Virksomhedsprofil

Direktion

Søren Flemming Larsen,
Administrerende direktør/CEO.

Vi er ca. 25 hel- og deltidsansatte på hovedkontoret. Bestyrelsen består af fem branchepersoner/medlemmer (formand, næstformand og tre bestyrelsesmedlemmer).

Interflora er en forening, der er medlem af den europæiske hovedorganisation ”Fleurop-Interflora” og er herigennem tilsluttet den internationale organisation ”Interflora Inc.”, der er repræsenteret i mere end 140 lande, ved 40.000 florister og 32.000.000 årlige solgte buketter world wide. På verdensplan leveres omkring 32 millioner blomsterhilsener ud hvert år. Det er én hvert sekund året rundt.

Hvordan bliver man medlem?                                                                                                                               

For at blive medlem af Interflora skal en blomsterhandler have en forsvarlig faglig baggrund samt en forretningsstandard, der lever op til de til enhver tid aktuelle krav og interne love.

Varesortimentet skal spænde så bredt, at man med rimelighed kan antage, at butikken kan efterkomme almindelige Interflora-ordrer. Der skal være et rimeligt udvalg af afskårne blomster og planter, som er afstemt efter årstiden.

Man betaler et månedligt kontingent for at være medlem af Interflora, der drives af organisationen Danske Blomsterhandlere. Danske blomsterhandlere består af 11 lokalafdelinger fordelt over hele landet:

 • Nordjysk afdeling (afd.nr. 16)
 • Midtjysk afdeling (afd.nr. 14)
 • Århus afdeling (afd.nr. 22)
 • Sydøstjysk afdeling (afd.nr. 20)
 • Sydvestjysk afdeling (afd.nr. 19)
 • Fyns afdeling (afd.nr. 12)
 • Midtsjællands afdeling (afd.nr. 15)
 • Nordsjællands afdeling (afd.nr. 17)
 • Lolland-Falster afdeling (afd.nr. 13)
 • Københavns afdeling (afd.nr. 23)
 • Bornholms afdeling (afd.nr. 11)
 • (Grønland, Færøerne og Island, afd.nr. 10 er samlet under en sektor ’Øvrige’)

Læs mere om Danske Blomsterhandlere på www.danskeblomsterhandlere.dk.

Antal medlemmer

I dag er ca. 400 af de bedste blomsterhandlere i landet medlem af Interflora Danmark. De samarbejder om at bringe blomsterhilsener ud i Danmark (og den øvrige verden).

Produktsortiment

Interflora leverer naturligvis primært blomster, men også gavehilsner og –anledninger inden for chokolade, vin og specialprodukter både indenfor interiør og madvarer.

Danmarksmesterskab i blomsterkunst                                                                                                     

Danmarks bedste blomsterdekoratører mødes hvert andet år til mesterskab. Her kan man uden overdrivelse tale om ”Danmarks smukkeste konkurrence”. Under mesterskabet udråbes Danmarksmesteren i Blomsterkunst, der efterfølgende deltager i de store internationale konkurrencer.

22 deltagere kvalificerer sig gennem lokale mesterskaber og deltager derpå i den nationale konkurrence, hvor de skal udføre tre opgaver, der stiller store krav til tekniske færdigheder og ikke mindst kreativitet.

Tre gange WOW!                                                                                                                 

Interfloras mål fra forrige strategiperiode (2015 – 2017) fortsætter de næste tre år (2017-2019) med at give kunden en tre-dobbelt wow-oplevelse i mødet med butikkerne og i webshoppen.

Kunden skal mærke, at Interflora betyder ægte blomsterhåndværk. Kvaliteten skal være høj i form af friske blomster og småplanter af bedste kvalitet. Sidst, men ikke mindst skal leveringstid fra bestilling til levering være så kort som mulig.

Ejer- og selskabsstruktur

Interflora Danmark er etableret som en forening. En forening er kendetegnet ved ikke at have direkte ejere, men gennem sin formålsparagraf at servicere de til en hver tid værende medlemmer. For at få adgang til foreningens ydelser skal man være medlem, hvilket stiller krav om opfyldelse af faglige krav og overholdelse af foreningens vedtægter i øvrigt.

Medlemskab etableres ved afregning af indskud samt løbende kontingentafregning i den periode medlemskabet opretholdes. De til en hver tid værende medlemmer vælger en bestyrelse til varetagelse og overholdelse af foreningens formål. Bestyrelsen ansætter en direktør til den daglige ledelse.

Til opfyldelse af foreningens formål har foreningen erhvervsmæssige aktiviteter. Erhvervsmæssige aktiviteter er etableret gennem et af foreningen 100 % ejet Holdingselskab (Interflora Holding A/S), som gennem 100% ejede datterselskaber udøver de erhvervsaktiviteter der skal sikre medlemmerne får de ydelser der forventes af medlemskabet. Foreningens erhvervsaktiviteter er således alene tilgængelige for aktuelle medlemmer.

Miljøvenligpakning