påskebuket på bord med gave og påskeæg

Ud over påskefrokosten, så er der også fast tradition for at sende gækkebreve. Her klipper og klistrer man et flot brev af papir, hvorefter der skrives et gækkevers ind. Formålet er, at modtageren skal have så svært ved at gætte, hvem de har fået gækkebrevet fra, at de ender med at skylde et påskeæg. 

En tredje tradition er de mange bryghuse, som hvert år producerer en påskebryg. Denne øl er en sæsonvare, på lige fod med julebryg, og har sin helt egen historie. Påskeøl er en klassiker på bordet til påskefrokosten. 

Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.
Den farverige fra 319 kr.
Den til fødselsdagen fra 349 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top