Alt hvad du har brug for at vide om Blue Monday, “årets tristeste dag” 

Føler du dig sur, irriteret eller ligefrem deprimeret? Her er den gode nyhed: Du er med på trenden! Har du ikke hørt om Blue Monday? Det er årets tristeste dag. Men der er ingen grund til, at du skal føle dig nede over noget så banalt. Vi fortæller dig alt om Blue Monday og – ikke mindst – hvordan du gør den til en glædens dag. 

Blue Monday er “videnskabeligt bevist”

Hvornår falder Blue Monday i 2024? Og måske endnu vigtigere: Hvad er Blue Monday? Denne berygtede dag er den tredje mandag i januar, og i år falder den på den 15. januar. Den siges at være kulminationen på diverse irritationer: På arbejde igen efter weekenden, slutningen på juleferien, kolde og korte dage, stramme budgetter inden månedens udgang, nytårsforsætter, der ikke overholdes … Kort sagt, Blue Monday er angiveligt den dag, hvor årsagerne til at føle sig langt nede hober sig op. I hvert fald er det den “opdagelse” Dr. Cliff Arnall fra Center for Livslang Læring ved Cardiff Universitet har gjort. Spoiler alert: Det hele er en masse vrøvl

… eller er det? 

I virkeligheden forklarer forskeren bag Blue Monday, den berømte Dr. Arnall, hvad hans formel til beregning af årets mest deprimerende dag betyder. Ikke noget overhovedet! Blue Monday er derimod en opfindelse, der er brugt i en smart markedsføringskampagne fra et britisk flyselskab. Svindelnummeret var så smart udformet, at udtrykket Blue Monday gradvist spredte sig. Det bruges nu ikke kun om den tredje mandag i januar, men også andre kedelige situationer i starten af ugen! (Vi kender dem alle, ikke?) 

Hvordan overvinder du Blue Monday? 

Fidus eller ej, sand eller falsk videnskabelig opdagelse – får den specielle mandag dig alligevel til at blive liggende i sengen? Her er et par dejlige tip til, hvordan du kan tilføre lidt pep til din Blue Monday eller enhver anden “blå dag”: 

  • Forkæl dig selv med en buket blomster i gule og orange toner – de ultimative antidepressive farver. I blomsternes sprog symboliserer de munterhed og godt humør, foruden at de lyser rummet op. De er også gode gaveideer til en ven, der føler sig nede, eller anskaf dig en buket bare for at skabe en feel-good stemning i hjemmet eller på kontoret. Aaaaah! Har du det ikke bedre allerede?
Den kære fra 329 kr.
Den yndige fra 319 kr.
Den farverige fra 399 kr.
Den til fødselsdagen fra 359 kr.
  • Lyt til dig selv og bliv under dynen: Der er ikke noget galt med at passe på dig selv, tage en fridag, og lade som om du har influenza eller arbejder hjemmefra (host, host!). Så kan du nyde dagen med at hygge dig under et stort tæppe med en kasse lækre småkager og te inden for rækkevidde. Du kan også forsøge at få din partner til at blive hjemme sammen med dig… Lidt frækt måske (men fantastisk til at øge moralen). 
  • Kom i ”champion mode”: Er du den viljestærke type? Så kan sådan en lille dyster dag ikke få dig ned med nakken. For at komme ind i kampen eller indgive lidt mod i en nedtrykt kollega er et par remedier alt, hvad du har brug for: et krus med et opmuntrende motto eller en vandflaske der minder dig om din beslutning om at dyrke noget sport. Dit humør vil straks stige.  

Vi ønsker dig alletiders Blue Monday, fuld af godt humør! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top