Tekst til bårebuket: Hvordan udtrykker man sin sorg med ord?

Når én man havde kært, er gået bort, kan det være svært at sætte ord på sin sorg. Ved afdødes begravelse eller bisættelse gives der typisk en bårebuket, som stilles ved afdødes kiste – Men hvad kan du skrive på teksten til en bårebuket? Vi har her en guide til at hjælpe dig med at få skrevet den helt rigtige afsked.

Hvad skriver man på en bårebuket?

Hvad der skal stå på en bårebuket, er en individuel sag og afhænger i mange tilfælde af dit forhold til den afdøde. Det er helt op til dig at vælge teksten til bårebuketten, så længe det er respektfuldt overfor afdøde og dennes pårørende. Af den årsag er det også vigtigt, at bårebukettens tekst ikke sårer nogen. Jo tættere et forhold, du havde til den afdøde, jo mere passende er det som regel at være personlig i sin tekst til sin bårebuket.

 

Var det en bekendt eller en god kollega, er det mest almindelige at skrive et kort med en mere neutral tekst, hvor du udtrykker en sidste hilsen til den afdøde eller nogle varmende ord til de efterladte.

 

Har du derimod haft et meget personligt forhold til den afdøde, er det helt naturligt også at gøre hilsenen på bårebuketten mere personlig. Er det et tæt familiemedlem eller en, som har betydet med for dig gennem livet, så foreslår vi at lægge en båredekoration.

 

Når man skal skrive teksten til den afdøde, kunne man for eksempel bruge en sætning eller nogle ord, som den afdøde typisk sagde, en velment intern spøg, som man sammen grinte af, eller et citat som den afdøde ville have holdt af. Lige meget hvad du ender med at skrive i teksten på bårebuketten er, vil et par søde ord være den fineste måde at sige tak for den tid, I har tilbragt sammen.

Hvad skriver man på en bårebuket?

Tekst til bårebuket: Hvad skriver man?

Hvis du overvejer at bestille en bårebuket hos os, skal du være opmærksom på, at teksten på båndet maksimalt kan indeholde 30 tegn, fordelt på op til to linjer. Med disse retningslinjer sikrer du, at båndet fremstår harmonisk, og det komplimenterer bårebukettens blomster på flotteste vis. I tilfælde af at 30 tegn ikke er nok for dig, kan du vælge op til to bånd, så du kan have op til 60 tegn fordelt på to bånd.

 

Har du svært ved at finde en passende tekst, har vi samlet lidt inspiration nedenfor:

 

Hvil i fred

Tak for alt

Sov sødt kære…

Elsket og savnet

Æret være dit minde

Du vil altid være i vore hjerter

Et kærligt farvel

Vi ses på den anden side

Farvel kære ven

Tak for alle de gode stunder

Du var mit alt

Jeg vil aldrig glemme dig

Et kors- eller hjertesymbol

Tekst til bårebuket: Hvad skriver man?

Ledsag din bårebuket med et kort

Hvis afdøde var en du havde et godt forhold til, kan det være en god idé at ledsage bårebuketten eller båredekorationen med et begravelseskort, hvori du kan skrive en længere sød personlig afsked. Du kan også vælge at have et citat med i din hilsen. Der findes mange smukke citater, der omhandler sorg, tab og kærlighed. Du kan f.eks. vælge et citat skrevet af Shakespeare. Nedenfor har vi valgt 3 smukke citater, du kan drage inspiration fra:

 

”Græd ikke fordi det er over. Smil fordi det skete.” - Dr. Seuss

 

”Sorg er den høje pris som vi alle betaler for kærligheden.” - Dronning Elisabeth II

 

”Hvad vi engang har elsket højt, kan vi aldrig tabe. Alt hvad vi elsker dybt, bliver nemlig en del af os.” - Helen Keller

 

Du kan finde mere inspiration her: Hvordan man kondolere i den svære tid.

Ledsag din bårebuket med et kort