Vælg blandt disse 5 blå blomster til haven eller indretningen

Blå er en farve, der kommer i mange forskellige nuancer og kan komplimentere stort set enhver have eller indretning. Men hvilke blå blomster skal du plante? I denne artikel får du 5 populære blomster man kan dyrke i haven eller du kan tilføje for at få lidt ekstra farve til dit hjem.

Blå sommer- og forårsblomster

Farven blå er fantastisk året rundt, men den trækker lidt ekstra opmærksomhed hen over foråret og sommeren. Farven blå kan have mange symbolske betydninger og noget som typisk går igen er at den symboliserer harmoni, kølighed og ro. Derfor kan blomster i de blå nuancer ikke kun pynte din have, men de kan også tilføje følelsen af ro og fred. Den blå farve er også et sjældent syn, hvis man går en tur i skoven, så hvorfor ikke bringe den i sin egen have eller hjem.

1 – Forglemmigej

Forglemmigej

Forglemmigej eller myosotis er blandt de fineste og smukkeste blå blomster du kan have i haven. Blomsterhovederne kan være forholdsvis små, men bladene kan have de fineste blå nuancer med en fin gul blomstermidte.

Det er en urteagtig staude, der nyder fuld sol og delvis skygge. De nyder også jord, der er organisk rig, med god fugt. Blomsterne kræver ikke den store vedligeholdelse og er en fantastisk tilføjelse til enhver have, så længe du kan holde styr på deres vækst. Du vil også opdage, at de tiltrækker sommerfugle i deres blomstringsperiode fra juni til august.

Hvorfor bliver den kaldt forglemmigej?

Der kan være mange historier omkring blomstens navn, men noget der oftest går igen er at blomsten repræsenterer et løfte om at man ikke vil glemme en person man holder af.  

2 – Klokkeformede akelejer

Akelejer er vidunderlige havestauder, der kan få blå klokkeformede blomster. De blomstrer fra midten af foråret og hele sommeren, hvilket giver dig en god chance for at nyde blomsterne, inden efteråret kommer.

Akelejeblomster elsker solen, men trives også i halvskygge. Du kan opleve at fugle, bier og sommerfugle strømmer til din have for at drikke blomsternes nektar. De er nemme at dyrke og vil klare sig godt i de fleste haver.

akelejer
Den yndige fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

3 – Den elegante krokusblomst

krokusblomst

Krokusblomster viser vejen for andre de forårsblomster. De blomstrer lyst og tidligt og bringer de tiltrængte farver efter de lange og kolde vinterdage. Disse små, men mægtige planter med deres farverige blomsterblade og søde dufte, lokker sultne bier ud af deres bi-bo.

Disse krokusblomster plantes ved at komme de små krokusløg i ned i jorden. De trives bedst i halvskygge i veldrænet og almindelig havejord.

4 – Den flotte stedmoderblomst

Den blå stedmoderblomst eller viol, er ret enestående og spektakulære, når de får de blå-lilla nuancer. Bladene er hjerteformede, toppet med hvidhalsede blå blomster. De blomstrer gennem foråret, fra marts til maj og de kan også blomstre sporadisk gennem sommeren.

De trives bedst i solen, men vil også være modtagelige for delvis skygge. Blå violer elsker vand og har brug for fugtig, men veldrænet jord for at trives bedst.

Disse planter tiltrækker fugle og sommerfugle, når de blomstrer om foråret. Stedmoderblomsten er også et populært valg til at dekorere diverse kager og småkager.

stedmoderblomst

5 – Herlige hyacinter

hyacinter

Hyacinten er en meget elsket plante, der kommer i et utal af farver, inklusiv blå. Denne plante trives bedst i sol. Planten står bedst, når jorden er moderat fugtig, men veldrænet. Jorden skal holdes fugtig kort efter plantning for at tilskynde rødderne til at vokse sig pæne og stærke. De blomstrer i 2-3 uger midt på foråret, så sørg for at nyde deres skønhed, mens du kan.

De er nemme at dyrke, så længe du holder styr på deres behov. De skal plantes om efteråret for at se blomstringen så tidligt som muligt. De blå hyacinter er fantastiske for sig selv, men kan sagtens kombineres med andre blomster, hvis man vil lave en fin buket.

Du kan også se et fantastisk udvalg af flotte blomster buketter her.

Den yndige fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Andre populære blå blomster

 • Bjergknopurt
 • Centaurea cyanus
 • Convolvulus tricolor
 • Delphinium
 • Eryngium planum
 • Evolvulus
 • Hornviol
 • Lungeurt
 • Meconopsis
 • Perlehyacint
 • Persisk skilla
 • Primula
 • Salvia azurea
 • Skilla
 • Snepryd
 • Ensian
 • Hjulkrone
Den yndige fra 299 kr.
Den kære fra 269 kr.
Den yndige fra 299 kr.
Den farverige fra 339 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top