Kunsten at gi' en værtindegave

Du ved selvfølgelig, at det er høfligt og almindelig god stil at give værtindegaver. Men vidste du også, at det først er omkring 1960, at værtindegaver bliver almindeligt udbredt herhjemme? Før den tid var pengene generelt små, og der var som regel ikke råd til så mange gaver.

Et symbol på glæden ved hinanden

Selv om f.eks. venner har spist middage hos hinanden i årevis, fortsætter mange med at give små værtindegaver, når de inviteres hjem. Værtindegaven er blevet et symbol på den gensidige glæde ved venskabet, og det ligger dybt i os som mennesker, at når vi får noget, så giver vi også tilbage, forklarer antroploger.

3 gode råd om værtindegaver

  1. Værtindegaven er især vigtig første gang, man inviteres i hjemmet. Måske er det endda et nyt hjem, værterne viser frem? I det tilfælde er værtindegaven også en måde at sige tillykke på.
  2. Det kan være en god ide at sende værtinden en gave i forvejen, for eksempel blomster, hvis man er inviteret til en større fest. Når gæsterne ankommer, har værtinden typisk travlt med alt muligt andet end at pakke blomster ud og finde passende vaser.
  3. Er det dig, der er værtinden, så husk at pakke (alle) gaverne op, inden gæsterne går hjem. Det er også et udtryk for almindelig høflighed og respekt.

Hvilke værtindegaver er de rigtige til lejligheden?

 

Nogle gange skal værtindegaven have et vist format, eksempelvis når man er inviteret til en af livets store begivenheder. Andre gange er det hele mere uformelt, som en middag med venner eller kolleger. Her er værtindegaven nærmest symbolsk. Bliv inspireret og bestil din værtindegave gennem Interflora, uanset om du kigger efter den helt store buket eller gavekurv eller en lille æske med lækkerier.
 

Nedenfor har vi fremhævet nogle af Interfloras mest populære værtindegaver.

Blomster til værtinden

En buket blomster er en sand evergreen, når det gælder værtindegaver. Fra de helt store ’rund fødselsdag’ buketter til små, enkle kreationer, der passer til en hyggelig middag med veninderne. Se her hvilke blomster og farver der passer til forskellige anledninger.

En lækker chokolade

Chokolade bliver mere og mere populært som værtindegave, og hos Interflora finder du vores eget udvalg af førsteklasses gourmet-chokolade i Orangeri sortimentet. Små æsker med lækre mundfulde til de helt store gaveæsker. Og så er chokolade jo en gave, der er god at dele – for eksempel når værtindegaven egentlig også skal være til ’værten’.

Flaskens gode ånd

Når du giver vin, øl eller spiritus, giver du samtidig en gave, som modtageren kan nyde straks – eller gemme til den rigtige lejlighed. En god flaske kan også bruges som supplement til den klassiske blomsterbuket, eksempelvis hvis værten i huset også skal have en lille gave. Hos Interflora kan du sende hilsner med både lækker vin, vores egne ASK kvalitetsøl samt ASK gin og andet spiritus.

Et gavekort passer alle - altid

Måske kender du ikke værtindens smag særlig godt? Måske vil du være sikker på, at din gave falder i god jord? Så send et Interflora gavekort, som værtinden kan forkæle sig selv med – uanset om hun foretrækker blomster eller lækkerier som eksempelvis chokolade eller vin. 

Høflighed i højsædet

Man kan sige, at værtindegavernes indtog skete i takt med, at vores velstand steg. Til gengæld var ungdomsoprøret og de mere uformelle omgangsformer i 60’erne og 70’erne ikke noget, der fremmede værtindegaverne. Men siden 1980’erne har der igen været en opblomstring af ’klassiske dyder’ og høflighed. I dag er det helt naturligt for de fleste at give en værtindegave, når man inviteres hjem privat.