Margueritter – den klassiske og smukke blomst

Du kender sikkert margueritblomsten som det smukke, hvide indslag, der blomstrer i haven hele sommeren. Men faktisk behøver margueritblomster ikke kun at pryde i din have. Margueritter er også skønne snitblomster, som nemt kan bruges i buketter og dekorationer indendørs. Og så kommer de i et væld af farver. Læs med og bliv klogere på margueritblomsten og dens anvendelsesmuligheder.

Læs historien om margueritten og dens royale forbindelse

buket af hvide margueritter i en vase

Margueritten har for længe siden afløst rødkløveren som Danmarks nationalblomst. Kender du lidt til blomstens oprindelse, vil du vide, at margueritblomsten faktisk slet ikke er så dansk igen. Margueritten blev importeret fra De Kanariske Øer i slutningen af 1800-tallet, og man kan derfor undre sig over, hvorfor vi i Danmark har taget den til os som vores nationalblomst. Forklaringen skal findes i marguerittens royale forbindelse.

Margueritblomsten bliver ofte forbundet med det engelske ord daisy, som Dronning Margrethe tog til sig som kælenavn for mange år siden. Derfor forbinder mange margueritten med vores dronning, som også siges at være hendes yndlingsblomst. Men marguerittens royale forbindelse stopper ikke her. I 1940 skabte Georg Jensen den første marguerit i den populære margueritsmykkeserie, som han forærede i gave til netop Dronning Margrethe.

Den skønne hvide margueritblomst har altså sat sit præg på Danmark, og har længe været en særdeles populær blomst.

Floristens kreative buket, flerfarvet fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Sådan passer du dine margueritter

Margueritblomster går også under navnet ”okseøje” og er kendetegnet ved de flotte hvide blomsterblade og den gule midte. Margueritten, der kan blive op til 100 cm høje, er en yderst populær staude i de danske haver, som kan leve i mange år under de rette forhold.

Margueritblomster er meget medgørlige og blomstrer hele sommeren lang, fra juni til august. Blomsterne er nemme at plante ud, og kan både plantes i både krukker og bede. I perioden efter udplantningen skal du sørge for er at give dem masser af vand.

En margueritblomst trives bedst i fuld sol, der giver en smuk blomstring. En anden god idé er også at nippe de døde og tørre blomster af planten, da det hjælper med at holde blomsterdannelsen i gang.

en mark med margueritter

Spanske margueritter – få margueritblomster i flere farver

En kvinde holder en stor buket margueritter.

Den klassiske variant af margueritten er hvid, men margueritblomsten findes også i et væld af andre farver som lilla, rød og gul. Disse kaldes spanske margueritter, selvom navnet faktisk er lidt misvisende. De spanske margueritter stammer nemlig fra det sydlige Afrika og ikke Spanien.

Spanske margueritter skal helst placeres lunt og trives bedste i direkte sollys eller let skygge og er en af de mest hårdføre udplantningsplanter, der findes. Den spanske marguerit kræver et minimum af pasning, og blomstrer fra maj indtil frosten sætter ind. Efter udplantningen skal du gerne vande den spanske marguerit nogle gange, men derefter vil margueritblomsten udvikle et rodnet, der er så stærkt, at du ikke behøver vande den resten af sommeren.

Margueritter i buketter og dekorationer

Margueritblomsten er en fin snitblomst, som du sagtens kan bruge i både dekorationer og buketter. Afskårne margeritter har god holdbarhed og kan nemt bruges som pynt indenfor i afskårne buketter. Hvis du skifter margueritternes vand hver dag, holder blomsterne endnu længere.

Margueritblomsten gør sig også godt i dekorationer, hvor du blandt andet kan lege med tørring af blomster og skabe en flot og personlig borddekoration.

buket af gule margueritter i en vase
Floristens kreative buket, flerfarvet fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Pynt dit hjem med smukke blomster i sæson

Margueritblomsten blomstrer kun i sommermånederne, men dit hjem kan trænge til et blomstrede pust året rundt. Derfor står vi altid klar til at hjælpe dig med at sammensætte en smuk buket med sæsonens flotteste blomster.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top