Gule blomster

Gule blomster symboliserer venskab og glæde, men rummer også mange andre positive aspekter. Der er også flere som giver gule blomster til studerende, da den gule farve hjælper på hukommelsen og har stærke bånd til både fornuft, sundhed, intelligens og næring. Også hos bestøvere er farven gul populær. Blandt andet bliver bier og sommerfugle i høj grad draget af den gule farve.

I dette indlæg bliver der berørt en række skønne gule blomster, som enten tilegner sig bedet, potterne eller i en flot buket lavet af en florist.

5 af de mest velkendte gule blomster

Erantis

Den velkendte gule forårsblomst

I Danmark kendes den gule forårsblomst som Erantis, men faktisk har blomsten også et andet navn - nemlig Vinterblomme. Vinterblommen er en blomst der lever i adskillige år, og kommer igen sæson efter sæson.

Erantis

Krokus

Forårets budbringer

Krokussen egner sig godt til livet på græsplænen. Der er nemlig næsten aldrig væksthæmninger mellem krokus og græs, krokussen når nemlig at blomstre af, inden græssets vækstperiode tager fart og tager derfor ikke næringen fra krokussens blomstring og livstid. En krokus kan passe sig selv, men planten kan også passes og plejes, så du på den måde opnår flere og flottere blomster.

Krokus

Liljen

Den gamle noble krikke

Liljen er smuk, velduftende og hører til blandt verdens ældste haveplanter. Allerede tilbage fra antikkens grækere havde man øje for liljerne, som stadig den dag i dag både er populær i haven og i afskårne buketter til at pryde påskebordet.

Liljen

Bonderosen

Den lukulliske romantiker

Til trods for pæoners (bonderosen) eksotiske ekstravagante ydre er de faktisk en af havens nemmeste stauder. Når de først har fundet grobund i haven, dukker de små skud frem fra jorden som krogede arme år efter år.

Desuden tilbyder Danmark perfekte vilkår for bonderosen, eftersom den danske vinter tilbyder en passende mængde kulde for rosen til at gro og trives.

Bonderosen

Solsikken

Majestæten af de gule blomster

For mange er den gule blomst indbegrebet af sommerens udtryk. Solsikken er derudover en meget tilfredsstillende blomst at dyrke. Dette skyldes blandt andet dens væksthastighed, som gør man næsten kan se den gro.


I løbet af få måneder kan se hvad der var små frøspire udvikle sig til den flotteste majestætiske blomst, der bliver op til 5 meter og et blomsterhoved på 50 diameter. Faktisk kan man faktisk nyde solsikken helt frem til oktober og lade den gule farve fylde dig med optimisme og glæde.

Solsikken