Gerbera blomster

Gerbera blomster

Gerbera blomster er en fin snitblomst, der findes i en bred palet af farver. Med sit store, farverige hoved og lange, slanke stilk passer gerbera blomster smukt ind i en buket med grønt eller som en potteplante. Læs mere om blomsten, og hvordan du passer på dine gerbera her.

Historien om gerbera blomsten

Blomsterarten gerbera har sit navn efter de tyske botanikere brødrene F. og T. Gerber, der levede i begyndelsen af det 18. århundrede. I 1880 fandt man første gang den vilde plante gerbera jamesonii i Sydafrika, der er udgangspunktet for den dyrkede blomst gerbera, som vi kender i dag.

På grund af sin oprindelse er gerbera blomster også kendt som den afrikanske marguerit. Gerbera minder da også om margueritten, men blomsterhovedet kan blive op til 12 cm i bredden, og gerberaens kronblade sidder tæt rundt om blomstens øje.

Gerbera blomster er den femte mest populære snitblomst i verden. Hos Interflora er vi også glade for blomstens elegante udtryk, og vi bruger den gerne i kombinationer med andre blomster, når vi binder buketter. Vores smukke buketter med gerbera kan også bestilles i kombination med en gavekurv.

 

Pasning af dine gerbera

Har du fået en buket blomster med gerbera, anbefaler vi, at du sætter buketten i lunkent vand. Husk at skifte vandet jævnligt for at opnå den længst mulige holdbarhed. Med den rette pleje kan afskåret gerbera blomster nemlig holde i op til 3 uger.

Indgår gerbera blomsterne i en blandet blomsterbuket, er rådet det samme. Det er lige så en god ide jævnligt at snitte stilkene med en skarp kniv, når du skifter vandet. Med en buket af blandet blomster kan du forvente, at buketten holder sig frisk i en uge.

 

Plant gerbera blomster udendørs

Ud over at gerbera blomster er et populært valg til buketter, er blomsterarten også særlig velegnet til udplantning. Den er tilpas nem at dyrke, så længe den ikke får nattefrost og placeres et solrigt sted i haven. For at opnå det smukkeste blomsterflor af gerbera anbefaler vi, at blomsten plantes i pottemuld med en surhedsgrad på ca. 6. Husk at placere gerberaene i læ for vind og tilsæt gødning ved hver tredje vanding.