Vælg bryllupsblomst ud fra jeres bryllupsmåned

Længe leve bruden og brudgommen! Er I midt i forberedelserne til jeres bryllup og ønsker at vælge blomster, der afspejler både stil og årstiden for den store dag? Så behøver I ikke at lede længere. I denne artikel præsenterer vi et udvalg af fortryllende blomster til alle årets måneder, fra forår til vinter. Udforsk hver måneds mest symbolske blomst, hvad den betyder, mulige blomsterkombinationer og foretrukne nuancer. Bliv inspireret af vores ideer til buketter og lad blomsterne bringe et særligt strejf af magi til jeres bryllup!

Interflora-florist med fine Liljekonvallen i hånden

Blomster til bryllup i marts: Liljekonvallen

Marts markerer forårets komme, og hvilken bedre måde at fejre denne tid, hvor alting spirer, end med liljekonvallen? Med sin pletfri hvidhed symboliserer denne sarte blomst lykke og kærlighed. Den kan sættes sammen med forårsblomster som tulipaner og påskeliljer i pastel eller friske farver. Nuancer af lysegrøn vil bringe en ekstra blødhed til buketten.

Aprils bryllupsblomst: Rosen

Hvilke blomster passer til et bryllup i april? April står i kærlighedens tegn og er derfor den oplagte måned til at vælge den ikoniske rose. Roser repræsenterer kærlighed og lidenskab og tilbyder en uendelig række farvetoner og dufte. Fra intense røde blomster, der understreger lidenskabelig kærlighed, til hvid, der symboliserer uskyld, og pink for et romantisk touch – valget er jeres! Kombinér rosen med sarte blomster som brudeslør eller fresia for at bringe lethed og elegance til jeres blomsterkreationer.

eventyrlig bryllupsbuket med roser og andre lyserøde blomster
pink brydebuket med pæoner

Majblomsten: Pæonen

I maj blomstrer pæoner i al deres blændende skønhed. Som symbol på kærlighed og velstand findes disse majestætiske blomster i en farvepalet, der spænder fra pudderagtig pink til hvid og koral. Sæt dem sammen med kirsebærblomster for at skabe ekstra romantisk stemning. Kompositioner i pasteltoner vil understrege forårsstemningen i jeres bryllup.

Den søde omtanke Premium fra 749 kr.
Asymmetrisk dråbe fra 1731 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Rosenbuket med lækre effekter fra 1231 kr.

Blomsten til sommerbryllup i juni: Liljen

Hvilke blomster egner sig til et junibryllup? Liljer! Disse majestætiske blomster findes i forskellige nuancer, fra ren hvid til lys orange og gul. Sammensæt liljen med vilde blomster som lavendel eller roser i pastelfarver og skab en romantisk og raffineret atmosfære. Med deres tidløse elegance er liljer perfekte som pynt i brudebuketter og borddekorationer.

hvide liljer tæt på
solsikkebuket med sløjfe

Blomsten til et juli sommerbryllup: Solsikken

I juli er solen på sit højeste, og solsikkerne stråler i al deres pragt. Disse glade blomster er symbol på lykke og vitalitet og er yderst velegnede til udendørs sommerbryllupper. Den gule farve bringer et strejf af munterhed til enhver blomsterdekoration. Hvis I ønsker en rustik stemning, kan I kombinere dem med tusindfryd, dahlia eller gerbera i varme og livlige toner. En anden idé, som bruden vil elske til sin blomsterdekoration: Æstetiske tørrede blomster!

Bryllupsblomsten til august: Gerbera

August er den perfekte måned at indrage gerbera i bryllupsfejringen med deres livlige kronblade, der symboliserer glæde, uskyld og godt humør. Gerbera fås i en bred vifte af farver, fra rød og orange til pink, gul og hvid, og alle sender de en livlig energi til den særlige dag. Sæt gerbera sammen med tusindfryd, frøkenhat eller hortensia og opnå en farverig og legende effekt.

pink gerbera buket
Den søde omtanke Premium fra 749 kr.
Asymmetrisk dråbe fra 1731 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Rosenbuket med lækre effekter fra 1231 kr.
lilla orkideer close-up

Blomsten til bryllup i september: Orkideen

I september kan I lade jer forføre af orkideens ynde og eksotiske udseende. De elegante blomster er symbol på luksus og kærlighed og bringer et sofistikeret touch til brylluppet. Blomsen fås i en række forskellige former og farver, fra de klassiske hvide til dristigere lilla eller lyserøde toner. Orkideernee harmonerer perfekt med liljer eller tropiske blomster i spektakulære dekorationer.

Blomster til et oktoberbryllup: Krysantemum

I oktober er krysantemum i centrum. Denne blomst med de mange kronblade symboliserer oprigtighed og et langt liv og kommer i en bred palet af farver, der spænder fra hvid til lyserød, rød, gul og orange. Brug den i kombination med georginer eller asters for at skabe en farverig efterårsbuket. Varme nuancer som orange og rød er helt rigtige til årstiden.

lyserød krysantemumbuket
lilla anemone

Novemberblomsten: Efterårsanemonen

I november bibringer efterårsanemoner en eventyrlig skønhed til et bryllup. Med deres sarte kronblade og mørke midte symboliserer de evig kærlighed og beskyttelse mod ulykke. Efterårsanemoner fås i nuancer af hvid, lyserød og lilla, der passer smukt sammen med efterårsløv og ranunkel. Sammen bliver de til romantiske og sofistikerede blomsterkreationer.

Den søde omtanke Premium fra 749 kr.
Asymmetrisk dråbe fra 1731 kr.
De hvide roser fra 449 kr.
Rosenbuket med lækre effekter fra 1231 kr.

Blomster til decemberbryllup: Kristtorn

I december fejrer I jeres bryllup med kristtorn, en traditionel juleplante. Som symbol på fred og beskyttelse tilføjerkristtorn et festligt præg til jeres helt særlige dag. Dens lyserøde bær står i kontrast til de mørkegrønne blade og giver en slående effekt. Sæt kristtorn sammen med bærperikon og et strejf af vintergrønt og få smukke bryllupsbuketter, der ikke alene udstråler romantik, men også symboliserer julens varme og kærlige ånd.

Kristtorn i naturen
Amaryllis i pink nuancer

Blomst til bryllupsfejring i januar: Amaryllis

I januar lyser amaryllis vinterdagene op med sine store, majestætiske blomster. Som et symbol på stolthed og med sin blændende skønhed findesamaryllis i en lang række farver, fra hvid til rød, pink, orange og laksefarvet. For at opnå en særlig vinterstemning kan man kombinere amaryllis med liljer, hvide roser og sølvbær i elegante og sofistikerede buketter. 

Bryllupsblomster til februar: Påskeliljen

I februar titter påskeliljer frem som tegn på forårets forestående ankomst. Disse sarte blomster er symbol på  fornyelse og nye begyndelser og bringer et strejf af solen til jeres bryllupsbuketter. Lysegule påskeliljer bundet med tulipaner, pinseliljer og ranunkel vil skabe blomsterarrangementer, der lyser af forår. De gule og hvide toner fremkalder glæde og håb.

buket af påskeliljer

Uanset om I skal giftes i foråret, om sommeren, efteråret eller vinteren, er der en blomst til sæsonen. Ved at vælge den blomst, der matcher jeres bryllupsmåned, tilfører I et strejf af symbolik og magi til jeres helt særlige dag. Sæt sorten sammen med komplementære blomster, leg med farver, og kreér blomsterdekorationer, der afspejler jeres stil og den årstid, brylluppet finder sted. Lad blomsterne omslutte jer med deres skønhed og skabe en uforglemmelig stemning til brylluppet! Find alle vores tips til bryllupsarrangementer med henblik på blomsterbudgettet og blomsternavne til bryllupsbordene!

Banner Perfekte blomster til den perfekte dag - Find den perfekte florist til dit bryllup - Snak med vores eksperter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top