Kærlighedsdigte – kunsten at sætte ord på sine følelser

Har du nogensinde kæmpet for at finde de rigtige ord til at fortælle nogen, at du elsker dem? Så er du ikke alene. Mange mennesker har svært ved at sætte ord på deres romantiske følelser, og faktisk synes kunsten at skrive et kærlighedsdigt næsten at være uddød. Mange foretrækker at bruge e-mail eller sociale medier til at erklære deres kærlighed. Men fortvivl ej, uanset om du leder efter den perfekte besked til dit valentinskort, et unikt og originalt kærlighedsdigt til bryllup eller blot et romantisk vers til dine valentinsdagsblomster, så står vi klar til at hjælpe dig. Læs med og bliv inspireret til at skrive det perfekte kærlighedsvers til din udkårende.

Kærlighedskurv fra 404 kr.
Den kære fra 329 kr.
Den yndige fra 319 kr.
Den farverige fra 399 kr.

Tove Ditlevsens digte – find inspiration i det velkendte

hvide blomsterblade

Kærlighed har altid været et vigtigt inspirationstema i poesien. Alverdens store forfattere og digtere har sat ord på kærligheden gennem et digt – fra Shakespeares ‘Let me not to the marriage of true minds’ til Victor Hugos ”Jeg trækker vejret, hvor du pulserer” (Je respire où tu palpites) og vores egen Tove Ditlevsens ”Så tag mit hjerte”. Kendte kærlighedsdigte udgør en guldmine af informationer, der kan hjælpe dig med at skrive dit eget kærlighedsdigt. For at inspirere dig og sætte gang i din kreativitet har vi fundet to digte af Tove Ditlevsen og Piet Hein.

” Så tag mit hjerte” af Tove Ditlevsen

Så tag mit hjerte i dine hænder
men tag det varsomt og tag det blidt
det røde hjerte – nu er det dit.
Det slår så roligt, det slår så dæmpet
for det har elsket og det har lidt
nu er det stille – nu er det dit.

“I forårssol” Piet Hein

Her går jeg forunderligt svævende

gennem den lyseblå luft

Med hjertet beruset og bævende
udover al fornuft.

Forelsket så intet kan tæmme det
det lyser og ler og vil frem.

Jeg kan ikke et øjeblik glemme det.
og slet ikke huske i hvem.

Kærlighedskurv fra 404 kr.
Den kære fra 329 kr.
Den yndige fra 319 kr.
Den farverige fra 399 kr.

Lær at skrive et kærlighedsdigt til ham og hende

Selvom der ikke findes en formel på ’det gode kærlighedsdigt’, er der ofte nogle fællestræk, der går igen hos de store digtere. Hvis du selv vil give dig i kast med at skrive et kærlighedsdigt til ham eller hende, du holder af, kan det være en god idé at inkludere følgende kvaliteter i din kærlighedshilsen:

Mønster

Kærlighedsdigte har ofte stærke rimmønstre. Rytme er vigtig for kærlighedsdigteren, fordi den får læseren til at tænke på hjerteslag og dansetrin. Så krydr dine digte med mønstre.

Kortfattethed

Hvis du sender en blomsterhilsen med et kort, har du som regel kun få linjer at gøre med. Forsøg derfor at udtrykke dig med få ord, som din elskede vil huske.

Sammenligning

“Shall I compare thee to a summer’s day?” spørger Shakespeare. I kærlighedsdigte forsøger digtere ofte at beskrive kærligheden gennem sammenligninger. Hvad minder din kærlighed dig om? Og hvorfor gør personen det?

Forhindring

Kærlighed er ofte forbundet med modgang, og mange store digtere behandler de vanskeligheder, der er forbundet med et kærlighedsforhold. Tænk derfor over, hvilke forhindringer du har overvundet eller vil overvinde for at imponere din udkårende.

Mystisk kvalitet

Til sidst skal du gange alle disse nødvendige ingredienser i et kærlighedsdigt med al den lidenskab, kreativitet og detaljerigdom, som kun du kan levere, når du tænker på modtageren af dit kærlighedsdigt.

nærbillede af pæoner

Top 3 tips til at skrive det perfekte kærlighedsdigt

nærbillede af tulipaner

For at være helt sikker på, at du er godt udrustet til at skrive det perfekte kærlighedsdigt til et bryllup, valentinsdag eller bare fordi, får du her vores 5 bedste tips til at skrive et godt digt:

1.

Læs et par af de bedste kærlighedsdigtere til inspiration, og se, hvilke klassiske værker du kan tilpasse eller efterligne til dine egne romantiske formål.

2.

Hvis du skal skrive et digt om din partner, skal du ikke forsøge at dække hele jeres forhold – fokuser på få detaljer: vejret den dag, I mødtes, den charmerende asymmetri i hendes fregner, den måde, han laver brændende kærlighed på. Der findes ingen større kærlighedserklæring end at vise din partner, at du kender dem ud og ind.

3.

Find poesien i din egen hverdag og i moderne ordbøger. Fortidens sprog og digt-lydende rim og ord kommer hurtigt til at tynge dit kærlighedsdigt ned. Gør dit digt let og levende ved at bruge dine egne ord.

Ledsag dit kærlighedsdigt med smukke blomster

Overrask en du elsker med et kærlighedsdigt ledsaget af en smuk buket blomster.

Får du brug for råd og vejledning, er du velkommen til at kontakte os på tlf: 77 77 77 77 eller via vores kontaktside. Her sidder vores dygtige florister klar til at hjælpe dig med at finde en smuk buket, der matcher dit kærlighedsdigt.

Rigtig god skrivelyst!

Kærlighedskurv fra 404 kr.
Den kære fra 329 kr.
Den yndige fra 319 kr.
Den farverige fra 399 kr.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top