Hos Interflora forstår vi vigtigheden af at skabe den perfekte atmosfære ved enhver begivenhed. Det gælder fra intime middagsselskaber til storslåede fester. Vil du gerne skabe den rette stemning, er friske blomster som bordpynt ofte et godt sted at starte.
Her på siden kommer vi med tips og råd til, hvad du skal overveje, hvis du vil bruge blomster til borddækningen.

Hvilke farver skal blomsterne have i dekorationen?

borddekorationer med hvide blomster

Har du overvejet, hvilket bordpynt du skal have på bordene til din næste fødselsdag eller sommerfest? så vil friske blomster tilføje en sublim dimension til borddækningen. I forhold til farvevalget, råder vi dig til, at farverne på blomsterne harmonerer med dit tema og stemningen til begivenheden.

Til en julefrokost vil røde blomster i varme toner eksempelvis være en oplagt valgmulighed. Derudover er det selvfølgelig en god ide at vælge blomster, der er i sæson, så du ikke bliver forelsket i nogle smukke sommerblomster, der er umulige at skaffe om vinteren.

Et andet råd indenfor blomsterdekorationer er at sikre, at blomsterne matcher dugen. Farvekombinationer kan have en bemærkelsesværdig indflydelse, hvor enten blomsternes eller dugens farver fremstår mere intense. Det skaber en bedre visuel balance og gør hele borddækningen mere sammenhængende.

Hvis du omvendt placerer hvide blomster på en beige dug, vil den rene dugs farve falme og i stedet se beskidt ud.

Borddekoration med blomster i samme farvenuance

Hvis du gerne vil have en minimalistisk borddekoration, anbefaler vi, at du ikke blander for mange forskellige blomsterfarver.

I stedet kan du vælge at arbejde inden for en bestemt farvetone.
Du kan f.eks. skabe en fortryllende stemning ved at vælge gule blomster for varme, lyserøde blomster for lethed og lilla blomster for et sofistikeret touch.

Ønsker du hjælp til sammensætning af farver og teksturer, har Interflora stor ekspertise med blomster og borddekorationer. Uanset om du foretrækker en romantisk stemning eller en moderne stil, kan vi guide dig til det rette valg af buketter og blomster til din bordpynt.

borddekorationer med flerfarvede blomster

Størrelsen på borddekorationer

Når du skal vælge størrelsen på din borddekoration, er der flere punkter, du bør tage højde for.
Først og fremmest er bordets størrelse vigtig i forhold til blomsterne. Din flotte borddekoration kan nemlig ende med at se overdimensioneret ud, hvis den ikke passer til bordets størrelse. Omvendt kan et bredt bord virke tomt, hvis der blot står et par enkelte blomster som bordpynt i midten.
Husk også at være opmærksom på borddekorationens højde, da middagsgæster ofte taler med gæster over bordet. En tommelfingerregel er, at blomsterne til borddækningen ikke bør være højere end 35 cm.

Slutteligt kan du tage højde for, om der skal være plads til fade med mad på bordet, eller om retterne portionsanrettes. Det ville være synd, hvis en omhyggeligt udtænkt borddekoration blev mast sammen på grund af en varmebrik med kartofler. I så fald kan du vælge at skabe små blomsterarrangementer på bordet, der gentager sig langs bordets midte.

Altid friske blomster til din bordpynt med Interflora  

Med blomster som midtpunkt kan du skabe en betagende og mindeværdig oplevelse for dine gæster. Hos Interflora er du altid garanteret friske blomster af højeste kvalitet.
Sørg altid for rigeligt vand til blomsterne for optimal holdbarhed. Ideelt kan du placere blomsterne på bordet lige inden gæsternes ankomst.
Har du spørgsmål omkring borddekoration eller brug for hjælp til bordpynten, er du velkommen til at kontakte os.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top