Gerberas betydning og farver

blomsternes sprog er gerbera ofte forbundet med godt humør, glæde og uskyld. Gerbera er en af de bedst kendte blomster, hvilket skyldes at den findes overalt på jorden. Den gives normalt som gave for at kommunikere følelser som lykke, taknemmelighed og beundring. Med sine livlige og frække farver vil gerbera altid skinne i haven, på terrassen eller inde i boligen. Den lyser op overalt – gerbera er i den grad positivitetens blomst! Læs om de forskellige betydninger, der er forbundet med dens farver.  

Gerbera har lige så mange farver, som den har betydninger

Gerberaen, også kendt som Transvaal daisy, vokser vildt på prærier og savanner i bl.a. Sydafrika og Sydamerika. Den er en del af den store astersfamilie og har udseende som en mere farverig version af margueritten. Gerbera blev navngivet i 1884 af den skotske botaniker Robert Jameson efter vennen, Traugott Gerber, der var en velanset tysk naturforsker. 

Planten blev introduceret til Europa og Nordamerika i 1900-tallet og blev hurtigt populær som afskåret blomst til brug i blomsterdekorationer. I dag er gerberaen trendy over hele verden og dyrkes på alle kontinenter. Således er der skabt mange hybridsorter, herunder germini der findes i en ekstraordinær farvepalette. At finde den sort af gerbera, der passer til netop dig, kunne ikke være nemmere!  

Citron, gylden, fuchsia, lavendel, mørklilla, rust, passionsfrugt, fersken… Uanset om gerbera står i haven eller kommer fra blomsterhandleren, er blomsten værdsat for sit livlige udseende, sit gode humør og sin glade symbolik

mand holder en enkelt orange gerbera frem i hånden
Den kære fra 319 kr.
Floristens kreative buket, flerfarvet fra 299 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.

Hvid gerberas betydning

Blomsterdekorationer med hvid gerbera er perfekte til at formidle lykønskninger. Sig tillykke med et nyt projekt, en fødsel eller nyt job med en gerberabuket.  

I blomsternes sprog er hvid også symbolet på renhed, uskyld og oprigtige følelser. Den hvide gerbera har derfor flere symbolske betydninger, hvilket gør den til et træfsikkert valg, når du skal forære en buket eller en krukke med blomster.  

buket med hvide gerbera

Lyserød gerberas betydning

At give lyserøde blomster er at dele en øm besked, besegle et smukt venskab eller erklære sin kærlighed. Når du giver lyserød gerbera, viser du modtageren, at du beundrer dem og påskønner jeres forhold.  

Den farverige og muntre gerbera kan gives i en buket eller som potteplante. Som stueplante er gerbera nem at vedligeholde. Hvis den står lyst, kan den blomstre i adskillige år.  

pige med lyserød gerberablomst

Rød gerberas betydning

Nogle gange er de bedste gaver dem, der gives spontant. Du behøver ikke altid en særlig anledning til at give en gerbera eller en buket af disse dejlige og farverige margueritter som en helhjertet gave.  

Rød gerbera er en fantastisk måde at overraske mennesker tæt på og lade dem vide, at de er i dine tanker. 

røde gerberablomster

Gul gerberas betydning

Gul gerbera symboliserer positivitet og vitalitet, hvilket gør den til en ideel gave til en, der skal komme sig efter sygdom. Med sine kronblade arrangeret perfekt i en cirkel ligner den gule gerbera en lille sol. Dens smukke solenergi vil ganske enkelt give varme i enhver have eller hjem.  

Giv gerberaen i en buket eller som stueplante, afhængigt af den person, du vil give en dejlig overraskelse.  

mand holder gul gerbera buket

Orange gerberas betydning

Den orange gerbera egner sig glimrende til at markere jubilæer og andre glædelige fejringer.  

Orange gerbera er også fantastisk til at lyse op i et nyt hjem til en housewarming. At forære en buket gerbera er ligeledes en betænksom måde at ønske en person held og lykke! 

orange gerbera

Blå gerberas betydning

Den blå gerbera er lys og levende og den rette allierede, når du ønsker at udtrykke taknemmelighed og påskønnelse. 

I Skandinavien giver nogen gerbera den 31. maj til “No Smoking Day” med det formål at motivere rygere til at holde op, også selvom det kun er for en enkelt dag.  

Således gives gerbera ved alle mulige lejligheder for at dele øjeblikke af glæde med familien, for at vise kærlighed og for venskab! 

blå gerberabuket i vase
Den kære fra 319 kr.
Floristens kreative buket, flerfarvet fra 299 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 329 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top