Blomsterdekoration til dit bryllup

Bryllupssæsonen er i gang, og i år er det din tur! Men før I får lov til at nyde den store dag, skal I først have styr på de store forberedelser: valg af kjole, receptionen, catering… kort sagt kan det hurtigt gå hen og blive en rigtig hovedpine. Vi kan ikke hjælpe dig med bordplanen eller de andre utaknemmelige opgaver, men vi kan dog give dig et par gode tips til din blomsterdekoration. På denne særlige dag vil blomsterne være med til at sprede hygge og glæde, og de kan agere som et symbol på de følelser, du gerne vil give videre.

Vælg bryllupstemaet

Brudebuket i landlig stil

Det første skridt er at finde ud af temaet til dit bryllup. Du kan helt frit bestemme, hvad der passer dig bedst. Når du har valgt et tema, kan du udvælge de blomster, som ville gøre sig bedst. Her er et par idéer til at guide dig:

Landeligt bryllup

  • Blomster og planter: hvedeaks, solsikker, søde ærter, agapanthus, bregner, kaprifolier…
  • Farver: mest naturlige som hør, strågul, beige, guld, anisgrøn.

Klassisk bryllup

  • Blomster og planter: roser, tulipaner, fresiaer, nelliker, ranunkler, pæoner, dahliaer, gipsurt (brudeslør)…
  • Farver: mest pastel som pink, hvid, grøn, lilla.

Chikt bryllup

  • Blomster og planter: phalaenopsis, vanda, liljer, gardenia (krap), calla (kærmysse), arum, iris…
  • Farver: mest prangende som fuchsia, lilla, sort, sølv, hvid.

Eksotisk bryllup

  • Blomster og planter: papegøjeblomst, hibiscus, anthurium, alpinia, heliconia…
  • Farver: mest lyse som rød, gul, brun, lys pink, grøn.
Romantisk dråbe fra 1731 kr.
Asymmetrisk dråbe fra 1731 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.

Vælg brudebuketten

Dette er BUKETTEN. Så den skal helst være helt perfekt… Den er nemlig med dig under hele ceremonien. 

Mange steder er det tradition, at brudgommen vælger buketten til sin kommende hustru… Men mange steder er man gået væk fra dette, og ingen løfter et øjenbryn, hvis du helst selv vil vælge den. Hvis du dog ikke er med til at vælge den selv, kan du stadig dirigere din elskede i den rigtige retning med et par velmenende ledetråde: Det kan fx brylluppets tema eller stilen på din bryllupskjole… Mange gange kan blomsterhandleren også sagtens rådgive. Du kan vælge mellem afrundet buket, en tæt buket eller en buket med mere plads og med et fald. Brudebuketten skal selvfølgelig matche din kjole. Din frisure kan også matche hele sættet fx ved at tilføje et par blomster i håret. 

Traditionelt set er brudebuketten hvid, da det symboliserer følelsernes renhed. Men i dag er der plads til noget langt mere fantasifuldt! Du kan sagtens selv vælge, om du vil have stærke farver, pastelfarver eller lyse toner, og mange tilføjer endda frugt, bånd, perler, skaller… Brug en eller to blomster fra din buket til din ægtefælles knaphul. Sørg også for at have mindre variationer af din brudebuket til brudepigerne. 

Og så må du ikke glemme dine single venner: Der skal selvfølgelig være det berømte kast af brudebuketten til allersidst! Det siges, at den, der griber buketten, bliver den næste, der skal giftes… 

Vores råd: 

Det er en god idé at have valgt din brudebuket flere uger før den store dag. På den måde kan blomsterhandleren finde de rigtige blomster, og resultatet vil leve op til dine forventninger. 

Romantisk dråbe fra 1731 kr.
Asymmetrisk dråbe fra 1731 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.

Bryllup på rådhuset

ægtepar på vej op ad trappen

Ofte er den borgerlige ceremoni ret kort. Du kan dog sagtens planlægge blomsterdekorationer, selvom de fleste rådhuse måske allerede har en eller to kompositioner. Du kan have et smukt blomsterarrangement på skrivebordet, hvor I afgiver jeres underskrifter, eller de kan dekorere trappens gelænder. Husk at tjekke på forhånd med rådhusets personale for at finde ud af, hvilke blomsterdekorationer er der i forvejen, og hvad du kan tilføje. Glem endelig ikke rosenblade, som gæsterne kan kaste efter jer i slutningen af ​​ceremonien! 

Bryllup i kirken

Hvis du stedet har et mere formelt bryllup i kirken, har vi her nogle tips til dekorationen. Du bør først forhøre dig hos præsten for at finde ud af, om blomster er tilladt, og i hvilket omfang. Planlæg to smukke blomsterarrangementer til alteret. Hvis du stadig har budget til flere blomster, er det smukt med små buketter for enden af​​de første 3 eller 4 bænkerækker (hvor familien ofte sidder) ved midtergangen. 

Hvis du vil have noget større, kan du dekorere søjlerne med efeu som et symbol på forening. Eller lad dig inspirere af Kate og William, der havde smukke ahorntræer og avnbøg i Westminster Cathedral! 

Vores råd:

Du har allerede masse af opgaver på denne store dog, så spørg i stedet din blomsterhandler, om de kan tage sig af opsætningen af ​​blomsterne et par timer, før ceremonien starter. 

kirke dekoreret med blomster

Ved receptionen

blomsterarrangementer på et bryllupsbord

Hvis bordene er runde, skal du vælge en dekoration, der også er rundt, men ikke for høj. På den måde sørger du for, at de spisende gæster stadig kan se og snakke med hinanden uden problemer. Hvis bordene er rektangulære, vil flade og lange blomsterdekorationer passe helt perfekt. Vælg ikke noget, der dufter for stærkt, da det måske kan genere smagsløgene under spisning! 

På skænken kan du placere to smukke kompositioner i samme farver og stil som midterstykkerne. Eller hvad med en kombination af vand, blomster og dæmpet lys? Med et mindre budget kan man arrangere smukke rosenblade i et bassin fyldt med vand, hvor et par stearinlys kan flyde. Og rosenblade kan drysses langs bordene. 

Romantisk dråbe fra 1731 kr.
Asymmetrisk dråbe fra 1731 kr.
Den kære fra 319 kr.
Den yndige fra 259 kr.

Det bør du undgå…

●  Blomster med pistiller som – hvis uheldet virkelig er ude – kan gøre din kjole beskidt. Hvis du alligevel vælger denne blomstertype (som fx liljer), så husk at fjerne støvvejen inden! 

●  Farven gul bør ikke være for dominerende, da den ofte symboliserer forræderi og utroskab… Det betyder dog ikke, at du behøver at undgå den helt: Med et hint af gult her og der leder det tankerne hen mod sol og fornyelse! 

●  Blomster har deres helt eget sprog, hvor de hver især formidler et bestemt budskab. Vi vil derfor så vidt muligt undgå: smørblomsten (symbol på hån), tidløs (symbol på brud), skovranke (symbol på bedrag), narcis (symbol på arrogance), tidsel (symbol på sorg), havemorgenfrue (symbol på tvivl) og anenomen (symbol på opgivelse). 

Lyslilje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top