Blomsternavne: Find det rette blomsternavn til dit barn

Alle forældre ønsker at give deres børn et særligt navn – et navn, der er lige så enestående som deres lille mirakel. Hvis man drømmer om et navn, der bærer et pift af forårets blomstring og friskhed, og som er unikt og specielt, er der heldigvis mange blomsternavne at vælge imellem.

Blomsternavne og andre navne, der henter inspiration fra naturens verden, har været populære i Danmark i mange år, men især i de sidste ti år har botaniske navne til børn fået en renæssance.

Her på siden giver vi dig et overblik over blomsternavne til nyfødte.

Blomsternavne til piger er trendy

En lille pige med blomster

Det er især piger, der bærer blomsternavne. Mange af dem har eksisteret i Danmark i mange år.

Eksempler på blomsternavne med en lang historie i Danmark er for eksempel Flora, Viola eller Rosa. Andre blomsternavne som for eksempel Kastanje eller Krusemynte er af lidt nyere dato.

Traditionen med at give blomsternavne til sine børn er lidt mindre udpræget herhjemme end i udlandet. Mange blomsternavne er faktisk importeret fra andre lande.

Eksempelvis stammer navne som Lilja og Linnea fra Sverige; blomsternavne som Heather (dansk: lyng), Dahlia (dansk: dahlia) og Daisy (dansk: marguerit) stammer fra det engelske; og navne som Jasmin kommer fra de muslimske lande. Mange af disse blomsternavne til børn var stadig meget ualmindelige i Danmark for bare 20 år siden. Nedenfor får du en liste over de mest almindelige blomsternavne til piger herhjemme i dag. 

Liste over blomsternavne til piger

Lilly/Lily: Blomsternavnet Lily eller Lilly kommer fra det engelske og henter inspiration fra blomsten lilje. I 2015 var der næsten 4000 mennesker i Danmark med navnet Lilly/Lily.

Jasmin: Navnet Jasmin kommer lige som blomsten med samme navn fra Mellemøsten. Her er Jasmin et af de foretrukne blomsternavne til små piger, men også herhjemme er blomsternavnet blevet meget almindeligt til små piger. I 2015 var der 2662 piger i Danmark med navnet Jasmin

Viola: Blomsternavnet Viola kommer fra blomsten viol. Mere end 1000 danske piger havde dette navn i 2015.

Rose: Navnet Rose er utvivlsomt mere almindeligt i de engelsktalende lande, men også herhjemme er blomsternavnet blevet almindeligt for små piger. I 2015 var der cirka tusind danske piger med dette blomsternavn.

Iris: På engelsk betyder iris sværdlilje. Iris er blevet et almindeligt blomsternavn herhjemme. Således var der i 2015 cirka tusind piger med dette navn i Danmark.

Linea/Linnea: Linea er mere almindeligt i Sverige end i Danmark, men også herhjemme har blomsternavnet gjort sit indtog. Således var der 2015 ottehundrede piger med dette navn i Danmark.

Kamille: Blomsternavnet Kamille er opkaldt efter blomsten med samme navn. I 2015 var der 800 piger med dette blomsternavn herhjemme.

Flora: Om navnet Flora kommer fra blomsten med samme navn eller fra det engelske ord flora, der i bredere forstand beskriver planternes verden, er uklart. I 2015 var der næsten 500 piger med navnet Flora i Danmark. 

Lotus: Navnet Lotus blev i sin tid gennemtrumfet af forfatter og digter Dan Turèll til sin datter. I dag er der mere end 150 piger af samme navn i Danmark.

Dahlia: Dahlia hører til de lidt mere sjældne blomsternavne herhjemme. I 2015 hed 49 piger Dahlia  i Danmark.

Drengenavne med inspiration fra skovens træer

Blomsternavne er langt hen ad vejen forbeholdt piger, men der findes også mange drengenavne med inspiration fra naturens og floraens verden. Når vi taler navne til drenge, er det imidlertid ofte træer, der lægger navn til.

Navne som Ask, Birk og Ege er meget almindelige blandt små drenge herhjemme. Når vi taler drengenavne fra naturens verden i bredere forstand, er det imidlertid navnet Storm, der lader til at være de danske forældres klare favorit. Alene i 2014 fik 129 drenge dette navn, hvormed det blev placeret som nummer 25 på listen over årets mest populære drengenavne.

en lille dreng ledsaget af en voksen holder en buket blomster i hånden

Blomster til barnedåb eller navngivning

En barnedåb eller navngivningsfest er en herlig dag, og lige meget om der er tale om blomsternavne eller ikke, så er det med at huske blomsterne til anledningen. Vi giver blomster til en barnedåb for at fejre livets mirakel og for at gøre dagen til noget særligt for forældrene.

Hvis den lille ny skal have et plante eller blomsternavn, kan du med fordel overveje at give blomster af samme navn, for eksempel roser, jasmin eller liljer. Uanset om den lille har et blomsternavn eller ej, er blomster et must til barnedåben. Hvis du er i tvivl, så gør hvide blomster sig altid godt her. 

 Du er velkommen til at samle inspiration i vores store udvalg af flotte blomster her.

Lad os finde blomsterne i fælleskab

Vi skal nok lade være med at vælge dit barns navn, men vi håber, at vi har kunnet give lidt inspiration – blomster er jo trods alt vores spidskompetence.

Hvis du er inviteret til barnedåb, og du er i tvivl om valget af blomster til lejligheden, er du altid velkommen til at kontakte os. Så finder vi i fællesskab en løsning. Hvis du selv skal afholde barnedåb, vil vi også gerne hjælpe dig.

Du er velkommen til at kontakte os

Vores kompetente medarbejdere er altid klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål – hvad end det er blomster, der passer til blomsternavne eller blomster generelt. Vi kan kontaktes på telefonnummeret 77 77 77 77 eller via linket her

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top